Oilers på godt og vondt

Det viktigste først. Oilers vant 5-4 over bunnlaget Lørenskog i dagens kamp. Utover det skal man være veldig nøytral for å synes det var en god hockeykamp. Fra årsbeste til årsverste på 20 minutter og mye å ta tak i for laget når alle lag nå har møtt hverandre en gang.

For bortelaget Lørenskog fortsetter motgangen, selv om trener Larsen trolig fant mye positivt i de to siste periodene.
Åpningsperioden i DNB Arena var ikke spennende særlig lenge. I motsetning til gjestene fra Romerike var Oilers tilstede fra start og det var tydelig at tirsdagens miss mot VIF skulle hevnes ved første anledning.

Det var ikke spilt mer enn drøyt tre minutter før mål nr 1 kom. Soares vinner en dropp i offensiv sone, ut til Solberg. Han legger pucken på mål hvor både Salsten og Kristiansen har tatt oppstilling. Keeper redder men på returen får Tommy pucken og går en runde rundt seg selv før han setter pucken i kassen. 1-0 til hjemmelaget og den verst tenkelige starten for gjestene. Gjestene har for en stor del klappet litt i sammen når motstanderen har tatt ledelsen i årets kamper, så 0-1 imot allerede etter få minutter er ikke bra.

Test Lorem ipsum dolar sit amen
Test Lorem ipsum dolar sit amen (Foto: Ola Nordmann)

Oilers kjører videre for fullt. Gjestene viser sine åpenbare svakheter i forsvar og Oilers får gjentatte ganger komme farlig gjennom. Etter syv minutter bommer gjestenes Strøm stygt på egen blå og Henrik Medhus med Peter Lorentzen ved sin side får komme to mot Ponomarenko. Medhus legger en litt for vanskelig puck til Lorentzen og burde nok heller sett bak seg der Kissel kom i 120…

Gjestene får avklart og Oilers rekker å bytte innpå Kissels vante rekkekamerater Søberg og Van Guilder før neste bølge kommer. Nå er det Kissel som tar pucken med seg inn i sonen, kikker opp og der kommer VanGuilder på tur inn i slottet. Pasningen er perfekt og Mark knaller av det han har – og det er ikke lite. Jaikaitis hører bare susen av skuddet som fyker inn bak ham, og 2-0!. Hardt skudd ja, men likevel skal keeper ta det.

På dette tidspunkt hadde Oilers skutt seks skudd, mens gjestene hadde til gode å treffe Henrik Holm i Oilers`mål.

Det skulle ikke stoppe her. Allerede neste gang rekka med Kissel/Søberg/VanGuilder var utpå ble det mål igjen. Humphries takler Dahlstrøm bak egen keeper og VanGuilder overtar pucken. Han tar den med seg ut i midtsonen og via Kissel får han pucken igjen like ved blålinjen.

Her får han etter hvert flere alternativ men når ingen går på han velger han å gå, og litt skrått ut fra keeper setter han pucken flott mellom bena på keeper og scorer sitt andre for dagen. 3-0!

Robin Dahlstrøm som ble taklet i sekvensen før, har benyttet tiden siden taklingen til å fortelle dommeren at det var en klar utvisning. Trolig har han lagt i litt ekstra når han ser det blir mål imot i tillegg, så dermed får han en personlig 10-minutter og er vel med det et fint eksempel på et lag i fullstendig oppløsning.

Oilers har full kontroll men tar litt mer med ro nå. Allerede tidlig i kampen var det tilløp til etterslenger og smågruff. Disse lagene har tross alt kjempet i toppen i mange år, og det har alltid kun vært det ene laget som har lykkes så de rødkledde var tydelig interessert i å trø til når anledningen byr seg.

Etter 15.55 ryker plutselig Humphries ut med en albuetakling når dommer Søstumoen står godt plassert. Dermed kveldens første overtall for gjestene. Men uten selvtillit blir det skrale greier og det lille som kommer tar Henrik Holm.

Oilers er så vidt fulltallige når Rokseth plutselig ryker på en tominutter for intereference når dommer Søstumoen står godt plassert. Dermed nye sjanser for bortelaget. Litt bedre nå og nok til at skuddstatistikken for første periode ender respektable 10-8 til Oilers.

Oilers går til pause vel vitende om at de har levert noe av det beste denne sesongen. Lørenskog BØR gå til pause med motsatt tankegang. Dette må ha vært noe av det svakeste de har levert.

Midtperioden skulle bli helt annerledes. Lørenskog er litt som en skadeskutt bjørn. Du vet aldri når de plutselig reiser seg. På papiret har de et bra lag, men så langt har det ikke vært særlig lagspill. Noe må ha blitt sagt i pausen for det Lørenskog som kom på isen i midtperioden var ikke til å kjenne igjen. Det samme kan man si om hjemmelaget og dermed ble det spennende.

Allerede før minuttet er passert reduserer Lørenskog. Gullhjelm Djupvik Løvlie får god tid foran Holm og setter pucken opp i nettaket på Sixsmiths fine pasning. Scoringen kom få sekunder etter at Oilers hadde full kontroll bak egen keeper. Rekka med Kristiansen/Soares og Salsten var på isen ved dette baklengsmålet.

Dette må ha hjulpet på humøret til Sixsmith for på droppen etter målet skøyter han rett i Søberg som har tatt oppstilling. Han forteller nå Søberg litt om livets realiteter til dommer Halm kommer imellom og ber om ro i rekkene. Om Sixsmith var litt høy på pæra i den situasjonen så er det Søberg som smiler til slutt, for rett fra dropp legger hjemmelaget press på gjestene som ikke får pucken ut.

Til slutt er det Kissel som legger pucken mot mål, og der står nettopp Søberg og styrer den fint til side for Jaikaitis, og 4-1!  Dermed er vi igjen på offensiven, men nå skjer det fort i DNB Arena.

Nesten rett fra dropp kommer Magnus Hoff i duell med en Lørenskogback bak gjestenes keeper, og dommer Søstumoen, for anledningen godt plassert, nøler ikke med å kalle det for en holding. Dermed får gjestene nok en sjanse i overtall.  De etablerer seg i Oilers sone, men det er Stefan Espeland som skal ta de flestene skuddene og her demmer Oilers bra opp, så bra at plutselig er Henrik Medhus alene gjennom. Han har halve banen for seg selv og rekker dessverre å tenke før han skyter og det er sjelden bra. Jaikaitis er med på notene og redder det som kunne blitt 5-1.

Istedenfor overtar gjestene igjen men Holm er med på avslutningen som kommer fra nevnte Espeland. Nye folk inn for gjestene og nå er Peter Messa en av backene. Gjestene vinner droppen og på andre forsøk lykkes de. Nevnte Messa sender av gårde et hardt skudd fra blålinjen. Mikael Dokken står akkurat der han skal og dekker for Holm og pucken går strake veien helt opp i krysset. Flott mål og 2-4.  Det som nesten var 5-1 er blitt til 4-2 og ny tenning for gjestene.

Og for en tenning de fikk! Plutselig er Lørenskog det laget vi har sett tidligere. Gode puckbehandlere og spillere som er villige til å gå i krigen. Oilers derimot ser ut til å ha gjort sitt for nå blir selv den letteste avklaring vanskelig. Et flott eksempel på akkurat dette skjer noen minutter senere.

Oilers har full kontroll i egen sone. Rutinerte Soares kan gjøre hva han vil, men ender med å slippe pucken bare en meter foran seg. Relativt ukjente Stian Uttakleiv lar seg ikke be to ganger. Han tar pucken, ser opp og der kommer Sveine Johannessen i full fart. Han får pucken og setter den enkelt til side for Holm. Dermed nytt baklengs for Soares-rekka og gjestenes opphenting fortsetter, 3-4!

Men som tidligere, svarer Oilers på direkten. Rett fra dropp går Oilers i strupen på sin motstander og VanGuilder får en fin pasning fra Kissel som han viderefører til Søberg. Denne kommer for skrått på men ender med å legge den flott tilbake til Macaulay som lader børsa og fyrer av et skudd Jaikaitis ikke har sjangs på. 5-3 og svar på tiltale.

Det skulle nok engang ikke gå lenge før gjestene igjen scorer. Altfor lett får Villiam Strøm runde sin mann og foran mål har Mikael Dokken blitt tildelt altfor mye boltreplass av Tim Kunes slik at han kan sette returen fra Holm rett i mål. 5-4, og kampen er så vidt halvspilt. Igjen er det Soares-rekka som er på isen og disse guttene ender opp på uvante -3 de aller fleste i dag.

Nå må Oilers gjøre noe og de velger da å ofre Henrik Holm i mål. Henrik har ikke hatt noen heldig dag, og har fått svært dårlig hjelp av sine lagkamerater. Ruben Smith kommer inn på et tidspunkt der alt kan skje, men har lite å tape. Ofte kan et slikt keeperbytte gi en umiddelbar effekt og det ser hvertfall ut som Oilers skjerper seg defensivt.

De får også sjangs til å øke ledelsen når en godt plassert Søstumoen sender Peter Messa ut for en intereference, like etter scoringen til Dokken. Men nå er det hjemmelaget som sliter i overtall. Pucken går for sent og gjestene jobber bra i undertall. Dermed ingen uttelling og gjestene fører kampen videre. Det er ingen tvil om at de rødkledde har fått troen og selv om Oilers får sine sjanser er det ofte farlig foran Ruben Smith. Noen minutter senere får gjestene sjansen i overtall.

Fortsatt godt plassert ser dommer Søstumoen at Macaulay får kølla si inn i skøyta til Sixsmith. For dette får han to minutter for tripping. Gjestene med nyvunnet selvtilitt lar pucken gå fra mann til mann i overtall og Ruben Smith blir satt på flere prøver men mål blir det ikke.

Perioden ender med hele 5-12 i skudd til gjestene og Oilers har fått noe å tenke på når lagene går til siste pause.

Siste periode kan for noen ha virket som et langt gjesp. Men når et lag leder med ett mål vil det alltid være spennende. Vi fikk faktisk ikke flere mål i denne kampen. Alle 9 målene ble scoret i første halvdel mens andre halvdel er nok av en type kamp som trenerne liker best.

I tredje periode står dommer Søstumoen godt plassert tre ganger noe som gir Oilers overtall to ganger mens gjestene får ett. Emil Frøshaug får først to minutter for hekting før Ulriksen får for det samme noen minutter senere. I disse overtallene prøver Oilers å la pucken gå fort. De klarer å la pucken gå raskt fra mann til mann men det blir to-tre spillere som spiller puck. De andre blir ikke involvert og derfor blir det ikke uttelling. En gang får vi se Tommy Kristiansen avslutte fra slottet, noe Oilers har hatt suksess med i flere kamper, men Jaikaitis redder. Etter hvert som tiden går, og gjestene blir fulltallige innser de fleste at dette blir en kamp mot klokken. Det nevnte overtallet til gjestene kommer som vanlig når det begynner å dra seg til.

Vel fire minutter før slutt ryker Rokseth på en hekting og gjestene får overtallssjansen sin. Oilers lever farlig flere ganger og Ruben må ta fram sitt beste, men etter hvert klarerer de gjestenes sjanser og når Rokseth entrer isen er det i underkant av to minutter igjen av kampen.  Lørenskog vil nå ta ut keeper men laget spiller icing og må vente. Oilers vinner droppen og dyrbare sekunder går. Først når vi nærmer oss minuttet igjen, kan Jaikaitis forlate buret.

Gjestene spiller nå 6 mot 5 og Markus Søberg tar sjansen når han er først på pucken noen sekunder etterpå, men pucken går utenfor og vi får heller en unødvendig icing. Litt urutinert av unggutten. Droppen vinnes ikke av noen, det ender med spill i rundvant, men så får plutselig Kissel muligheten han har ventet på, men før han kan skyte må han over rødlinjen. Dessverre går ikke den rødkledde på Kissels finte og plutselig er det Sixsmith som har overtatt pucken i farlig område.

Til alt hell har en av Lørenskog-spillerne ikke klart å komme seg ut av sonen, slik at det blir blåst offside.  Lørenskog tar nå timeout. Soares taper så en dropp han ikke bør tape og gjestene får pucken. Men nok en gang blir de for ivrige. Ny offside og sekundene går…. Soares har litt mer rutine enn Søberg så når han får pucken legger han den akkurat hardt nok til at den ikke går til icing, men gjestene må helt bak å hente pucken. Tiden går fort på slutten.

Soares kolliderer med en Lørenskogspiller men er raskt oppe igjen. 16 sekunder igjen når neste dropp tas. Igjen taper Soares droppen men pasningen til Sixsmith er heldigvis såpass dårlig at han må bruke noen sekunder ekstra før han kan ta pucken med seg inn i sonen. Alle styrter på Ruben Smith når pucken legges foran mål, men Ruben er først og blokkerer.  Rutinerte Solberg puffer Dahlstrøm litt ekstra slik at han presses inn mot Soares som passer på Ruben. Soares liker ikke dette og gir Dahlstrøm noen velvalgte gloser før det hele løser seg opp. Nå er det fem sekunder igjen og det er dropp i Oilers sone.

Gjestene vinner droppen men pasningen som skal legges på mål stopper i en oppofrende Forsberg som har god tid på seg for å finne Tommy K. Men Tommy K har særdeles dårlig tid på seg for å score i åpent bur og lenge før han får skutt lyder sirenen. Tommy K  avslutter likevel men selvsagt uten tellende resultat. Det siste som skjer er at Soares og Dahlstrøm ikke rekker å bli bestekamerater og diskusjonen fortsetter. Dommerne holder dem på avstand og det hele roer seg.

Dermed vinner Oilers denne merkelig kampen der alle målene kom i kampens første halvdel mens den andre halvdelen var mer en toppkamp verdig. Oilers klarer igjen å vinne en kamp etter en kontrollert siste periode og Lørenskog klarer igjen å tape en kamp de føler de er fullt på høyde med sin motstander, hvis vi unnlater å nevnte åpningsperioden.

Gjestenes beste kåres til gullhjelminnehaver Djupvik Løvlie, mens VanGuilder får prisen for Oilers beste. Hans rekke med der han, Kissel og Søberg spiller hadde 4 av 5 mål i dag, men totalt bare 5 skudd! Defensivt var det mye rart i dag. At Sveum ikke spilte merkes nok, men det ble gjort mye rart bakover, særlig av Humphries og Kunes.

Kveldens øyeblikk

30.13 ut i kampen snudde det meste. Det niende målet ble scoret halvveis ut i kampen. Oilers bytter keeper og siden ble det ikke flere mål i noen av målene. En rar hockeykamp så langt ble mer normal i andre halvdel.