Viktige poeng i boks

Oilers hadde ingen problemer med å gjenskape vinnerfølelsen i kveldens kamp. Grüner hadde svært lite å komme med og hvis dere nye finske keeper er kommet til Norge for å ha det travelt så har han valgt riktig klubb. Finnen var høyt og lavt og ene og alene årsaken til at hjemmelaget kun scoret tre mål.

Hjemmelaget åpnet hardt tok ledelsen allerede etter to minutters spill. Da hadde keeper Rasmus Rinne allerede vært i aksjon tre ganger før han måtte kapitulere. Først serverte Strandborg en fin pasning til Brassart og så skjøt skuddglade Bryhna fra blå. Gjestene klarte ikke å få pucken ut og det vedvarende presset gav resultater. Igjen er Bryhna på skuddhold på fint pass fra Søberg men keeper er med på skuddet fra kloss hold. På returen derimot er Martin iskald og setter pucken opp i nettaket, 1-0!

Fortjent seier og tre poeng til Oilers i siste hjemmekamp før jul. (foto: Oddmund Sola)

På påfølgende dropp er debutant William Kuisma på isen for første gang og danner med det en tredjedel av kveldens ungdomsrekke som består av foruten Kuisma også Wetteland og Meyer.  Gjestenes første skudd på mål kommer etter vel fem minutter og det er Halmrast som skyter, og like før har gjestene en avslutning like utenfor men det skulle høre med til sjeldenhetene at det ble veldig hektisk foran Henrik Holm i kveld. Oilers holder høyt tempo og gjestene har mer enn nok med å holde følge. Vikingstad forsøker seg på kjøkkenveien før debutant Kuisma ordner kveldens første utvisning når han blir hektet etter nesten ni minutters spill.

Oilers har i dette overtallet pucken mer eller mindre hele tiden men det blir lite skudd av og la pucken gå frem og tilbake og når backene skyter er Gruner flinke til å ofre seg foran egen keeper. Det eneste tellende skuddet blir Bryhnas like før gjestene er fulltallige. Men et skudd som ikke ble tellende var Rokseths scoring etter halvspilt periode. Med god trafikk foran mål skyter Rokseth og pucken går inn. Dommerne velger å se den på video og der ser de at Tommy Kristiansen opererer inne i målgården før skuddet kommer og kanskje har en skøyte innenfor når pucken passerer. Dommerne velger å annulere og vi er like langt.

Like etterpå er gjestene på en uvanlig visitt og kommer to mot en, men Sveum er rutinert og avklarer farligheten før Oilers igjen kan snu spillet. Det ble som nevnt travelt for gjestenes keeper. De neste to minuttene må han agere seks ganger på halvgode skudd før gjestenes Skuterud får to muligheter med få sekunders mellomrom.

Denne perioden må kunne kalles en av gjestenes bedre i kampen da de foruten sine skudd også har en fireminutters periode uten skudd imot. Men når skuddet så kommer imot så ender det i mål. Etter litt spill i rundvant får Chris Rumble pucken og han sender den på direkten inn til Søberg i slottet. Søberg får en god skuddmuligheten men keeper er med. Men pucken spretter ut igjen og fra trengt posisjon får Sander Hurrød satt frem kølla og er borti pucken slik at den glir inn i mål, 2-0!

Perioden avsluttes med noen Oilers-skudd, deriblant to fra en som virkelig er i skuddet om dagen. Nicolay Bryhnisveen med syv(!) skudd i første periode, og totalt 10 skudd i dag.

Oilers vinner første periode 2-0 og skuddene hele 19-3.

Andre periode begynner med en kanonade mot Rasmus Rinne. Morley-rekka er på få sekunder nære på å øke men treffer enten ikke pucken, eller mål. Etter 01.10 får hjemmelaget nytt overtall når Eliesen tar en hekting på Ulriken som irriterer vår nr.3. Eliesen forsøker å by Ulriksen på en debatt slik at de kanskje kan ende opp i fryseboksen begge to, men etter å ha sagt sin mening forlater Patrick området med uforettet sak.

Fra dette powerplayet er det å si det samme som sist. Mye puckføring men lite avslutninger. Bryhna har selvsagt et skudd og også Morley forsøker seg.  Like etter at gjestene er fulltallige er det Oilers sin tur å få utvisning. Tommy K tar en slashing han tror ingen ser og blir overrasket når dommeren vil ha ham ut. Det blir litt mer style over gjestene nå, men de er ikke gode i overtall heller, og når de nesten ikke vinner noen dropper så må de begynne helt bak. Chris Rumble tar etter halvannet minutt av undertallet en hekting som gjør at gjestene får en enda større sjanse til å score. Med 5 mot 3 bør mulighetene øke. De får da også tre-fire skudd men nå får Henrik Holm vist seg frem.

Tommy K er ikke lenge på isen etter sin utvisning før han igjen kommer i dommerens synderegister. Med en hekting ryker han ut igjen og kan igjen sette seg ved Chris Rumble som fortsatt sitter utvist. Gjestene virker å ha brent av kruttet i forrige 5mot3 for nå klarer de lite og Oilers får ridd det hele av. Trioen Brassart, Østby og Rokseth er lenge på isen og får kjørt seg ganske bra men får til slutt pucken ut og byttet!

Etter 08.44 av midtperioden oppstår det en rar situasjon. Grunerspiller Holstad tar en avventende slashing-utvisning  på Jeppe Meyer og Henrik Holm spurter mot benken. Idet han har passert midtstreken kommer plutselig pucken fra Rumble og Holm spiller pucken fremover, vel vitende om at han ikke har noen bak seg. Etter noen sekunder får Gruner hånd om pucken slik at dommeren kan sende Holstad ut i fryseboksen. Gruners spillere argumenterer for at Henrik Holm også skal ha utvisning for å ha spilt på feil side av midtstreken og etter en del frem og tilbake får de gehør fra dommerne og Henrik Holm får da også en utvisning. Straffen sones av Strandborg.

I spill fire mot fire åpner det seg mer opp og etter et flott samarbeid mellom alle fire er Joey Martin bare en god Rinne-redning ifra å øke ledelsen til hjemmelaget. Vi har da passert halvspilt kamp og også gjestene har noen i skudd i denne perioden av kampen.  Noe senere er plutselig Dan Kissel helt alene i gjestenes sone og har god til men setter pucken utenfor. Litt stang ut for Kissel nå om dagen.

Men det skulle bli et mål i denne perioden også og det gir oss kveldens øyeblikk:

Bøen Rokseth har pucken på offensiv blå og tar en nydelig finte som sender sin oppasser  Wassenius motsatt vei slik at Daniel har fri vei mot mål. Foran han er det midlertid stor trafikk av både hvite og lilla drakter og keeper Rinne har også kommet helt ut i målgården for å gjøre målet mindre. Men istedenfor å fyre av sender Rokseth pucken ned på sin høyre flanke der Christian Wetteland står mutters alene.

Han får pucken og med Rinne litt offensiv i målet kan han på direkten sette pucken inn i det tomme buret og dermed score sitt første Fjordkraft-mål!  Målet kom etter at rekka med Brassart, Tommy K og nevnte Wetteland hadde spilt lenge i gjestenes sone. Et skikkelig arbeidsmål hvor Tommy Kristiansen var minst like glad som målscorer Wetteland etterpå.

En litt rotete periode ebber ut med 10-10 i skudd og 3-0 ledelse til Oilers. Gjestenes fleste skudd kom i 5mot3 og de var fortsatt ingen trussel for hjemmelaget.

Med 3-0 i sekken ville kanskje tredje periode bli et lite antiklimaks.. Det var tydelig at ikke alle på Oilers var 110% påskrudd men for ungdommene er det kjærkommen matchtrening.  David Morley fikk en stor sjanse etter 9 sekunder men kunne oppgitt ristet på hodet etter at Rinne igjen var på plass. Minuttet senere får Oilers overtall når Rolf Aastad tar en holding.  Igjen godt spill og denne gang også en skudd på mål, hele seks skudd men ingen vil inn. De neste minuttene forsøker gjestene å spille men verken evnen, presisjonen eller teknikken står i stil med viljen og det blir ikke uttelling.

Med 11.35 igjen på klokka  så scorer Gruner og det er både tid og krefter igjen til å overraske mer. Vi har tidligere sett at Gruner i andre kamper «plutselig» har våknet og gjort det ubehagelig for sin motstander. Men nå skal først dommerne se på video igjen. Som med Tommy K i første periode er også målscorer Sunnqvist inne i målgården før han kommer seg ut og deretter scorer. Det er tydelig at han hindrer Holm for han får aldri muligheten til å bevege seg i sitt hellige område og dommerne velger da også å annulere også denne scoringen, til stor irritasjon hos gjestene.

Idet vi har gått inn i det siste ti minuttene får Eliesen med seg Bryhna på en ørliten dans. Dommerne velger å vise begge ut for roughing, noe hvertfall Bryhna ikke er enig i. Dette tar han også opp med dommerne etter kampen før han hoderistende slutter seg til gjengen som gratulerer Holm med å ha holdt nullen.

Men altså to mann ut og litt mer is å spille på. Nå er det tydelig kveld for det blir ingen farligheter og når Strandborg krysstakles av Nielsen noen minutter senere er det enda et overtall for hjemmelaget. Med varierende uttelling på powerplay i det siste så kan det være greit å spille på seg litt selvtillit men Rasmus Rinne har andre planer og han lar verken Morley, Søberg eller Bryhna få mål på sine muligheter.

Og det siste som skjer i kampen er at Gruners «målscorer» Sunnqvist fortsatt er irritert og når han tripper Meyer så mener han at han overspiller. Han tar like godt og viser dommerne hvor enkelt Meyer faller som en reprise for dommerne. Det er sjelden lurt og han får da også med seg en 10minutter slik at han kan velge dusj først i garderoben.

Oilers siste overtall i kveld er bare tull og kampen er over slik at Oilers på sparebluss vinner fortjent 3-0 i kveld etter 14-6 i skudd i tredje periode og totalt 43-19.

For gjestene var dette en tung opplevelse. De har tidligere hatt noen perioder i kampene hvor de har vært ganske gode, men i kveld var det stort sett middelmådig. En stort pluss til den nye finske keeperen som vil holde laget inne i mange kamper og som fort kan bli matchvinner mot lagene rundt dem på tabellen.

På hjemmelaget er det å tro at de la ned akkurat det som trengtes for å vinne denne kampen. Det er ny kamp allerede på torsdag da laget reiser til Sarpsborg for å møte et heltent Spartalag som i kveld slo VIF I Oslo etter straffer.  Skadelisten er fortsatt lang men kveldens kamp var en fin anledning for de unge å få føle på kroppen hvordan nivået er.

*** 33 BRYHNISVEEN

Ti skudd fra en back og igjen poeng. Spiller med Rumble mest av alle de hvite i kveld. Har selvtillit og må bare skyte mer!

** 93 SØBERG

Anfører på en rekke som er i form. +2 på denne rekka i kveld og mye tempo.

* 41 SVEUM

Er på plass når gjestene bryter og har god kontroll i egen sone. God kommunikasjon med dommerne og medspillerne.