Tre nye poeng, Så vidt…

David Livingstone’s Manglerud/Star har gjort det til en (u)vane å gjøre livet vanskelig for Oilers på hjemmebane, og kveldens kamp var intet unntak. Selv om noen av skylden og faller på Oilers selv og tendensen til å ta utvisninger. Selv om noen var av det billige slaget er det en gammel trend.

Det hele begynte oppskriftsmessig. Etter å selv ha drept en utvisning knaller Oilers til å scorer på sine to første sjanser i power play. Først spiller Oilers tålmodig rundt M/S boxplay, og når pasningen inn i midten mot Tommy Kristiansen skjer virker det som om de grønnkledde er helt desorienter og boxen deres sprer seg for alle vinder og lar Kristiansen få dra ut keeper og sette pucken i ro og mak.

Noen minutter senere er Oilers i overtall igjen og setter opp Kunes på blå. Hans skudd blir styrt i mål av Kristian Forsberg og Oilers er oppskriftsmessig oppe i tomålsledelse. På papiret vel og bra, men M/S var fullt på høyde spillemessig og på skuddstatistikken så langt.

Oilers fikk med seg alle tre poengene fra Garasjen tirsdag kveld. Dan Kissel (bak) sto for en av scoringene. Her fra et tidlgere oppgjør mellom lagene denne sesongen. (foto: Oddmund Sola)

Jevnspilt blir det og i andre, men i denne perioden lykkes ikke Oilers med å utnytte powerplayene, det gjør ikke gjestene heller, men de disker opp med enn lekkerbisken i 5 mot 5.

Rett etter at Oilers har blitt fulltallige kommer M/S i fart inn i Oilers sone. Person fører pucken opp langs venstre side, og akkurat når det ser ut som om han er presset ut av farlig skuddsone legger han en bak ryggen pasning til Backman som kommer bak helt umarkert. Backman setter pucken over en overrumplet Holm og reduserer til 2-1.

Kaptein Forsberg og resten av Oilers fikk alle poengene mot MS i Garasjen denne torsdagen. Her fra lagenes oppgjør i DNB Arena 20. oktober. (foto: Oddmund Sola)

2-1 etter to perioder altså, og det går mot dramatikk i siste periode. Tredje periode spiller Oilers så safe som mulig. De slipper ikke til mye, men skaper tilsvarende lite, men når Humphries pådrar seg en to minutter med tre minutter igjen får M/S en strålende anledning til å ta med seg poeng hjem.

De klarer å skape litt press, men av en eller annen grunn velger de å la keeper være i mål helt til Oilers er fulltallige igjen og gir dermed Oilers enklere arbeidsforhold enn fryktet. Oilers haler dermed i land 3 poeng og siden Lillehammer avgir et poeng øker de ledelsen på tabellen.

Kveldens tre beste:

*** Kristian Forsberg – Fører an, skyter fem skudd på mål og scorer vinnermålet.

** Tim Kunes – Den power play quarterbacken Oilers manglet i fjor.

* Henrik Holm – Sjanseløs på målet.

Tekst: Tobias Eiken

Tim Kunes ble kåret til hjemmelagets beste av den lokale kampjuryen da Oilers sikret tre nye poeng mot MS torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)