Kamper

Norsk Topphockey

 

Oilers målløse mot sterke tsjekkere

Det ble en tung lørdagskveld for Oilers mot de tsjekkiske CHL-debuttantene HC Skoda Plzen.

Etter en fin start på sesongen mot slovakiske Nitra på torsdag ble det en nedtur for Oilers i kveld. Pilsen satte hardt press på Oilers i Oilers sone og hjemmelaget strevde stort med å få pucken ut av egen sone.

Heldigvis kom ikke tsjekkerene til de store sjansene til tross for spillemessig overtak de første 10 minuttene. Det bedret seg for Oilers midtveis i perioden og andre halvdel var relativt jevnspilt.

(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)

I andre periode tok tsjekkerene igjen kommandoen, og når Oilers måtte ta utvisning i eget powerplay ble de straffet.

Banens beste spiller Dominik Kubalik siktet seg inn fra høyre droppsirkel og sendte et knallhardt håndleddsskudd opp i nærmeste kryss og ga Pilsen ledelsen.

(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)

To minutter senere var Kubalik på farten igjen. Fra samme side fikk han komme uforstyrret på en kontring og igjen plasserte han pucken opp i nærmeste kryss med kirurgisk presisjon. Dermed kunne Pilsen gå til pause med 0-2.

Tredje periode ble bedre for Oilers, mye fordi Pilsen la seg tilbake, lot klokken gjøre jobben og tok kontringssjansene når de dukket opp. Oilers kom til noen sjanser, men Pilsens sisteskanse Machovsky tok det som kom.

(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)

Stadig hyppigere pilsenkontringer ble farligere og farligere etter hvert som Oilers tok flere og flere sjanser.

Til slutt fikk de belønning for strevet. Kubalik snappet kom seg fri fra egen sone og kom alene med Smith, skuddet hans ble reddet, men Miroslav Indrak fulgte opp og trykket inn returen og dermed var kampen i realiteten over.

(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)
(foto: Oddmund Sola)