Full fest i fortet!

Etter fire tap i de siste seks kampene, med Lørenskog stadig nærmere på tabellen og med krisestemning i media var det et Oilers under press som fikk besøk av Storhamar tirsdag kveld.

Og det begynte på verst tenkelige måte. Før minuttet er gått må Macauley i boksen, og Storhamar stiller opp powerplayet sitt. Erik de la Rose sitt skudd fra blå går utenfor mål til høyre for Holm, men spretter ut på andre siden av målet, og der står Alexander Reichenberg som feier pucken i åpent mål.

Men der i noen av de foregående hjemmekampene vondt har blitt til verre i rask rekkefølge holder Oilers Storhamar på avstand de neste minuttene, og fem minutter etter at gjestene har tatt ledelsen svarer Oilers.

Søberg fører gjennom midtsonen, spiller en give-and-go med van Guilder og kommer inn alene med Östlund fra skrått hold. Med stor fart og kalde nerver runder han gjestenes keeper og sender pucken i mål til 1-1.

Magnus Hoff og Oilers gjorde stort sett som de ville mot Storhamar tirsdag kveld. Her setter #19 inn 3-1 målet tidlig i midtperioden. (foto: Oddmund Sola)

Etter 13 minutter tar ex-Oilers Blakseth Huse en utvisning og Oilers utnytter powerplayet til å ta ledelsen. Sveum skyter fra blå, Salsetn styrer pucken, Östlund er borti pucken men den sniker seg gjennom og faller ned bak ham i målgården.

Josh Soares, som har hatt en fire kampers poengtørke, takker og bukker og feier pucken over streken. Oilers har snudd tidlig kalddusj til en fortjent 2-1 ledelse etter en periode.

Oilers forsetter der de slapp fra første dropp i andre periode legger press på Storhamar. Presset lønner seg to minutter ut i perioden. En slurvete passning fra gjestene blir plukket opp av Kristian Forsberg som spiller den inn foran mål der Magnus Hoff er på plass og styrer pucken i mål.

Og bare minuttet senere skjer det igjen. Kissel plukker opp en dårlig pasning i Storhamars sone, spiller den til van Guilder som umiddelbart sender den tversover til Søberg som enkelt kan sette sin andre for kvelden.

De neste 10 minuttene blir i stor grad utspilt i utvisningsboksene, med så mange som 7 spillere sittende samtidig på det verste. Det hele starter med en 5 minutter til Hampus Gustafsson for spearing, som så noe strengt idømt ut. Alle utvisningsminuttene til tross, bare ett powerplay mål blir scoret, og det er hjemmelaget som scorer det.

Spencer Humphries knaller til på direkten og pucken tar innom en forsvarer før den finner veien forbi Östlund og kampen er parktisk talt avgjort. En god periode for Oilers som bare blir ødelagt av at Søberg får en smell i vantet og så ut til å skade seg.

All tvil blir fjernet når Macauley’s skudd fra blå går inn via omveier tre minutter ut i tredje periode. Christian Dahl-Andersen som har tatt plassen til Søberg i tredje periode spiller frem Dan Kissel på en lynrask kontring og Kissel the Missile setter 7-1, men får ikke siste ordet da Martin Gran reduserer til 7-2 med litt over to minutter igjen.