Stjernesmell

Oilers klare igjen å tape en hjemmekamp i Dnb Arena. Med hjerneblødning og 3 baklengs på halvannet minutt i midtperioden ble det vanskelig for et lag som trenger tyve skudd pr.mål. Publikum hadde troen helt til Wennerstrøm satte spikeren i kista minuttet før slutt. Dermed blir det å slikke sine sår raskt for allerede på tirsdag kommer formlaget Storhamar på besøk.

Kveldens kamp, en såkalt «Hockey and Heels»-kamp hvor damene har rangen kunne være en fin oppgave for Oilers å snud den vonde trenden de har kommet inn i . Åpningsperioden var sånn sett oppløftende. Selv om Stjernen raskt viste at de ville være med på moroa var det Oilers som var det førende laget.

Sakte men sikkert økte hjemmelaget forspranget i skuddstatistikken og selv om ikke alle skudd var like farlige så var kvaliteten hevet i forhold til de siste kampene i Dnb Arena.  Derfor passet det dårlig at hjemmelaget skulle pådra seg kveldens første utvisning. At det var Tommy Kristiansen som var synderen var kanskje mer ventet. Han er vel helst uheldig når han drar hjelmen av en Stjernenspiller men dommer Tysland er ikke i tvil.

Bortelagets powerplay var ikke all verden, noe det ikke har vært hele sesongen. Oilers møter høyt og de rødkledde og hele powerplayet er tynn suppe.  Like etterpå er Markus Søberg akkurat litt raskere enn Markus Karlsson på skøyter og kan komme alene med keeper. Men Karlsson hekter Søberg og dermed er det hjemmelagets tur til å spille i overtall. Oilers vinner droppen og etablerer seg raskt men bortelagets box gjør en god jobb og lar ikke hjemmelagets femmer få de største sjansene.  I tillegg har keeper Berg fått en fin start og er med på notene når Oilers prøver seg.

Utover i perioden bosetter hjemmelaget seg mer og mer rundt Stjernenmålet, men virker nærmest vaksinert mot å sette pucken i mål. På tampen av perioden gjør Spencer Humphries et heller svakt bytt. Først spiller han en livsfarlig pasning i egen sone og sekunder senere pådrar han seg en tominutter for  hekting. Helt unødvendig når det gjenstår to minutter og hjemmelagets trykk mot Stjernenmålet er på sitt sterkeste.  Dog har ikke Stjernen noe særlig å komme med heller i dette overtallet så perioden ebber ut med 0-0 og 14-4 i skudd.

Andre periode skulle bli en fyrverkeri av en periode. Begge lag har gode muligheter i starten, og det er igjen Oilers som er det hvasseste laget. Og nok en gang skjer det som skjer for ofte nå om dagen. Oilers føler de har trykket, men det andre laget scorer. Direkte fra dropp tar Bryhnisveen med seg pucken ut mot blålinjen før han snur seg riktig vei og sender av gårde et håndleddskudd som faktisk passerer alle og plasserer seg helt oppe i krysset, bak en forhåpentligvis dekket Henrik Holm! Dermed 0-1 til gjestene, og en følelse blant publikum at dette har vi opplevd før.

Og verre skulle det bli, mye verre. Direkte fra dropp går hjemmelaget i angrep. Her må det utlignes umiddelbart. Når gjestene klarerer klarer faktisk VanGuilder og Humphries å gå på Hallstrøm begge to , slik at når han får lagt pucken inn i slottet er det ingen der – andre enn den rødkledde Brøhms. Han lar seg overhode ikke be to ganger og en finte og backhand senere har Fredrikstadlaget doblet sin ledelse. Trener Gulbrandsen innser at noe må gjøres. Det enkleste er å bytte keeper, så Henrik Holm tas av isen og Ruben Smith kommer inn. Samtidig tar han en uvanlig tidlig timeout for å fortelle spillerne hva som står på spill.

Hjalp dette ? Nei, ikke umiddelbart for minuttet senere øker gjestene sin ledelse til 3-0! Mikalsen får gå helt fritt og skjærer inn foran Ruben Smith, men Ruben redder.  Men selv om fire Oilersspillere er tilstede rett foran Ruben er det gullhjelminnehaver Wennerstrøm som klarer å treffe pucken, og vips står det 0-3! Tidenes hjerneblødning er et faktum. På halvannet minutt har gjestene scoret tre ganger på gavepakker fra Oilers.

Hva nå ? Alternativene er ikke mange, det er bare å kjøre på og det er nettopp det hjemmelaget gjør. Med over halve kampen igjen kan man ikke gi opp.  Og heldigvis kommer reduseringen ganske kjapt.  Stjernenspillerne har gjort hjemmeleksen sin og gjør hva de kan av lovlige og ulovlige triks for å få Tommy Kristiansen utvist. Tommy lukter lunta og tar igjen akkurat nok til at det ikke blir utvisning. I neste bytt er Markus Søberg nære på når han skjærer inn foran Sander Berg, men skuddet går utenfor. Gjestene klarerer og Oilers må begynne på nytt.

Denne gang klarer de å holde pucken inne i gjestenes sone og når Søberg slipper pucken ut til Kissel fra rundvant er Nr 46 iskald. Eller det vil si, han blir slashet i det han skal skyte så skuddet ender lavt i mål istedenfor der hvor Kissel hadde tenkt. Samme det, mål er mål og håpet er tent.

Og nå har både tribunene og spillerne tatt fyr. Få minutter senere har Oilers lagt skikkelig press rundt Sander Berg og det ender med at Karlsson sender Soares på hodet inn i vantet, slik at hjemmelaget får sjansen i overtall.

I dette overtallet har Oilers pucken i gjestenes sone hele tiden og får også noen enorme sjanser. Humphries klarer å bomme på blank goal og flere skudd kan like gjerne gå i mål som utenfor.  Stjernens box jobber febrilsk med å holde formasjonene, og klarer endelig, etter halvannet minutt å avklare slik at de får byttet. Selv om de er slitne er det ikke verre enn at de klarer å provosere Tommy K igjen, det blir bare litt småknuffing før neste dropp. Stjernen avklarer sitt undertall men Oilers gir ikke opp av den grunn.

Like etterpå får Kristian Forsberg pucken på rødlinjen, tar den med seg inn i sonen. Peter Lorentzen er også med slik at Stjernenbackene må ta hver sin mann.  Backen som skal ta Forsberg, Danielsen har nettopp stått halvannet minutt i undertall og er sliten. Han har ingen mulighet til å holde følge med Foppa når han skjærer inn mot keeper, men istedenfor å prøve en backhand tar han like godt pucken med seg bak mål, og har fått åpent mål når han kommer ut på andre siden. Et flott mål av kapteinen og dermed står det 2-3 og publikum øyner virkelig muligheten for seier. Hjemmelaget fosser i angrep og har nå virkelig fått blod på tann.

Men til tross for godt spill og sjanser  i fleng så blir det ikke flere mål i perioden. 5 mål er bra underholdning og 2-3 er til å leve med når man tenker på hjerneblødningen i starten av perioden.

Tredje periode starter som den andre sluttet. Gjestene er opptatt av å få pucken ut av egen sone, og evnt ta kontringssjansene som kommer, mens Oilers må kjøre på og etter hvert øke risikoen bakover. Vel fem minutter ut i perioden har Hoff flere vendinger i gjestenes sone og slitne Danielsen kommer igjen på etterskudd slik at han drar ned Hoff på en måte som gir to minutter. Dermed nytt overtall til Oilers. Og dette overtallet bedre adskillig når Kissel trippes på vei igjennom når minuttet gjenstår av Danielsens utvisning. Dermed 5 mot 3 i nesten minuttet. Oilers «bor» i gjestenes sone i dette minuttet og det er utrolig at de ikke klarer å score – for det klarer de ikke. Gjestenes treer-box jobber fantastisk sammen med keeper Berg.

Resten av kampen blir en kamp mot utligningen men også noen farlige overganger østfra. Det som er litt bekymringsfullt og som vi har sett de siste kampene er at gjestene i mange tilfeller ser mer piggere ut enn hjemmelaget. Tidligere i sesongen har Oilers trøttet ut sine motstandere, men nå virker gjestene å ha mer å fare med, og det er Oilers som virker slitne når det røyner på.

Det gir selvsagt ekstra energi å lede over Oilers på bortebane, men likevel ikke bra for de hvitkledde.

Vel åtte minutter før slutt takles Tommy Kristiansen mot vantet uten at dommerne reagerer. Tommy er ikke den som blir liggende uten grunn og han er raskt oppe igjen. Publikum roper på utvisning, og tanken streifer oss hva dommerne hadde gjort om det var Tommy som var synderen…..

Oilers presser på og Ruben Smith forlater målet med halvannet minutt igjen å spille. Men hjemmelaget får liten glede av å spille med en utespiller mer enn gjestene for plutselig har Wennerstrøm fått pucken på blank goal og han kan lekende lett gjøre seg selv til tomålsscorer. Dermed 2-4 og med minuttet igjen å spille er fortsatt Ruben ute av buret, men de fleste ser hvilken vei det går og gjestene fra Glommas utløp vinner 2-4. Med tanke på Oilers manglende uttelling i 5 mot 3 er det bare å si at gjestene vinner fortjent.

40-18 i skudd viser at Oilers har funnet tilbake til hvordan man skyter, men det forteller også at de aller fleste skuddene er lite farlige.

Gjestene spilte en meget god kamp. Etter en litt tung periode hvor de også tapte en jevnspilt kamp mot Storhamar må det ha vært en god opplevelse å vinne i Stavanger. Dessverre har lagene i det siste fått tro på at det går an. Keeper Berg ble fortjent kåret til sitt lags beste, og han fikk god hjelp rundt seg.

På hjemmelaget er spørsmålene flere. Comeback at Røste Fossen gav neseblod, men kun på han selv. Godt å se han på isen, selv om han selvsagt manger kamptrening. Baklengsmålene virker å være av den enkle sorten. Våre keepere som MÅ være opp mot banens beste i hver eneste kamp er langt unna, og de får heller ikke all verdens hjelp. Våre såkalte stjerner har ikke levert på flere måneder med få unntak, og kollektivet blir satt på prøve i hver eneste kamp. Heldigvis har de fleste spillerne opplevd dette før, og de har sett hva som må til for å finne tilbake til taktene vi hadde i høst., Da er det kanskje like greit at Storhamar står på andre siden av banen allerede på tirsdag. Med Christian Larrivee tilbake med 5 poeng i sin første kamp er det ingen tvil om at Storhamar ser på seg selv som en klar sluttspillmesterkandidat. La oss håpe Oilers også gjør det, og viser det i tirsdagens kamp.

vert.

Oilers ledet midtveis men måtte til slutt se Stjernen komme tilbake og ta alle poengene søndag kveld. Her fra et oppgjør mellomlagene tidligere denne sesongen. (foto: Oddmund Sola)

Utvilsomt det halvannet minuttet i midtperioden når gjestene mer eller mindre uhindret får gjøre 3 kjappe mål. Oilers er iferd med å gjøre det vanskelig for seg igjen på et tidspunkt i kampen hvor spillemessig overtak snart bør gi et ledermål. Istedenfor får vi tre kjappe andre veien.

*** Mark Van Guilder

Eneste av utlendingene som leverer relativt stabilt. Liker seg med Kissel og Søberg. Må få bedre adresse på skuddene han endelig har begynt å skyte.

** Daniel Bøen Rokseth

Flere fine pasninger frem i dag som kunne gitt flere assistpoeng enn det ene han fikk. En av to spillere med +  i statistikken i dag.

* Tommy Kristiansen

Går i krigen og gjør mye drittarbeid foran keeper Berg men lagkameratene klarer ikke å omsette hans arbeid i mål. Lot seg ikke provosere av Stjernen-spillere som hadde fått i oppgave å gjøre nettopp det.