Drømmereprise

Som mot Frisk ble det en særdeles spennende kamp mot Storhamar i Dnb Arena i kveld. Og som mot Frisk klarte hjemmelaget igjen å kare til seg alle poengene. Men du verden for en underholdning publikum fikk av to lag som overhode ikke var innstilt på å gi ved dørene.

Åpningen av kampen bar bud om at det ville bli en tøff batalje for dommerne. Allerede etter 01.45 får vi kveldens første dobbelutvisning, og langt fra den siste. Felles for de fleste var at Robin Dahlstrøm var involvert og at grufset som regel startet foran Henrik Holm. Den første dobbelutvisningen var det Henrik Holm selv som deltok i når han ga Dahlstrøm en rett høyre etter at han selv var blitt slashet av Dahlstrøm.   For øvrig var det Paulsen som sonet Holms utvisning.

Etter at lagene var blitt fulltallige gikk det nøyaktig ett halvt minutt før Dahlstrøm igjen satt utvist. Denne gang sammen med Sveum. Dommerne valgte den letteste løsningen når flere spillere barker sammen, og det er kanskje like greit.

Nok et toppoppgjør. Nok en triller. Nok en trepoenger. Oilers slo Storhamar 4-3 i DNB Arena torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Det var to skuddglade lag som spilte i kveld. Etter bare syv minutter stod det 7-7 i skudd. Like etterpå får vi kveldens første skikkelige utvisning når gjestenes Newton for to minutter for hekting. Oilers har mye puck men den største sjansen er det Steffen Thoresen som får når han kommer alene mot Holm, men Holm er med på den.
Idet vi runder halvspilt periode er tempoet høyt og viljen til å angripe er stor hos begge lag. På 11.27 skyter Dan Kissel ganske så upresset pucken over vantet fra egen sone, når han forsøker på en «glass-ut».

Gjestenes powerplay består av mye puckeføring og lite skudd. Ett eneste skudd er fasiten på dette overtallet. Nå får vi noen minutter med et lite overtak til bortelaget som fyrer av fem skudd på Holm uten at Oilers kvitterer i hele tatt. Men det gjør ingenting for neste gang Oilers får et skudd på mål, så blir det mål!
Et nydelig angrep som starter med at Forsberg i midtsonen finner Magnus Hoff på vei framover motsatt. Hoff tar pucken med seg inn i Sils sone og skjærer litt inn før han slipper pucken akkurat i rette øyeblikk over til Tommy K som bare har å sette kølla på pucken, 1-0!

Like etterpå er Oilers farlig nær å øke sin ledelse. Gullhjelmen Morley finner Kissel med en pasning som ikke mange gjør ham etter og Kissel har fri bane mot mål, men det blir litt for mye fiks faks og selv om Kissel får både skudd og retur så er gjestenes keeper med. Oilers går dermed til første pause med ledelsen og velvoksne 16-15 i skudd viser mye skuddlyst.

Midtperioden er ikke så ulik den første. Igjen er Robin Dahlstrøm i søkelyset når han forsøker en utvisning alene etter 02.02 av perioden. Oilers etablerer seg men det igjen er det gjestenes Steffen Thoresen som får sjansen i undertall men igjen er Holm med. Først i det gjestene er fulltallige klarer hjemmelaget å trykket på idet både Forsberg og Berg-Paulsen får hver sin mulighet men mål blir det ikke.

To minutter senere får gjestene sin første sjanse i overtall når Rokseth må hvile for en tripping. Men det er noe som ikke stemmer for gjestenes overtall for det blir med Newtons skudd mens hjemmelaget har skudd både av Ulriksen og Berg-Paulsen i undertall.
Bare få sekunder etter at Rokseth er tilbake på isen, ryker Ludvig Hoff på en utvisning for hekting.  I dette undertallet for keeper Holm mer å gjøre når både Salsten, Dahlstrøm og Zettergren får avsluttet men i eget forsvar er gjestene farlige og gir like godt broder Magnus Hoff sjansen i undertall men han setter pucken rett på keeper.

I det vi runder halvspilt kamp stiger temperaturen i Dnb Arena. Gjestenes gullhjelm som etter publikums mening får gjøre hva han vil av både lovlige og ulovlige ting blir mykt hektet av Dennis Sveum, men faller teatralsk foran dommer Halm. Rutinerte Sveum tenner på alle plugger og dommer Halm ilegger Sveum to minutter for hekting, men også to minutter til Thoresen for diving. Thoresen tror ikke sine egne øyne når han ser han må ut men sånn blir det og vi er fortsatt like mange spillere på banen.

Nå overtar Oilers mer og mer. Akkurat som i første periode hvor de eide de siste fem minuttene, tar de mer og mer over når vi nærmer oss neste pause. Med litt under fem minutter igjen av perioden må gjestenes Mikkelsen foreta en holding som kvalifiserer til to minutter.

I dette overtallet er det meste tull og tøys, helt til Oilers plutselig øker sin ledelse. Gjestene har klarert pucken og er nok noe offensive idet Zajac istedenfor å legge pucken ut mot Kissel plutselig oppdager at Morley ligger å vaker på offensiv blå. Med en perfekt pasning og like perfekt mottak er plutselig Morley alene mot keeper Gracnar.  En nydelig finte senere har keeper åpnet sine ben og pucken passert der imellom og vips så står det 2-0!.

Det siste som skjer i denne perioden er at Holm redder et skudd fra Mikkelsen med den følge at relativt ivrige Dahlstrøm finner Brassart i umiddelbar nærhet. Disse to danser seg til to minutter og det betyr at Dahlstrøm for fjerde gang denne kvelden må sette seg i utvisningsboksen.

Skuddene i 2.per viser 17-13 til hjemmelaget og særlig de siste fem minuttene var hjemmelaget klart best.

I neste pause ble det diskutert blant publikum at Oilers måtte hvertfall ikke bli feige nå å rygge, men heller kjøre på – med lav risiko.  Hva planen til Oilers var er usikkert, men den var trolig ikke at gjestene skulle redusere allerede etter minuttet var spilt. Først skjøt Zettergren en advarsel før han likegodt fra nesten død vinkel skjøt pucken i en uoppmerksom Holm, og i mål. 1-2! Og nå virket gjestene plutselig å ha fått tro på hva de holdt på med, og ganske riktig. Når Kissel misbruker en stor sjanse hvor han nesten klarer å vri pucken rundt keeper, så kontrer gjestene og gullhjelm Patrick Thoresen lar seg ikke be to ganger når han kommer alene mot Holm, 2-2! En glad Thoresen kan motta lagkammeratenes hyllest mens publikum i Dnb Arena kan styre sin begeistring.

Nå jevner det seg litt mer ut. Oilers kjører fortsatt med fire rekker og Andre Strandborg får sjansen fra slottet men keeper er med. Like etterpå får ex-Oilers Kurt Davis en tominutter for slashing, noe som passer dårlig for gjestene som nå er på gang. Men Oilers klarer ikke sette det skikkelige trykket og det blir med Kissels farlige sjanse. Gjestene avklarer og begge lag begynner nå å bli trøtte i en kamp som har gått i høyt tempo.

8,27 ut i perioden får vi

Mathias Trettenes har som vanlig vært «over alt» også i denne kampen og nå får han pucken servert av Dan Kissel i midtsonen. I mottaket som vel er bak seg selv drar han pucken forbi to motspillere og plutselig har han en meters forsprang inn i sonen. Resten er kunst. Med en av sine flotte finter sender han keeper Gracnar opp i den ene kiosken for å kjøpe pølse mens han selv rolig kan sette pucken i tomt bur, 3-2!  En ting er å gjøre slike finesser på trening eller når man leder med fem mål, men her går kampen mot slutt og stillingen er 2-2. ISKALDT!

Nå begynner kampen mot klokka, og den går som vanlig veldig sent på slutten. Gjestene er tydelig trøtte og med litt mer presisjon kunne Oilers kommet på mange flere overganger. Både Kissel, L.Hoff og Trettenes igjen har skudd mot mål men det har også gjestene i form av Ahlholm, Newton og Mostue.

Gjestene har ikke gitt opp og man kan si hva man vil om Patrick Thoresen men han enda mer enn god nok til å styre kamper som dette. Heldigvis har Trettenes andre planer. Etter press fra hjemmelaget ender pucken ute hos Bryhnisveen som fyrer av. Keeper Gracnar redder, men rett ut til Trettenes som står på riktig sted til riktig tid og kan sette returen i mål, 4-2!

Med seks minutter igjen på klokka burde hjemmelaget nå klare å «drepe» kampen, men gjestene har langt fra gitt opp. Både Cameranesi, Edvardsen og Mostue er frempå og Holm må i aksjon. Han får heldigvis god hjelp av backene som ofrer seg foran eget mål. Med to minutter igjen på klokka tar gjestene timeout. Planen er klar. Ut med keeper og legg press med en spiller mer på isen. Og halvminuttet senere reduserer jammen gjestene igjen. Prapavessis legger en løs puck på mål og etter litt klabb og babb før ex-Oilers Eirik Salsten satt kølla på pucken som rolig glir over streken, 3-4!

Skulle virkelig gjestene klare dette ?  Det er ikke mange kampene siden at Storhamar selv ble offer for at Sparta tok ut keeper og satte innpå en ekstra utespiller. På den måten scoret sarpingene like godt to mål, rett før slutt og lyktes dermed med dette trekket, selv om de nok ikke hadde sett for seg at Cameranesi likevel skulle avgjøre kampen i siste sekund for Storhamar.
Nå kjører gjestene på med det de har. Oilers er flinke og aggresive og det gjør at keeper Gracnar ikke kan forlate buret før det gjenstår 56 sekunder.  Men gjestene er sluttkjørte og den siste sluttspurten kommer aldri og kampens siste sekunder foregår i gjestenes sone helt til sirenen går og hjemmelaget kan juble.

For gjestene ble dette en nedtur. Forspranget til Oilers ville med tap bli altfor stort og det blir ikke bedre av at Marinaccio ble vraket foran kampen fordi Storhamar har en utlending for mye i troppen. Marinaccio er suveren toppscorer for Storhamar men altså ikke god nok for laget i dag. Mye av ansvaret hviler på Patrick Thoresen som ble utfordret hver gang han var involvert men ble kun sint på Tommy K en gang da de ikke klarte stå rolig foran en dropp.

Utover dette var det noe uforløst over Storhamar i dag, akkurat som forrige gang de gjestet Dnb Arena. For eksempel var Rasmus Ahlholm nesten helt usynlig i dag.

Hos hjemmelaget er det stjernerekka som drar lasset i poengprotokollen, men rekka med Forsberg/Kristiansen/Hoff scoret også i dag. Selv om Morley/Kissel/Trettenes leverer til de grader så er de også ofte på isen når det blir baklengs.  Hjemmelaget var klar for krig og tok vel i mot det som kom.  Hjemmelaget leder nå serien med 14 poeng og har en kamp mindre spilt enn de nærmeste på tabellen. Sterkt!

*** 8 Trettenes

For en kamp. To flotte scoringer, mest skudd av Oilersspillerne (7) og mest istid av utespillerne (23.21). Er høyt og lavt og har full kontroll og gjør fornuftige valg hele tiden.

** 13 Morley

Gjør ting ingen andre klarer. Fantastisk pasning frem til Kissel i første periode og iskald når han får sjansen selv i midtperioden. Det var hans eneste skudd i dag, så grei uttelling der.