Knapt tap i premieren

Oilers fikk som ventet tøff motstand i CHL-premieren mot Kometa Brno, men tross tap viser de nok en gang at laget er godt nok til å kjempe mot Europas beste hockeylag. Oilers vil nok ikke være fornøyde av den grunn. Laget har et høyere nivå inne, noe som forhåpentligvis vil føre til bedre resultater senere i turneringen.

Sesongens første periode i DNB Arena startet hektisk og omtrent uten avblåsninger. Oilers prøvde å komme ut i et høyt tempo, men det endte som oftest i pucktap i midtsonen. Kometa virket også preget av at dette var sesongens første tellende kamp i innledningen. De slet i likhet med Oilers med å sette spillet sitt, og mistet en god del pucker i farlige situasjoner.

Artikkelen fortsetterunder bildet.

Etter hvert som perioden ble eldre fikk Brno mer og mer gang på spillet sitt med puck, noe som gjorde at de ble det førende laget i kampen. Oilers prøvde å sette opp styrespill, men det ble løst enkelt med lange pasninger til en høy avlaster. Noe annet som preget den første perioden var at Oilers slurvet mye med pucken i egen sone. Dette ga Brno flere gode muligheter som de burde tatt bedre vare på, tross en god Henrik Holm i mål.

Til slutt gikk det derimot galt, Reed prøvde på en backhandpasning ut fra egen sone som ble snappet opp av Vojtech Nemec. Han gjorde ingen feil alene med Holm og sørget dermed for at Brno gikk i garderoben med ledelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Andre periode startet meget oppløftende for Oilers del. En stor sjanse allerede i åpningsminuttet ble etterfulgt av et solid Oilerspress i offensiv sone. Det virket som de hadde fått beskjed om å legge hardere press på Brnos backer, og det fungerte. Selv ikke en 2+2 minutters utvisning til Humphries stoppet Oilers, for da Brno dro på seg en utvisning for 6 spillere på isen kvitterte Oilers etter en fin kontring.

Søberg satte inn en retur fra tilnærmet død vinkel etter et skudd fra Strøm. Målet ble også assistert av Kokkala som imponerte i debuten. Etter målet jevnet spillet seg mer ut. Perioden bare preg av flere utvisninger enn åpningsperioden. Når da begge lag hadde god kontroll i boxplay ble det ikke flere scoringer i midtperioden.

I starten av den tredje perioden tok Brno tak i kampen igjen. De kontrollerte spillet uten å skape alt for mange store muligheter. Oilers slet med å få tak i pucken og fikk lite spill i offensiv sone. 7:55 ut i perioden kom det som skulle vise seg å bli den kampavgjørende scoringen.

Oilers mistet markeringene etter en dropp i egen sone, noe som førte til at Alexandre Mallet fikk skyte på direkten fra midt i slottet. Slikt går sjeldent ustraffet på dette nivået, ei heller denne gang. Etter målet fortsatte Brno å holde på pucken. Oilers prøvde så godt de kunne å tvinge frem litt offensivt spill men klarte det sjeldent. Midtveis i perioden hadde Soares og Romano gode muligheter til å utligne, men pucken ville ikke i mål. Når så Søberg bommet på straffe etter at han ble tatt alene med Ciliak i Brno-målet satt man med en følelse av at dette ikke var Oilers dag.

Selv ikke da målvakt Holm ble ofret for en ekstra utespiller klarte Oilers å skape de store mulighetene og kampen ebbet dermed ut i en 1-2 seier til bortelaget fra Tsjekkia.

Henrik Holm leverte en solid kamp da Oilers tapte 1-2 mot Kometa Brno i DNB Arena 24. august. #38 i toppform må til om vi skal snu marginene til seier i returoppgjøret denne lørdagen. (foto: Oddmund Sola)

Kveldens stjerner:

*** Henrik Holm: Holder laget inne i kampen i periodene der Brno styrer spillet. Kan ikke lastes for scoringene.

** Lassi Kokkala: Viser stor ro og overblikk med pucken. Vil sannsynligvis bli en veldig viktig brikke i årets CHL.

* Markus Søberg: Scorer målet samtidig som han alltid er en trussel med sin store fart.