Oilers vant igjen

Oilers vant 4-2, men gjorde det unødvendig spennende når Lillehammer gjestet Dnb Arena i kveld. Til slutt fikk Søberg æren av å sette pucken i tomt bur og de drøyt 3 750 på tribunen kunne puste lettet ut.

Åpningsperioden ble preget av et bortelag som hadde bestemt seg for at innsatsen skulle ingen ta dem på og det ble mange harde bataljer, ikke minst rundt keeper Bengtsberg. Spesielt når ex-Lillehammerspillerne Morley og Vigier var involvert gikk det sport i å puffe litt ekstra. Men dommerne hadde lagt listen høyt og da er det bare å følge etter.

Selv om det var rimelig jevnt spillemessig i starten var det bortelaget som ledet 0-5 i skudd. Det betyr at Henrik Holm var på jobb fra kampstart og kom godt i gang.  Litt ut av ingenting tok hjemmelaget ledelsen. Ungguten Lars Christian Rødne mottar pucken i egen sone og setter i gang en kontring, tar seg fint inn i gjestenes sone hvor Soudsky venter på ham. Lars går da inn i slottet og Soudsky kommer litt bakpå og akkurat nok til at vår nr 23 får sendt avgårde et skudd som sniker seg inn tilside for keeper., og 1-0! Bra jobb foran mål av Medhus i den situasjonen. Dermed har fjerderekka, eller ungdomssrekka om du vil tidlig i kampen fått vist seg fram. Denne rekka jobbet hardt gjennom hele kampen og gjorde sin del av jobben.

Etter målet jevnet det seg mer ut og hjemmelaget kom sterkere både på skudd og sjanser.

07.13 ut i kampen ligger dommerens list veldig lavt når gjestenes Ellis får en tominutter for tripping. Når vi har sett på alt som har vært tillatt foran mål så blir denne billig, selv om det ikke er noen tvil om at han tripper Lane.  Oilers sitt overtall har vært mildt sagt varierende i år men de gamle Lillehammer-spillerne Morley og Vigier bidrar hvertfall med noen gode avslutninger i dette overtallet, men mål blir det ikke. Resten av perioden er også jevnspilt. Begge lag forsvarer seg godt, og det er mye «nesten», men det siste lille mangler.

Dermed ender det 8-9 i skudd men 1-0 til hjemmelaget etter første periode.

Midtperioden er ikke så ulik det første. Bortelaget åpner best og skyter fire skudd før Oilers får sitt første. Helt ufarlige er ikke skuddene men Holm er med. Så overtar hjemmelaget mer og mer. Både Lane og Lucia har flere avslutninger men Bengtsberg er med. Som i første periode er det gjestene som får utvisning og denne gang fire sekunder senere. Nyhus får to minutter for tripping og hjemmelaget får en ny sjanse i overtall. Dette overtallet var av typen «vi har god tid og kan bruke lang tid med pucken». Et aggresivt bortelag var raskt oppe og avverget eventuelle farligheter så det ble med Rødnes ene skudd i overtall. Faktisk hadde bortelaget også ett skudd i sitt undertall.

Etter vel halvspilt kamp er det endelig bortelagets tur å spille i overtall. Listen hos dommerne er senket betraktelig, og både Nyhus og nå Lucia sin utvisning kan diskuteres. Uansett, undertall for hjemmelaget og det har de behersket bedre enn overtall i år.

Lillehammer vinner droppen og lar pucken gå fort mellom seg, faktisk altfor fort for med Lagace og Lane som høye presspunkt sliter bortelaget med å holde pucken inne i sonen og plutselig har de sendt de to nevnte herrer alene mot en back, og på Lagace flotte pasning over til Lane ser det likevel ut som han ikke får kontroll på pucken, men med hardt press i ryggen klarer han på et vis å lempe pucken opp i venstre hjørne til Bengtsberg og 2-0! Keeper vil ha angrep på keeper, men Lane er neppe borti keeper, men klarer så vidt å styre unna målet idet han scorer. Dommer peker på mål, og video må til for å motbevise at det var mål. Heller ikke videobildene viser noe galt med scoringen og dermed har Oilers øket sin ledelse, i undertall!

Publikum er med og hjelper Oilers å ri av undertallet som ennå har halvannet minutt igjen. Resten av perioden kontrollerer hjemmelaget og vi går til pause med 14-12 i skudd og et håp om at hjemmelaget kan «drepe» kampen også i dag, slik de gjorde i forrige hjemmekamp, mot Stjernen.

Tredje periode ble hvertfall alt annet enn en kjedelig transportetappe. Sett fra trenernes ståsted er det neppe helt slik de ønsket den skulle blitt spilt, men for Hockey & Heels-familien var det underholdning av stor klasse.

Det begynte som de to foregående periodene. Gjestene med mange skudd i starten og de fikk ekstra hjelp av at Jørgen Kvål så seg nødt til å dra ned Bowles i farlig posisjon foran Holm allerede etter 01,25 av perioden. Overtallsspillet til gjestene nå bar preg av at de hadde fått litt kjeft i garderoben og nå var det plutselig hjemmelaget som var på hælene. Vi hadde store problemer med å få pucken ut og selv om man red av undertallet så satt vi med følelsen av at gjestene snart scoret hvis vi ikke fikk vekk slurvet i egen sone. Og akkurat, noe vi hadde etterlyst fra egne spillere kampen igjennom, direkteskudd. Ellis får pucken på blå og på direkten skyter han. Holm må gi en retur og på venstre stolpe står evigunge Eidsa og putter returen i åpen kasse, 1-2 og dessverre fortjent.

Dermed ingen «dreping» av kamp og trolig neglebiting igjen. De neste fem minuttene prøver bortelaget å fortsette sitt hardkjør mens hjemmelaget med liten risiko forsøker å spille sitt spill. Midtveis i perioden får Oilers en ny mulighet i overtall når Fosse plasserer kølla si i ansiktet på Lucia. Oilers benytter nå muligheten til å ta timeout og det er powerplay-rekka med Morley-Vigier-Lagace-Lucia og Johannesen som enslig back som gjelder. Johannesen gjør det ekstra spennende når han på offensiv blå skal skyte men ender med å brekke kølla. Heldigvis disiplinert jobb av lagkameratene hindrer en kontring andre veien.

Etter dette roter hjemmelaget veldig med å få pucken etablert i gjestenes sone, og det kan se ut som de rødkledde fra Oppland skal klare å ri det hele av, men etter hard jobbing i rundvant får hjemmelaget kontroll og Lagace legger pucken ut til Johannesen. Med ny kølle prøver han igjen og det ender med at gjestenes Ellis stopper pucken med noe som blir en fin nedlagt pasning rett til Lucia. Han har heldigvis ikke tid å tenke, og skyter med engang  tilside for keeper Bengtsberg og, 3-1 til Oilers!

Med 3-1 og knappe ni minutter igjen går det vel an å kontrollere det hele ? Men neida. Gjestene har på ingen måte gitt opp og to mål kan komme fort i hockey. Og vel fem minutter før full tid kommer hvertfall det første. Gjestenes Bowles får pucken helt ute med vantet nesten på mållinjen. Han bare sender pucken i retning mål og plutselig ligger pucken i mål!!  Det må være en stygg miss av Holm for det er ingen Lillehammerspillere i nærheten og selv om «skuddet» er uventet skal det selvsagt ikke gå inn.

3-2 og ny nerve. Vi har sett dette tidligere i høst, at hjemmelaget har rotet bort tre sikre poeng på tampen.

Nå roer det seg heldigvis litt, og det er faktisk Lane og Lagace som for sine sjanser til å øke ledelsen men Bengtsberg er med. Tiden går og med to minutter igjen å spille forlater Bengtsberg målet og gjestene spiller med seks utespillere. Det første som skjer når keeper har forlatt målet er at Lorentzen nesten klarer å rappe pucken fra Bjerke på Lillehammer men de rødkledde får kontroll og kan med en mann mer legge press på hjemmelaget. Oilers forsøker å få pucken ut av sonen men gjestene er aggresive og etter sin timeout er slagplanen klar. Trafikk foran mål – og avslutninger! Både Hickman og Ellis x 2 er nære på men Holm er med.  Og som så ofte før når det ene laget presser på, så ender det med en feil på blålinjen og vips så får Markus Søberg pucken og han er blant de raskeste på skøyter i Oilers så det er ikke så dumt. Han tar seg lett forbi sin oppasser og scorer enkelt, 4-2!

Dermed kan de siste 43 sekundene gjennomføres i jubel for Oilersspillerne og publikum. Lagace er småfarlig frempå før vi får litt komikveld på tampen. Gjestenes gullhjelm Dineen, tar en unødvendig finte på blålinjen slik at en lagkamerat lager offside. Dineen er irritert og slår pucken i vantet, og uheldigvis ut på dommer Hallinn. Dommer Hallinn blåser i fløyta for å gi Dineen muligheten til å unnskylde seg men det virker ikke som han er interessert i det og trolig kommer det heller noe helt motsatt fra hans munn. Det hele ender med at Hallinn ikke ser noen annen utvei enn å gi Dineen 10 minutters utvisning for dårlig oppførsel. Med 18 sekunder igjen å spille har det lite å si, men likevel relativt unødvendig av den rutinerte Nick Dineen.

Dermed blir det 4-2 til hjemmelaget etter 2-2 i siste periode, en periode gjestene vinner skuddene med 13-16. Hele 29 skudd i denne perioden altså.

På Lillehammer kan det se ut som de har litt av de samme utfordringene som mange lag i år, nemlig å få utlendingene samkjørt i laget. Det er mye «nesten» og det er lett å se at fjorårets fintspillende teknikere har flyttet vestover for nå er det innsats og kraft som gjelder. I så måte kan de nok få litt av æren for at deres spillere i fjor, Vigier, Morley og Ulriksen i dagens kamp endte opp med henholdsvis -2, -2 og -1 i sine deler av kampen.

På Oilers er det gledelig å se at kamper som tidligere i høst i beste fall endte med tapt sudden/straffe nå til slutt ender med tre poeng.  Så jevn som serien er i år er det viktig å vinne disse slitekampene. Når rekka med Morley-Vigier-Lucia ikke leverer i poengjakten er det bra at de andre rekkene står frem. Og ingenting er kjekkere enn at de lokale ungguttene scorer viktige mål

Kveldens øyeblikk

Det er under minuttet igjen av kampen og Oilers spiller i undertall. Gjestenes keeper er tatt ut og målet står tomt. Etter dropp får visekaptein Ellis pucken, han sender den videre til backkollega Saxrud Danielsen, men denne får aldri kontroll på pucken og Lane er raskt frempå og aner en mulighet til å få pucken ut av sonen. Etter litt klabb og babb klarer Lane akkurat det og pucken er i midtsonen, men der dukker hurtigtoget Markus Søberg opp, og selv om Ellis har luktet lunten og er først over rødlinjen så har Markus nå satt opp turboen så det blir en parademarsj for vår nr: 93 idet han får muligheten på blank goal.  Ellis kan egentlig ingenting gjøre av lovlige ting og innser det også og Markus har trolig ikke scoret ett lettere mål noen gang, 4-2 og endelig kunne publikum slippe jubelen løs – for godt!

Kveldens stjerner

*** 28 FORSBERG

Kaptein med stor K ikveld. På en kveld der ingen utmerker seg veldig positivt blir det lagmaskinen, og derfor lagkapteinen som kan fortjene tre stjerner. Spiller aldri dårlig og er uhyre viktig i undertall.

** 29 LANE

Med mål og assist og hele 7 skudd så viser Lane godt igjen i kveld. Fortsatt mye å gå på men virker bedre og bedre.

* 10 LAGACE

To assist og fire skudd, og ofte hjernen bak hjemmelagets offensive spill. Som Forsberg viktig på dropp.