Oilers tok første romjulsstikk

I Nord-Amerika er det så vanlig at det har fått et eget navn. En «double-header». Når to lag møtes på to påfølgende dager. Det er hva romjulen byr på for Oilers og Narvik fans. Begge kampene spilles i DNB Arena.

Oilers var det førende laget i første periode, men uten å skaffe seg de helt store sjansene. Narvik hadde en god sjanse på en to mot en overgang, ellers var det ikke all verden som skjedde. Det hele bar preg av to lag tilbake fra ferie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ludvig Hoff var endelig tilbake etter skadeopphold og sto for ett av målene da Oilers slo Narvik i DNB Arena mandag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Etter første periode var ribbefettet svettet ut, og Oilers tok over kommandoen fullstendig. Kristian Østby hamret inn 1-0 fra toppen av venstre droppsirkel etter snaue to minutter spilt. Noen minutter senere så følger opp Nicolai Bryhnisveen opp med et håndleddskudd fra midt på blå som Ludvig Hoff styrer i mål.

Begge ganger gjør Oilers forwards en god jobb med å dekke Fröberg i Narvikmålets utsikt. Midtveis i perioden blir Vikingstad frispilt og scorer sikkert på backhand. Minuttet senere kommer det lenge etterlengtede første målet for Andre Strandborg. Meget fortjent.

Andre Bjelland Strandborg setter inn Oilers' tredje mål og sørger dermed for sin første nettkjenning med A-laget. (foto: Oddmund Sola)

Kampen ble i realiteten avgjort i andre periode, og med kamp igjen allerede i morgen så var det vel som forventet at Oilers tok foten litt av gasspedalen. Men flere mål ble det likevel. Tommy Kristiansen la på til 5-0 med et flott skudd opp i venstre kryss tidlig i perioden 0g fem minutter senere scorer Joey Martin en nærmest ferdigscoret en etter nydelig assist av David Morley. Like etter får Brady Brassart en sjanse på straffeslag, men Fröberg redder.

Mye å juble for mandag. Her feirer målscorer Tommy Kristiansen 6-0 med lagkameratene. (foto: Oddmund Sola)

Narvik får et trøstemål med litt over minuttet igjen å spille signert Petter Grønstad. Men Oilers var ikke ferdig og Markus Søberg bruker farten sin og setter inn sluttresultatet 7-1 med 21 sekunder igjen på klokken.

Oppskriftsmessig seier altså og med 16 av 20 utespillere på poenglisten. Bra retur fra juleferien.

Før kamp mottok han blomster for 200 kamper i oilersdrakt. Så kvitterte han med scoring og assist i storseieren mot Narvik. Nok en solid dag på jobb for Markus Søberg med andre ord. (foto: Oddmund Sola)