Stjernesmell og tre poeng

Oilers hadde full kontroll da de møtte en blek utgave av Stjernen i kveld. Det var vanskelig å se at Stjernen hadde fem seire på sine seks for hjemmelaget gjorde stort sett som de ville.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, som vanlig i DNB Arena og gjestene ble tatt fullstendig på sengen. Bortelaget var knapt borti pucken det første halvannet minuttet og innen den tid hadde Oilers tatt ledelsen. Sekundet før minuttet er gått sender Trettenes pucken mot mål og der står Kissel som via en motstanderkøll, og keeper nærmest lobber pucken over en forvirret Rumpel i Stjernenmålet, 1-0!

Om dette satte gjestene helt ut av fatning vites ikke men det var skrale greier det gjestene viste de første halvdel av perioden. På et tidspunkt stod det 18-1 i skudd og Wikstøl må ha hatt problemer med å holde konsentrasjonen for pucken var stort sett kun i gjestenes sone.

Tøffe tak foran Joel Rumpel i Stjernens mål da Oilers banket de rødkledde torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Inni her har også hjemmelaget et overtall når gjestenes Nielsen får en tominutter for å holde Tommy Kristiansen i rundvant. Nielsen selv får seg en trøkk og får av medisinske grunner landlov fra fryseboksen mens unggutten Buskoven soner hans straff.  Oilers hadde frem til nå vært så suverene at det ikke ble store forskjellen på å spille overtall. Mulig heller gjestenes box gir litt ekstra i undertall for det blir ikke uttelling for hjemmelaget…..nesten!

For idet Buskoven reiser for å gjøre seg klar til å entre isen etter utvisningen er sonet, så scorer Oilers igjen. Berg-Paulsen får pucken av Klavestad i midtsonen, og forserer inn i gjestenes sone der han først forsøkes hengt opp mot vantet av Ponomarenko. Men den latviske backen bommer totalt og Berg-Paulsen får fri bane mot mål. Både Brassart og M.Hoff er klar motsatt og gjestenes spillere blir usikre så Berg-Paulsen skjærer fint inn mot mål før en liten venstrefinte åpner bena hos keeper Rumpel og dermed står det 2-0 til Oilers.

Like etterpå presenterer gjestenes velvokste O’Brien seg for publikum.  Buskoven har pucken i eget rundvant men er uheldig og sender pucken over vantet og får dermed en utvisning. I tillegg får han seg en tur i vantet av Simen Talge, en såkalt «late hit». Gjestenes O’Brien liker ikke dette og gir Talge etpar «på trynet». Dermed må Buskoven for andre gang i dag ta turen i boksen, og O’Brien og Talge må det samme.

Det betyr overtall til hjemmelaget men foruten Morleys skudd er det ikke all verden det hjemmelaget viser i dette overtallet. Med syv minutter igjen av perioden blir det faktisk ikke flere avslutninger på mål fra hjemmelaget. Istedenfor er det gjestene som får litt tenning med hele ni skudd de siste minuttene, og noen av dem er ganske så farlige men det ville vært flatterende om gjestene skulle scoret etter det spillemessige overtaket Oilers hadde i åpningsperioden. Men for gjestene gjorde det  i hvert fall sitt til at skuddstatistikken gikk fra 22-2 til 22-11, og det høres jo mye bedre ut.

Et tegn på at det ikke skjedde all verden i slutten av perioden kan være at utviste Talge og O’Brien var klar til å entre isen på 13,58 og bare ventet på en avblåsning slik at de kunne komme ut på. Avblåsningen kom ikke før på 19.07 – så de ventet i over fem minutter før det endelig ble en avblåsning!

De første minuttene av midtperioden var gjestenes. O’Brien viste frem slegga et par ganger og Oilers tester ikke keeper før nærmere tre minutter er spilt av perioden. Unggutten Meyer får også kvittert ut et skudd i åpningen av perioden. Idet vi nærmer oss halvspilt kamp skjer det endelig noe. Unggutten Hurrød setter fart inn i gjestenes sone. Han forsøker å spille pucken på den ene siden av Buskoven for så å passere ham på den andre. En mer rutinert spiller enn Buskoven ville forsøkt å hindre Hurrød litt i hans banevalg mens Buskoven tar den helt ut og slutter ikke før dommeren har hevet armen for interference.  Buskoven må dermed ut for tredje gang i kveld – og det før vi er halvveis.

Nå skjer det fort. Mathias Trettenes står klar på droppen. Han vinner droppen ut til Zajac som vel da vil forsøke å etablere et overtallspill. Men neida. Kanskje han ser at Tommy K er på kontoret og har der fått besøk av gjestenes Eikrem Haugen slik at keepers sikt er minimal. I alle fall så velger Zajac skudd og pucken suser inn i nettet bak en dekket Rumpel. 3-0!

Så da ble utvisningen til Buskoven kun fem sekunder denne gang. Ikke lenge etter smeller det igjen. Tommy Kristiansen tar med seg pucken fra bak mål og når ingen støter på han forsøker han å trekke seg inn i banen for å skyte. Skuddet går utenfor men dommer har hevet armen. Slashing på M.Mikalsen som ikke forstår noen som helst ting. Den virket i det tatt billig, men det kan ikke Oilers klandres for.  En som lar seg irritere av dette er nevnte O’Brien. Han fullfører en takling på Kissel i rundvant og Kissel må ta noen sekunders telling. Ingen av hoveddommerne får med seg taklingen men en av linjemennene ser hendelsen og han varsler hoveddommer. O’Brien er rasende og mener det ikke er hans feil at han er et hode høyere enn Kissel men dommerne står på sitt. Dermed 2+10 for O’Brien. Da har plutselig Oilers en alle tiders sjansen til å øke ledelsen

Spill 5 mot 3 i nesten to minutter bør gi uttelling. Overtallsrekka med Morley,Kissel, Trettenes, Tommy K og Zajac får sine muligheter men keeper Rumpel er med, men til slutt må også han gi tapt. Boxen til Stjernen presser mer og mer inn mot egen keeper og til slutt kan Morley legge pucken på skrå ut til Zajac som har kommet seg ut i ytterkanten av droppsirkelen når han lader børsa. PANG. Eikrem Haugen og Tommy K er igjen med å dekker opp, men akkurat det skuddet hadde neppe Rumpel tatt uansett for det var både knallhardt og plassert, 4-0!

Og nå er virkelig gjestene sluttkjørte. Oilers nærmest leker seg inn i gjestenes sone når de kort tid etter øker sin ledelsen til 5-0! Oilers vinner droppen etter 4-0 og har pucken innad i laget og rekker også å bytte spillere mens de har pucken i Stjernens sone. Når tre Stjernenspillere går seg bort mot Brassart så slipper han nydelig pucken videre til Magnus Hoff som kommer fra bak mål og mottar pucken helt til høyre for keeper. Keeper forventer en rask avslutning men Magnus venter og venter og når han er kommet over til venstre for keeper ligger keeper nede og målet er tomt. Med en fin backhand løfter han pucken i det tomme buret, 5-0!  Hete Hoff har dermed poeng i fem kamper på rad!

Stjernen tar nå timeout og tar samling i bånn. Det hjelper ikke så mye. Oilers dominerer stort og går til andre pause med 5-0 og 17-7 i skudd i denne perioden

Tredje periode ser raskt ut til å bli en transportetappe. Fjerderekka får mye istid og det virker som om Oilers har giret ned, samtidig som gjestene vil vise at de kan bedre enn det de har vist til nå. På 47.30 får Magnus Hoff en tominutter for holding. Gjestene spiller nå powerplay og det gir uttelling.  Igjen kommer gjestenes Buskoven i fokus. Han får pucken fra Hallstrøm og tar den med seg inn i sonen og her skyter han et uventet(?) skudd. Wikstøl har fri sikt og skal ta det, men det går rett over snappen hans, og i mål,1-5!  Gjestene fortsetter med å kjøre og får noen avslutninger på Wikstøl men nå er han med og mål blir det ikke.

I det vi nærmer oss de siste fem minuttene går det litt for fort for unggutten Meyer på offensiv blå og gjestene bryter. Meyer ser ingen annen mulighet enn å utføre en inngripen som gir han to minutter for tripping. I dette overtallet blir det kun en avslutning fra gjestene og det er et skudd fra O’Brien.  Selv om vi nærmer oss slutten av kampen er det mye underholdning igjen.

På 58.01 tar det helt av. Wikstøl redder en dobbelavslutning fra gjestenes Ciampini. Samtidig benytter Stjernens nr 23 Christoffer anledningen til å gi Bryhnisveen en skikkelig karamell og dette oppdager vaktmester Tommy K som raskt oppsøker Christoffer og spør hva han holder på med. Etter en liten intens brytekamp ender det med fallseier til Kristiansen som rutinert innser når fighten er over og tar turen til fryseboksen.  Mens myndighetspersonene i form av dommere og kapteiner snakker sammen så har Brassart og O’Brien en passiar utenfor spillerboksen. Brassart forteller noe som O’Brien ikke er enig i og det ender med at O’Brien kommer bort og slår så vidt borti kølla til Brassart. Dette ser dommeren og dermed får O’Brien to minutter for slashing.

På veg over til fryseboksen har O’Brien en god del på hjertet som han deler med dommerne. Dommerne lar han prate men når han kommer til fryseboksen sitter allerede Christoffer her og nå kommer det nye tirader mot dommerne.  Dommerne har nå gitt de to transatlantene muligheten til å roe seg ned men det akter de ikke å gjøre. Og da ender det som det må gjøre. Christoffer får 10 min ekstra for dårlig oppførsel mens O’Brien som allerede har fått en 10 minutter før i dag får 20 min for dårlig oppførsel og kan forlate isen til en enorm pipekonsert. På veg ut har han flere kommentarer til dommerne.

Dermed ble det en heftig avslutning og det hele avsluttes med to Zajac-skudd som ikke gir uttelling og gjestene vinner faktisk tredje periode 1-0 og 11-11 i skudd.

Oilers tar dermed en kontrollert seier hvor de hadde full kontroll fra de scoret det første målet. Wikstøl fikk sjansen i mål og klarte seg bra. Han fikk også god hjelp rundt seg og det var mye bra samspill og kombinasjoner i dag i et godt å harmonisert lag.

Gjestene derimot sliter litt med akkurat det siste der. Det virker ikke som om harmonien er tilstede i laget som foran kveldens kamp hadde fem seire på de siste seks kampene. Det virker som de er veldig avhengige av at transatlantene har dagen, og selv om det ble predikert før kampen at O’Brien hadde lagt de tøvete utvisningene bak seg og nå bidro med godt spill, så skinte ikke det gjennom i dag. Gjestene hadde nok voksne forfall i skader og sykdom men når de som var igjen har dagen i sammen så er Stjernen et godt lag. Slik var det ikke i dag. En spiller som Heier, som er landslagsspiller har  -18 på +/- statistikken og var ikveld bare en skygge av det han har vist tidligere. Keeper Rumpel gav veldig mange returer men i mangel på noen bedre så var det helt greit at han ble kveldens beste Stjernenspiller.

Han reddet tross alt 45 skudd…

Brady Brassart har kommet litt i skyggen av de andre utlendingene så langt i sesongen, men pasningen til Magnus Hoff på 5-0 er det klasse over. Han leser hvor Magnus vil komme og slipper pucken akkurat i rette øyeblikk. I slike tilfeller er pasningen finere enn målet!