Ny målfest

Det ble nok en storseier for Oilers i den siste kampen før landslagspausen. Etter 10-0 mot Grüner ble Ringerike nedsablet med 9-1 i Hockey & Heels kampen lørdag kveld.

Ringerike fikk en alle tiders sjanse til å få en god start på kampen etter at Christoffer Karlsen ble sendt i garderoben for takling mot hode, i det som så ut som en streng avgjørelse. Men selv med 5 minutter med en mann mindre så var det Oilers som kom ut av det med ledelsen.

Anders Tangen Henriksen var først på en løs puck i egen sone, chipet den ut i midtsonen og brukte farten til å komme alene med keeper. En liten finte og skudd opp over snappen og Oilers var i ledelsen.

Mot slutten av første periode er det Oilers som har en mann ekstra og benytter sjansen langt bedre. Bare 14 sekunder etter droppen så styrer Bittner inn en pasning fra Kissel fra kort hold og gir Oilers en tomålsledelse inn i garderoben.

Ringerike får en ny sjane i overtall i begynnelsen av andre, med mer eller mindre samme resultat, men denne gang ganske så selvforskyldt. Med pucken i egen sone så er keeper Rønningen ute for å spille pucken, men blir satt under press av Berg-Paulsen. Rønningen prøver å spille pucken inn bak mål men feilberegner vinkelen med det resultatet at pucken spretter ut foran mål der Berg-Paulsen er raskt ute å setter den i mål. Det får lagledelsen til Ringerike til å bytte keeper og Pettersson kommer inn mellom stengene.

Det hjelper ikke særlig. På en nydelig kontring midtveis i perioden finner Tangen Henriksen Lefebvre som kommer susende opp i midten og fransk-kanadieren styrer den lekkert i mål. I slutten av perioden kommer det to mål kjappe mål til fra Oilers. Først styrer Vegard Faret inn 5-1 i overtall og så kjefter Søberg inn 6-1 en retur etter at Klavestads skudd har blitt reddet.

7-1 kommer fem minutter ut i tredje. Beck vinner en dropp i offensiv sone som går rett ut i slottet der Lefebvre kan ta fart å uhindret hamre pucken forbi Pettersson i gjestemålet. Tre minutter senere får gjestene et straffeslag etter at Rimjans blir hindret på vei alene mot Holm. Straffen setter han opp i snappkrysset til Holm og dermed er Holms shutout-streak brutt. 208 minutter og 29 sekunder holdt han nullen og slo tidligere kollega, Ruben Smiths rekord på 202 minutter.

Med ti minutter igjen får vi nok en matchstraff, denne gang er det Ringerikes Dennis Ryttar som kommer inn høyt på Hurrød og Oilers får spille havlparten av de 10 gjenværende minuttene med en mann mer. Det ender med to scoringer til. Først hugger Beck til på en retur fra Bittners forsøk på å trykke pucken under keeper, og deretter scorer Thomas Higson sin første Fjordkraftliga-scoring når han styrer Berg-Paulsens pasning i mål fra midt i slottet. 9-1 blir altså sluttresultatet og Oilers går inn i landslagspausen på fjerde plass, men med henholdsvis to og tre kamper mindre spilt en lagene rundt på tabellen. Etter pausen blir det dobbeltoppgjør mot serieleder Sparta.

Kveldens stjerner:

*** Martin Lefebvre – Back eleganten med to scoringer og en assist i tillegg til flere lekre detaljer.
** Anders Tangen Henriksen – Fikser åpningsmålet selv og har kanskje den peneste assisten i kampen.
* Markus Søberg – Trives alltid mot Ringerike. 1+1 i kveld.

Tekst: Tobias Eiken