Nedtur

Oilers klarte ikke å følge opp helgens seier mot Stjernen da Lillehammer kom på besøk til DNB Arena torsdag kveld. Gjestene fra nordspissen av Mjøsa sikret en fortjent seier da de satte pucken i tom kasse like før slutt, og sørget med det for å snu trenden etter to strake hjemmetap. For Oilers er neste utfordring serieleder Vålerenga på Nye Jordal lørdag.

Å tape hockeykamper er alltid surt. Spesielt når det skjer på hjemmebane. Når du i tillegg roter vekk en tidlig ledelse 2-0 er det enkelt å kalle det hele en nedtur. Oilers’ assisterende trener Juha Kaunismäki la heller ikke skjul på skuffelsen.

– Det ble alt for passivt. Vi er ikke desperate nok. Vi må finne ut hva som skal være denne sesongens hockey og slutte å leve på det vi presterte i fjor, slår Kaunis fast i møte med oilers.no etter kampslutt.

Og vår gamle kaptein og backkjempe har selvsagt rett. Dan Kissel sørget for ledelse drøyt minuttet ut i kampen, mens Sander Hurrød doblet ledelsen med sin første scoring i ligaen få minutter senere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gjestene fra Lillehammer snudde kampen etter å ha kommet under med to mål. Her har Stian Nystuen satt inn lagets første for kvelden. (foto: Oddmund Sola)

Lillehammer la seg imidlertid ikke ned for å dø. De fortsatte å spille. Det som de første minuttene så ut som et lag i oppløsning tok litt etter litt over initiativet i kampen. Oilers var faktisk heldige som kunne gå til første pause med 2-0.

Så kom da også smellen i midtperioden. 2-0 ble til 2-3. Gjestene benyttet først to overtall til å redusere og utligne, før tidligere oilersspiller Jørgen Kvål satte satte scoringen som skulle bli Game Winning Goal 14 minutter ut i perioden.

Takk for sist 1: Game Winning Goal (2-3). Målscorer? En trønder vi kjenner godt. Bare å gratulere Jørgen Kvål med seier i gjensynet med sin gamle hjemmebane. (foto: Oddmund Sola)

Så ble 3. periode en jakt etter utligning fra et hjemmelag som hadde pucken mest og skjøt de aller fleste skuddene. Gjestene var imidlertid sterke foran egen keeper og slapp ikke Oilers til med så mange store sjanser.

Og da gikk som det så ofte går i lignende situasjoner. Lillehammer satte spikeren i skista med scoring i åpen kasse like før slutt. Fortjent seier til gutta fra nordspissen av Mjøsa. Oilers må rette blikket mot neste utfordring. Lørdag venter serieleder Vålerenga på Nye Jordal Amfi.

Oilers skapte mye foran L.I.K.-keeper Joona Partanen i åpningsperioden. Her er det Markus Søberg og Tommy Kristiansen som jakter scoring. (foto: Oddmund Sola)

TV2-sporten gir deg høydepunktene fra kampen.

Du kan lese alle tall og fakta fra oppgjøret mot L.I.K. på HockeyLive.

Takk for sist 2: Lillehammer spilte tøft og effektivt foran egen keeper torsdag kveld. Her er det tidligere oilersspiller Spencer Humphries som holder hjemmelaget unna. (foto: Oddmund Sola)

Øvrige resultater fra Fjordkraftligaen torsdag kveld:

• Storhamar – Narvik 2-1
  • Stjernen – Grüner 2-5
  • Frisk Asker – Manglerud Star 4-2
Det manglet ikke på innsats fra de få som fikk se kampen fra tribunen i DNB Arena. Dessverre ble de ingen poeng med hjem. (foto: Oddmund Sola)