Utligning i DNB Arena

Oilers var mye mer forberedt på krig enn det Frisk var og derfor var det fullt fortjent at hjemmelaget utlignet kvartfinaleserien til 1-1 etter kveldens kamp i Dnb Arena. Som i Askerhallen på torsdag ble det mye fighting og mye utvisninger men hjemmelaget holdt hodet kaldt  og kontrollerte nærmest seieren inn.

Ingen vil innrømme det men kveldens kamp var nærmest et «være eller ikke være» i årets sluttspill for Oilers. Å komme bakpå med 0-2 etter to kamper er tøft og hjemmelaget gikk ut i 1009% fra første dropp. Hver eneste takling ble fullført og det var tydelig at dette rystet bortelagets mer tekniske spillere. Bortelagets forsøk på å spille puck ble raskt ødelagt av svartkledde kropper som dukket opp overalt. Og da kan det være lett å komme på etterskudd. Og det var akkurat som skjedde når Spencer Humphries brøt puckbanen i gjestenes sone etter to minutter. Lystad Jacobsen må slashe Spencer for å stoppe ham og selv om heller ikke det hjalp så ble det utvisning på gjestenes nr 40.

Oilers vinner 3 - 2 lørdag kveld i DNB Arena. Det står nå 1 - 1 i kamper i årets kvartfinaleserie. Foto: Oddmund Sola

Oilers sitt overtall er det sagt mye om i årets serie, men i sluttspillet har det hvertfall fungert. To mål i torsdagens kamp gav håp og det åpnes bra i kveld også. Med Rapuzzi og Sveum som backer går pucken fra mann til mann og nettopp Rapuzzi får sendt av gårde noen farlige skudd, men gjestenes gode keeper Dahlberg er med. Keeperen på andre siden er også med. Etter fem spilte minutter får Geheb en flott pasning som sender han av gårde helt alene mot Henrik Holm. Geheb prøver på en finte før han skal sette pucken mellom bena på Holm, men han er obs på dette og stenger igjen. Spillet bølger frem og tilbake og ved hver eneste avblåsning er det tilløp til tumulter. Etter 06.05 ryker gullhjelminnehaver Lassi Kokkala ut med en tominutter for å lukke hånda rundt pucken. Dette foregår mens det ligger 3-4 spillere og ingen ser pucken, men dommeren får med seg hvordan Kokkala løser dette og gir han en utvisning

Gjestenes powerplay blir også forstyrret av hjemmelagets voldsomme guts og det blir med Saponaris ene skudd.  Etter at Oilers er fulltallige overtar de fullstendig momentum i kampen. Mens bortelaget har mer enn nok med å forsøke å få pucken ut av sonen, kommer hjemmelaget til farligheter flere ganger. Etter Oilers ble fulltallige fyrer de av seks skudd mot Dahlberg uten at bortelaget skyter ett skudd. Det siste av de seks er det Anders Henriksen som skyter og idet han skal forsøke å ta returen fra Dahlberg blir han holdt kraftig av Oscar Nilsson, som dermed må hvile i to minutter uten at han er så enig i den avgjørelsen.

Oilers vinner droppen og setter umiddelbart press på gjestene. Pucken går ut til Sveum som skyter, og foran mål har Cornet posisjonert seg og setter egen retur fra Dahlberg elegant i mål «på tennis» og 1-0 til hjemmelaget etter 12.30. Lettelse og jubel i Dnb Arena.

Målet ser ut til å tenne hjemmelaget enda mer og gjestene sliter videre for bare tyve sekunder etter ledermålet er Saponari for høy med kølla si i farlig område og må sone i to minutter. Oilers fortsetter trykket og det er nesten et under at ledelsen ikke økes på et par av sjansene som oppstår.  Men Frisk holder unna og blir fulltallige. Oilers sine fem skudd i dette overtallet ga ikke uttelling og nå kommer Frisk litt mer med i kampen og får testet Henrik Holm etpar ganger.

Som nevnt var det ofte tumulter når det ble stopp i spillet og etter 18.25 blir det action igjen. Kristian Forsberg må ha sagt noe til relaitvt lett antennelige Henrik Ødegaard for denne lar seg ikke stoppe av at linjedommeren tar tak i ham bakfra. Ødegaard spreller og spreller og har tydelig bestemt seg for å ta Forsberg. Ut ifra innsats skulle Ødegaard hatt mer enn bare to minutter, som også Forsberg fikk men dommerne virker å la slike personlige oppgjør gi to minutter til begge slik at kampen neste uansett utfall. Det samme skjedde 11 sekunder før første pause. Gjestenes Foster og Rokseth har noe usagt seg imellom og det virker som Rokseth har mest på hjertet. Når dommerne blåser ryker begge ut, og trener Sune Bergman forhaler for første gang i kampen ned et trinn for å fortelle dommerne noen sanningens ord. Han blir ikke mildere av at dommer Wannerstedt begynner å forklare materialforvalteren hvorfor de også viste ut Foster.

De siste 11 sekundene foregår uten en eneste episode og Oilers går til pause med ledelse 1-0. Skuddene 20-9 viser at hjemmelaget kjører kampen. Men fra torsdagens kamp husker vi at det holder med en eneste feil så scorer Frisk så her må konsentrasjonen være på topp.

Andre periode fortsetter som første sluttet. Tyve sekunder etter at Frisks Ødegaard er kommet på isen må han ut igjen. Han og Cornet faller bak gjestenes keeper og når Ødegaard gjør litt ekstra ut av det, så beholder Cornet kølla til Ødegaard i fast grep noe lenger enn tillatt. Da tenner selvsagt Ødegaard og det blir en liten fight. Egentlig ingenting å ta på vei for, og akkurat rett før dommeren blåser så har det «løst» seg, men begge ryker ut og vi får spill fire mot fire.

Kampen fortsetter som i første periode. Oilers kriger med alt de har og Frisk deltar så godt de kan, men det virker ikke som de liker det.  Idet vi nærmer oss halve perioden får bortelaget en gyllen mulighet når hjemmelaget idømmes det som må kunne i beste fall sies å være en tvilsom utvisning for 6 mann. Repetisjonen viser at Oilersspilleren akkurat forlater isen idet hans erstatter berører pucken. Ikke lett for linjedommeren som står på andre siden av banen å se, men han er neppe 100% sikker. Uansett så dømmes det utvisning og Frisk får endelig sjansen til å spille litt hockey. Og det gjør de veldig bra og når Oscar Nilsson sender av gårde en puck for styring så er det akkurat det Foster foran mål gjør og Henrik Holm er sjanseløs, 1-1 og jubel blant de drøyt 30 fra Asker på tribunen.

Hva nå Oilers ? Vi har sett flere kamper i år hvor mål imot har betydd rullegardiner ned og takk for i dag. Heldigvis skjedde ikke det ikveld. Hvis man tar på Asker-brillene kan man kanskje påstå at Frisk overtok mer av spillet etter utligningen og sannheten er vel at de nå hadde sine beste ti minutter i kampen. Men Oilers har også sine sjanser så det er en jevnspilt kamp som vi ser konturene av at vil bli jevn helt inn.

De tørsteste har allerde innfunnet seg i baren når vi går inn i siste minuttet av andre periode. Oilers har etablert et kraftig trykk mot gjestene og førsterekka med Kokkala,Cornet og Rapuzzi har spilt altfor lenge men det går ikke an å bytte når pucken er i angrepssonen og motstanderen sliter med å få den ut. Pucken går fra mann til mann, Cornet har en farlig sjanse men bommer. Johannesen sender av gårde et skudd, men skuddet går i en Friskback og nesten ut av sonen men Johannesen klarer med et nødskrik å holde  den inne. Han sender pucken ned i rundvant hvor Rapuzzi takles knallhardt og publikum reagerer. Cornet får pucken og det virker nesten som om Frisk har glemt den liggende Rapuzzi et lite sekund for når han har reist seg så mangler det en mann rundt ham. Og Rapuzzi lar seg ikke be to ganger. Frekt og freidig drar han seg ut fra rundvant og så vidt foran Dahlberg før han klistrer pucken helt oppe i nettaket, 2-1 og 37 sekunder igjen av perioden. Snakk om viktig scoring!  8-8 i skudd i denne perioden.

Tredje periode, og kanskje siste. Hva kan vi vente av Frisk nå ? Det som kommer er ikke til å skremme noen i åpningen hvertfall. Hjemmelaget får en gedigen mulighet til å øke sin ledelse til 3-1, men Kokkala klarer på uforklarligvis ikke å score på åpent mål nesten rett fra dropp.

Etter to minutter må Lystad Jacobsen igjen i fryseboksen for høy kølle og som i første periode er det Humphries det går ut over.

Oilers etablerer seg men gjestene er pågående og Oilers får liten tid før en motstander er oppe i dem. Likevel klarer de å la pucken gå fra mann til mann. Plutselig får Søberg stå helt alene i slottet, men Dahlberg varter opp med en utrolig redning. Skifte av mannskap. Førsterekka har gjort sitt og rekka med Salsten, Trettenes og Forsberg får prøve seg etter vel minuttet i overtall. Oilers taper droppen men er så aggresive at de gjenvinner den med engang og etablerer seg raskt i gjestenes sone. Salsten får pucken nesten nede i rundvant, vender opp og leter etter alternativer. Ingen Friskspillere går i han så han får god til å tenke ut noe smart. Så da bare går han noen meter mot keeper og vips så sitter pucken i motsatt kryss, 3-1!.  Enkelt men selvsagt skal en udekket Dahlberg ikke slippe inn et slikt skudd. Dermed nok et overtallsmål for hjemmelaget og at overtallet sitter er veldig viktig.

Om man automatisk trekker seg litt tilbake når man trygger sin ledelse er vanskelig å si, men gjestene våkner litt nå. Blant får Nunn en dobbelsjanse men Holm er med. Like etterpå får Anders T.Henriksen en tominutter for interference som han er lite enig i.

Gjestene har allerede scoret i overtall i dag og nå får de sjansen igjen. Oilers er fortsatt på hugget og klarer en stund å hindre gjestene å etablere seg men når gjestene så klarer å etablere seg, går det ikke lenge før pucken ligger i målet bak Holm. Saponari sender av gårde et skudd fra ytterkanten av slottet og pucken går via kølla til Bastiansen og imål!

Dermed står det 3-2 og det er ennå altfor lenge igjen å spille. Nå gjelder det å spille disiplinert og ikke komme for langt ned i egen sone men holde trykket. Trykket holder hvertfall Løvlie når det er ni minutter igjen å spille. Bak Dahlberg fullfører Løvlie en takling på Kåsastul som sender ham i dørken. Taklingen er ganske så lik den Magnus Hoff ble utsatt for i første periode. Det hoppes inn mot disse to relativt lave spillerne slik at hodet kommer i klem. Kåsastul blir liggende akkurat lenge nok til at dommerne dømmer. Magnus Hoff reiste seg for raskt og dommerne lot spillet gå. Det er forskjellen på 2+10 og ingenting.

Dermed et nytt undertall for Oilers. Og farlig blir det men det virker som om gjestene nå er litt sluttkjørt. Oilers gjør en god undetallsjobb og unngår baklengs. Faktisk skyter ikke gjestene ett eneste skudd mot Holm i dette overtallet. Slikt gir ny tenning til hjemmelaget og den forventede sluttspurten fra gjestene uteblir. Pasningskvaliteten er dalende hos gjestene og det gjør det lettere for Oilers å ødelegge. Etter utvisningen til Løvlie presterer gjestene kun to skudd på mål resten av kampen mens Oilers har fire, så selv om det var hektisk nok så virket det som om hjemmelaget hadde en uvanlig kontroll over kampens siste fase. Med minuttet igjen å spille tar gjestene timeout.  Her planlegges det nok at Dahlberg skal forlate buret ved første anledning, men når man kommer i gang igjen går det hele 20 sekunder før gjestene har såpass kontroll på pucken at han kan forlate målet, og da er det bare 45 sekunder igjen. De siste sekundene avsluttes til trampeklapp fra de 2850 på tribunen.

Oilers har utlignet til 1-1 i kamper og møter med nyvunnet selvtillit i Askerhallen førstkommende mandag. Stabilitet er noe Oilers har manglet i år, men nå får vi håpe de er kommet inn i sluttspillboblen og at tenningen er den samme i neste kamp.

Noen få sekunder ut i tredje periode klarer Lassi Kokkala det kunststykket det er å bomme på helt åpent mål. Først har både Rapuzzi og Kokkala presset frem feil hos gjestene i rundvant og Rapuzzi spille pucken fra bak mål frem til Cornet. Alle venter skudd fra ham, også Dahlberg som trekker ut for å gjøre målet mindre. Med det trekket gjør han målet større for Kokkala som med Cornets utsøkte pasning bare har å sette pucken i det tomme buret,  men pucken går i stolpen og ut! En prestasjon å bomme der. Heldigvis for Kokkala og alle andre Oilersfans gikk det godt.

*** RAPUZZI

Scorer er utrolig viktig mål like før andre pause og er «på» i dag. Viktig spiller i viktig rekke.  8 skudd i dag