Tap etter straffedrama

Kveldens kamp mot VIF endte med er kjedelig straffetap. I den siste kampen før OL-pausen gjorde mangelen på disiplin at Oilers ga fra seg 2 poeng.

Det var et energisk Oilerslag som kom på banen i DnB Arena tirsdag kveld. Dette viste seg gjeldende før det var spilt 2 minutter når Salsten ga hjemmelaget ledelsen med en nydelig scoring. Etter scoringen bølget kampen litt frem og tilbake, før Ylven utlignet da han fikk stå helt alene i slottet foran Henrik Holm.

Like etter satte Soares inn en takling som ga 5+video-utvisning. Dette preget resten av perioden, da det ble et lang undertall for Oilers. Dette håndterte de strålende og tok med seg momentum inn i andre periode etter å ha holdt rent i 5 minutter med en mann mindre.

I andre periode var Oilers klart best. Og i løpet av et kort tidsforløp i midten av perioden kunne de tilrive seg en tomålsledelse. Hoff startet scoringene, og ble fulgt opp av Gedig og Kokkala. I mellomtiden scoret også Oppøyen for bortelaget, noe som førte til at stillingen var 4-2 etter 2. periode.

Både Oppøyen og Gedigs scoringer kom i det samme oilersovertallet, og Oilers PP skulle igjen vise sin betydning i den tredje perioden.

Den tredje perioden startet på perfekt vis for VIF. Gunnarson reduserte tidlig, men Oilers ga seg ikke av den grunn. Johannesen prikket inn et nytt overtallsmål like etterpå, og dermed fikk Oilers tilbake sin tomålsledelse.

Den kontrollerte de fint frem til det var omtrent 8 minutter igjen av perioden, da også Cornet pådro seg 5+video-utvisning, denne gangen for å sparke bein på en VIF-spiller. I løpet av denne overtallsperioden scoret VIF 2 ganger og fikk altså tvunget frem en fjerde periode.

Den fjerde perioden var full av sjanser begge veier, men det ble ingen scoringer. Dermed måtte kampen avgjøres på straffer, hvor VIF trakk det lengste strået. Trettenes scoret for hjemmelaget, mens Lindström, Ask og Espeland sørget for at ekstrapoenget ble med VIF hjem til Oslo øst.

Tekst: Sivert Garvik