Oilers befestet topplassen

Frisk sjokkerte Oilers med å komme tilbake fra 0-4 i åpningskampen mellom de to lagene, noe lignende comeback var det aldri fare for i kveld.

Oilers satte tonenen når de fikk sitt første powerplay fire minutter ut i første periode. Helt mot slutten av overtallet spiller Søberg pucken ut på blå til Kunes som dunker til på direkten. Pucken treffer Forsberg på veien og denne touchen setter Dahlberg helt ut av spill og pucken suser inn i motsatt hjørne av det keeper er på vei mot.

Oilers var det førende laget i første periode og ledet fortjent 1-0 ved første hvile.

Dan Kissel sto bak det andre av fem mål for Oilers mot tabelltreer Frisk Asker torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

I andre periodes første halvdel blir kampen langt på avgjort. Bare litt over to minutter er spilt når Markus Søberg drar seg inn foran Frisks mål og får avgårde et backhandsskudd som Dahlberg med litt besvær redder, men Dan Kissel er på plass og løfter returen over den liggende keeperen til 2-0.

Noen minutter senere er det Henrik Solberg som trykker seg inn foran mål, Dahlberg redder, og returen blir klarert. Men ikke lengre enn til Spencer Humphries som knaller pucken på mål igjen, og på veien blir den deflektet av Tommy Kristiansen og Dahlberg er sjanseløs.

Klart for tøffe tak når Oilers og Frisk Asker møtes i årets NM-finale. Lørdag 1. april starter fsten i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

3-0 foran tredjeperioden, har Frisk en ny snuoperasjon i planene? En scoring før minuttet er gått tyder på det. Vinny Saponara setter en småfrekk backhand over Smiths skulder fra skrått hold og gir Frisk håp.

Men årets komet i norsk hockey Eirik Salsten knuser alt håp i løpet av tre minutter. Først knaller han inn 4-1 etter strålende forarbeid av CDA kronet med en backhandpasning gjennom hele Frisk laget til en umarkert Salsten.

Og kort tid gjør han det altså igjen. Denne gangen kommer pasningen fra Forsberg, men oppskriften er den samme, et kjapt skudd på direkten. 5-1 .
Vinny Saponari scorer et trøstemål 5 sekunder før slutt og kampen slutter altså 5-2 og Oilers befester posisjonen på toppen av tabellen.

Magnus Hoff sto for en av Oilers' scoringer mot Frisk torsdag kveld. Her fra lagenes møte i DNB Arena 13. oktober. (Foto: Oddmund Sola)