Lørenskog vant toppoppgjøret

Hjemmelaget var uvanlig tannløse i kveldens toppoppgjør mot Lørenskog. Det var ikke lett å se at denne kampen betydde mye og det var fullt fortjent at gjestene vant. De hadde en plan over spillet og burde vunnet mer enn de gjorde. Når man ikke evner å score ett eneste mål i en hockeykamp blir det vanskelig å vinne. Gjestene spilte ingen toppkamp de heller, men det var mer enn nok til å knappe Oilers sine ledelse i Get-ligaen ned til et skarve poeng.

Oilers har siden den gode starten i høst hatt for vane å være veldig ustabile i kampene. Ofte begynt dårlig men klart å redde seg inn med bedre spill etter hvert . Dessverre var det beste spillet i dag tilbakelagt allerede etter første periode.

Kampen åpnet jevnt og selv om gjestene tidlig viste at de har spillere som overgår Oilers når det gjelder teknikk var det likevel hjemmelaget som åpnet best de første minuttene. Før fem minutter var spilt fikk Oilers sjansen i overtall når dommer Johnsen plutselig viser ut Sixsmith for slashing. Sixsmith forstår ingenting og det er lett å skjønne han for den slashingen han utfører ser vi i hvert eneste angrep i Get-ligaen.

Oilers kunne bare takke og bukke og gjøre klar til overtallsspill. Men neida, når man bruker nærmere halvannet minutt på å etablere seg i motstanderens sone blir det kort tid igjen med overtallsspill. Bortelaget derimot vokste på sin innsats i undertall og overtok mer og mer av initiativet i kampen etter dette.

Denne gjengen fikk mest å juble for i DNB Arena denne lørdagen. (foto: Oddmund Sola)

Vel halvspilt ut i kampen ryker hjemmelagets Talge på en hekting av den billige sorten. Gjestene har på dette hatt flere store sjanser og publikum frykter hva som venter når bortelaget får sjansen i overtall. Men nok en gang er det som er færrest på isen som gjør den beste innsatsen og Lørenskogs overtall er bare så vidt bedre enn det Oilers viste noen minutter tidligere.

Like etter Oilers er fulltallige blir det kluss i vekslingen hos Lørenskog og når publikum har ropt høyt nok får også den ene linjedommeren med seg at gjestene er seks utespillere på isen. Johansen må ta jobben og Oilers får igjen sjansen med en spiller mer. Hva nå ? Jo, litt bedre enn forrige overtall men det er ikke preget av stor selvtillit det Oilersspillerne viser på isen. Det er bedre å la sidekameraten få pucken så kan han prøve seg. Dermed ingen uttelling og en periode preget av stillingskrig avsluttes med at Steffen Thoresen og Spencer Humphries får en tominutter for roughing etter å ha kost litt med hverandre nede i rundvant.

7-10 i skudd viser et greit bilde på kampen. Gjestene er strået hvassere og har flere strenger å spille på enn de hvite Oilersspillerne. Midtperioden blir som den første sluttet. Gjestene overtar mer og mer av spillet og etter vel åtte minutter tar de ledelsen.

Dokken kommer rett fra boksen og berører pucken FØR vedkommende han byttet med har forlatt isen så det burde nok vært en utvisning for seks mann på isen der men dommerne lar spillet gå og det er en fin prestasjon av Dokken når han kommer alene mot Holm med Mostue hengende rundt seg.

Det var ikke den eneste gangen Oilers ikke hadde dommerne med seg. Magnus Hoff var klart først inn i sonen på en potensiell icing-puck men linjedommer blåste likevel for icing. En linjedommer med over 1000 kamper bak seg skal ikke gjøre slike feil.

Hva nå når gjestene har tatt ledelsen, ble dette en vekker for hjemmelaget ? Nei, det ble det ikke. Gjestene hadde flere sjanser, og Henrik Holm var god og hadde også stengene med seg i kveld. Oilers hadde i grunnen kun en stor sjanse i denne perioden men Kissel skyter utenfor fra god posisjon.

Gjestene hadde som sagt sjansene, men også spillet var de merkbart bedre i nå. Gjentatte ganger kom de tre mot to og spilte seg inn i Oilers`sone. Hjemmelaget manglet det meste et LAG må ha for å lykkes og når i tillegg de vi forventer skal levere litt ekstra ikke gjør det så blir det grått.

4-16 i skudd forteller det meste om perioden og nå begynte til og med bortesupporterne til Lørenskog å gi lyd fra seg.

Hva kunne man så håpe på i tredje periode ? Perioden begynte på verst mulig måte når Sveum hindrer Sixsmith i å få avslutte med å utføre en slashing som dommerne ser. Dermed to farlige minutter for hjemmelaget. 0-2 nå vil gjøre veien betydelig mye lengre. Hjemmelaget gjør et godt undertall og publikum har langt fra gitt opp så i fellesskap klarer man å ri av undertallet og deretter får vi en periode hvor hjemmelaget hever seg og legger press på sin motstander. Men Lørenskog er et bra lag og de har begynt å jobbe sammen som et lag og da blir det lettere å demme opp, samtidig som de er villige til å ta overgangene som måtte komme.

Idet vi passerer fem minutter får vi kveldens klareste utvisning. Gullhjelminnehaver Stefan Espeland slasher Magnus Hoff som er på vei inn foran mål. Dommeren blåser utvisning men ikke på Espeland. Det er hjemmelagets Forsberg som får utvisningen for å ha krysstaklet Krog. Utvisningen på Forsberg er grei nok den, men den på Hoff forbigås uten straff. Nok en rar avgjørelse av Dommer Johnsen i kveldens kamp.

Dermed er det overtall igjen til Lørenskog og de etablerer seg raskt men igjen jobbes det bra av Oilers. Mesteparten skal innom Espeland hos gjestene og han fordeler pucken raskt videre men Holm er med når skuddene kommer og hjemmelaget rir av også dette undertallet.

Til tross for mange minutter igjen å spille blir det det samme om og om igjen fra hjemmelagets side. Bortelaget har full kontroll når Kissel forsøker å lure seg forbi to mann, de har full kontroll når VanGuilder tar pucken med seg inn i sonen. Og de spiller seg greit ut når de tar pucken fra usikre Oilersspillere.

Jaikaitis har nesten ingenting i gjøre, selv i en periode hvor hjemmelaget MÅ score. Usle fire skudd får han på seg i den siste perioden , og når coach Gulbrandsen tar timeout med 57 sekunder igjen å spille, er det for sent.

Med keeper Holm ute og seks mot fem blir det litt spennende, hvis man er veldig positiv innstilt.

Dermed klarer Lørenskog å vinne en kamp der de defensivt var meget gode, mens det offensivt kladdet en del.  Kjekt å se at bortesupportere fra Lørenskog hadde tatt turen. Ca 20 personer er uvanlig kost fra den kanten, og de fikk også «takk for hjelpen» av spillerne etter kampen.

For Oilers var det likedan. Defensivt relativt bra, men totalt hjelpeløst fremover. Å skyte 15 skudd i Dnb Arena iløpet av 60 minutter er sjelden kost, og bare seks av skuddene kom etter at gjestene hadde tatt ledelsen, mens det likevel var over halv  kamp igjen å spille!!

Hjemmelaget er dessverre ikke til å kjenne igjen fra høstsesongen. Rekken med VanGuilder, Kissel og Falk Larsen var den som viste best igjen i dag. Søberg og Salsten ute merkes men det virker som om det er så vanskelig å fungere som et lag.

Ingen tvil om at trener Gulbrandsen har en jobb å gjøre, den vanskeligste til nå i hans unge trenerkarriere. En Eric Nystrom i halvveis form vil komme godt med fremover og når han kommer i god form er det å håpe han klarer å dra de andre med seg – vi vet de kan!

Uten tvil når kamera fanget opp Eric Nystrom gjemt under en lue utenfor SFF-boksen.  Folk har forventninger og de ble ikke mindre etter kveldens kamp. Men en mann gjør ingen lag så det er en felles jobb som nå må gjøres skikkelig framover, slik at Oilers beholder hjemmebanefordelen i  det som i år kan blir et meget spennende sluttspill.

*** HENRIK HOLM

Slipper inn 1 mål på 33 skudd og redder mange gode skudd.  Han har heller ingen utfordrere på tre stjerner i kveld.

** HENRIK SOLBERG

Rutinert i sine valg og lar seg sjelden stresse. Dog ikke veldig nær sin første scoring i årets serie i kveldens kamp.

* MARK VAN GUILDER

Skyter mest av de hvite i kveld med hele 3 skudd. Er sjef på den rekka som fungerer best. Hinket av isen noen minutter før slutt med forhåpentligvis ingen skade.