Kamper

Norsk Topphockey

Helsvart start på det nye året

Oilers har som regel trøbbel mot Frisk og så ustabile som hjemmelaget er om dagen kunne det slå begge veier i kveldens kamp. Dessverre slo det ikke riktig vei og bortelaget kunne ta en sjelden fortjent seier mot et forvirret hjemmelag.

Det åpnet ikke så verst. Frisk som har løst Oilerskoden tidligere lot ikke hjemmelaget få særlig mye ro. Mens hjemmelaget i forrige kamp måtte vente i 15 minutter på sitt første skudd, sendte CDA av gårde ett skudd mot keeper Dahlberg allerede etter minuttet i kveldens kamp.

Tempoet er ikke all verden de første minuttene og etter en tvilsom icingavblåsning er det hjemmelaget som pådrar seg en tominutter da Macaulay må sette seg etter en interference, vel fem minutter ut i kampen. Etter at Tommy Kristiansen får avklart pucken inn i gjestenes sone er det bortelaget som fører an. Pucken går lett fra mann til mann og etter at de har etablert seg i Oilers`sone tar det ikke mange sekundene føtr Granholm får stå helt alene ute i slottet. Han får pucken og har få problemer med å sette pucken i mål. Dermed 0-1 til gjestene i overtall. Det defensive arbeidet til hjemmelaget kan ikke få særlig godkjent i dette tilfelle.

Det ville seg virkelig ikke for Oilers torsdag kveld. Frisk Asker lyktes med det meste og vant til slutt 1-5 over serielederen. (foto: Oddmund Sola)

Etter halvspilt periode er det hjemmelaget som får sjansen i overtall når Henrik Solberg på jakt etter sin første scoring blir hindret i scoringsposisjon. Før dommer blåser utvisning har Oilers drøye halvminuttet med spill seks mot fem hvor de virkelig klarer å sette press på bortelaget, men mål blir det ikke.

Hjemmelaget klarer i dette overtallet å la pucken gå – men ikke veldig fort og selv om det kommer noen sjanser er det bortelaget som klarer å vinne duellene rundt eget mål. Dermed rir de det hele av.

Oilers kjører på og vinner skuddene med hele 21-5 i denne perioden, men de aller fleste skuddene er av den ufarlige sorten hvor kun lag i flytsonen scorer. Noen få sekunder før pause får gjestenes Berglund to minutter etter å ha plassert kølla si i ansiktet på Magnus Hoff. Det betyr at Oilers har en alle tiders sjanse til å få en god start på midtperioden.

Og hvilken midtperiode det ble! Den vil nok bli husket, men dessverre ikke veldig positivt. Bortelaget overtok fullstendig. Etter at hjemmelaget ikke klarte gjøre noe med overtallet ble det mer og mer Frisk. Selv om selve banespillet var relativt jevnt var de mye farligere på sine overganger og Oilersspillerne surret rundt totalt forvirret. Etter 24,45 øker gjestene sin ledelse. Andersson får skyte fra blålinjen og ved hjelp av trafikk foran Henrik Holm så går pucken rett i mål.

To minutter senere skjer det igjen. Igjen er det Andersson som legger pucken på mål. Mange ben og stor trafikk foran mål gjør jobben vanskelig for keeper Holm og pucken går inn bak ham. Jobben var uansett gjort for Henrik Holm får på 0-3 etter 26 minutter bytter han plass med Ruben Smith i hjemmelagets mål.

Ruben begynner bra med noen redninger, men når Tim Kunes blir utvist for hekting etter vel halvspilt kamp, scorer gjestene igjen. Bare noen sekunder ut i overtallet får Fredrik Lystad Jacobsen skyte på det som ser ut til å være en udekket keeper. Pucken går uansett inn og sjokkerte tilskuere registrerer at bortelaget leder 0-4!!

Med tanke på Oilers ustabilitet de siste ukene er ikke 0-4 en umulig ledelse å ta igjen, og halve kampen er ennå igjen å spille men det såg uansett vanskelig ut på dette tidspunkt.

Selv om det ser tungt ut skal de hvitkledde ha for at de ikke gir seg, og noen minutter før siste pause må Frisks Nilsson sende pucken over vantet fra egen sone, etter en god Oilerssjanse. Dermed har gjestene fått muligheten de trenger til å komme inn i kampen. Men istedenfor mål til Oilers blir vondt til verre i målprotokollen, får plutselig kommer veteran Bastiansen og Medby alene mot en enslig Oilersback. Keeper Smith jukser litt når Bastiansen nærmer seg, kanskje han venter en pasning over til Medby for han har forlatt stanga og en rutinert spiller som Bastiansen lar seg ikke be to ganger. Skudd rett i mål, 0-5 scoret i undertall og god kveld til noen hundre i Dnb Arena. Skudd i 2.per: 8-19.

Oilers går til pause etter å ha spilt noe av sitt dårligste spill noen gang i Dnb Arena, og så dårlig som det tidvis har vært i det siste så sier det litt.

Hva så med tredje periode ? Oilers virker ikke å ha gitt opp, men det blir litt feil når Dennis Sveum ryker på en tominutter allerede etter 1,18 av perioden. Hjemmelaget forsvarer seg godt og i det de er iferd med å bli fulltallige, reduserer de like godt. VanGuilder setter fart med pucken og Oilers kommer plutselig tre mot to. Han legger pucken ut til Macaulay som sender den videre til Kissel rett foran mål. Kissel styrer pucken inn bak Dahlberg og vi har fått 1-5 til relativt stor jubel blant de gjenværende i Dnb Arena. Igjen sitter man med ideêr om at Oilers tidligere har snudd kamper de har ligget under i, og nå kommer den beste perioden for Oilers i denne kampen.

Mark Van Guilder er GET-ligaens poengkonge. #29 har i det siste mottatt både herre- og dameur som bestemannspremie. Kanskje du skal sikre deg en av disse, samtidig som du støtter arbeidet til Oilersspillernes Veldedighetsfond. (foto: Oddmund Sola)

Når bortelaget rir av sitt undertall så vokser de litt og klarer å møte Oilers litt høyere igjen slik at den forventede sluttspurt ikke blir så trykkende som vi håpet på. Så dermed blir Kåsastul og Kissels lille fight det mest spennende på tampen av kampen. Begge får to minutter for roughing.

Til tross for 17-5  i skudd i denne perioden blir det med det ene målet til Oilers.

For hjemmelaget er det mye å jobbe med. Selv om skuddene som manglet mot Sparta var tilbake så er det ikke veldig mange farlige skudd. Det er selvsagt mye marginer i ishockey men Oilers har nå i en lang periode spilt veldig «berg og dalbane», og der det tidligere endte godt har det nå flere ganger ikke endt godt, så det er en jobb å gjøre.

Bortelaget vant en sterk seier. 1-5 er ikke et mål for lite og taktisk gjennomførte de en perfekt kamp foran 10-12 tilreisende – etter hvert elleville tilskuere.

KVELDENS ØYEBLIKK

Sirenen lyder for andre pause. For første gang i Dnb Arena er det unison piping mot hjemmelaget. Publikum forventer mer!

KVELDENS STJERNER

***  Henrik Medhus

Henrik gir 100% i hvert bytt på en rekke som gjør jobben sin i kveld.

** Tim Kunes

Til tross for -3 i kveld kan ikke Tim direkte lastes for målene. Den av backene som fungerer best – uten at det sier så mye

* Mark VanGuilder

Den eneste av stjernene som ikke går seg helt bort. Er hjernen bak hjemmelagets mål og har tidvis noe smart i seg.

Tekst: Anders Vegstein