Seier i boks

Oilers hadde små problemer med å sette på plass et blekt Frisk-lag i kveldens kamp i DNB Arena. Etter å ha vist stor effektivitet i åpningsperioden ble resten av kampen en god økt for hjemmelaget mot et bortelag som virker blottet for selvtillit og energi. Selv om gjestene nesten hadde like mange skudd som hjemmelaget så var det bare et fåtall av disse som var veldig farlige. Til slutt ble det litt samba og Christoffer Karlsen kunne knalle inn 5-0 fra en posisjon han også tidligere har scoret viktige mål i sluttminuttene…

Fra bortelagets ståsted var det spenning knyttet til nyervervelsen Dame-Malka som vel hadde kjørt 200 mil for å rekke frem til Asker tidsnok til å bli klar til kveldens kamp. Allerede etter 25 sekunder markerte han seg med kveldens første skudd som Henrik Holm fikset lett. Etter at Strandborg hadde hatt hjemmelagets første sjanse så var det bortelaget som hadde et visst initiativ. Både Frøshaug, Bjørndal(2) og Christiansen tester Holm men det er først når hjemmelaget forsøker seg det blir farlig. Nick Dineen legger en fin puck foran mål der Langan kommer i full fart – men Eltonius er med hindrer scoring.

Rett fra dropp som Strandborg vinner går pucken ut til Ulriksen som legger pucken på mål. Her oppfatter Gran raskest hvor pucken er og tar den med seg før den legges inn på mål igjen. Her står Ludvig Hoff og en rekke oransjekledde og det neste som skjer er at pucken sklir forsiktig over streken, 1-0!  Dette irriterte tydeligvis Friskspillerne og Hoff ble tidlig utpekt som skyteskive.

Etter tre scoringer tidlig i kampen fikk gutta relativt lett reise mot Frisk Asker torsdag kveld. Til slutt sto det 5-0 på kuben i DNB Arena. (Foto: Oddmund Sola)

Like etterpå er det Higson som får muligheten når pucken legges flott ut på back, men skuddet er ikke godt nok og keeper er med.  Hjemmelaget øker sin ledelse bare to minutter etter det første målet. Langan viser at han har god oversikt når han ser Sondre Bjerke sklir frem i slottet uten at noen fanger han opp. Med en nydelig pasning er Sondre helt fri og backhander pucken i mål bak en frustrert Eltonius, 2-0!.   Det gjøres samtidig en god jobb av Mauldin og Dineen i målgården. Dette var Bjerkes første mål i Oilers-drakten.

Noen sekunder senere skyter gjestenes Holm men hjemmelagets Holm er med. Dette var det første skuddet til Frisk på tre minutter og de tre minuttene brukte altså hjemmelaget til å score to ganger.  Like etterpå er det reklamepause og skuffing av is. Mens Oilersspillerne nå rolig kommuniserer med hverandre og trener Gjøse slapper av så stor kollega Roy Johansen ivrig med tavla og gestikulerer og forklarer. Tydelig at bortelaget trenger noen gode opplevelser for å heve seg.

Noen strakser senere får vi en reprise på Dineen-Langan forøket tidligere i kampen men også denne gang er det keeper som vinner duellen når Langan kommer seg fri på Dineens pasning. Akkurat nå er det litt frem og tilbake men det er alltid farligere når hjemmelaget kommer fremover. Bortelaget mangler samhandling og Oilers defensive spillere tar seg stort sett av det som kommer.

Etter 11.24 øker hjemmelaget igjen. Denne gang er det rekordjagende Dan Kissel som tar en typisk Kissel-scoring. Gjestene klarer ikke å få pucken ut i midtsonen og rekka med Trettenes, Henriksen og Kissel kjører på. Ulriksen legger ned til Trettenes som slipper til Kissel og mens de fleste venter en pasning inn mot slottet så skyter Kissel pucken mellom den meget lille åpningen mellom bena på en sittende keeper slik at pucken styres av keepers ventrefot og inn i mål, 3-0!  Slike mål har Kissel scoret før og slike mål kan fort føre til keeperbytte. Spesielt når det tredje målet kommer allerede etter 11 minutter. Dermed overtar Fayen-Vestavik i mål. Nå kan det legges til at svenske Eltonius ikke hadde fått all verdens hjelp av backene rundt seg men det tredje målet er hans alene og da er det det slutt for i kveld.

3-0 etter 11 minutter kan jo sette ut noen og enhver og når vi nærmer oss pause er det rutinerte Gustafsson som senker rullegardinene.  Først får han en avventende utvisning for holding på Ludvig Hoff, og sekunder senere oppsøker han Hoff igjen og krysstakler han slik at han kvalifiserer seg til fire minutter i fryseboksen. Dermed er det klart for hjemmelagets første overtall og Kissel lar seg ikke be to ganger. Nærmest rett fra dropp drar han til men nyankomne Fayen Vestavik redder. Hjemmelaget har pucken i sonen hele tiden mens verken Gran eller Klavestad klarer å overliste Fayen-Vestavik.

Sytten sekunder før pause så smeller det igjen – for Ludvig Hoff. Hoff er bortpå keeper Fayen Vestavik og Sondre Vaaler ryker på han. Før Hoff får reagert er tredjemann, Nikolay Andresen og innblandet og det såpass mye at Vaaler trekker seg unna. Det oppstår en aldri så liten fight før det raskt roer seg ned.

Mats Frøshaug er også delaktig uten at verken han eller Vaaler belønnes med noe.  Perioden ebber ut med 3-0 og 15-10 i skudd etter en første periode hvor hjemmelaget viste effektivitet mens bortelaget neppe spilte på seg veldig mye mer selvtillit.

Andre periode starter hjemmelaget med nesten halvannet minutt i overtall og de har pucken stort sett i gjestenes sone hele veien. Men det går for sent og det eneste vi får se er at Klavestad har harde skudd – utenfor. Hjemmelaget fortsetter å trykke når gjestene er fulltallige og både Carlsen, Langan og Gran har fine muligheter. Defensivt fungerer det også bra. Når Klavestad faller på egen blå er lagkameratene raskt på pletten og hindrer det som kunne blitt en farlig sjanse for gjestene.
Etter seks minutter får hjemmelaget en utvisning for seks utespillere på isen. Karlsen soner denne Frisks overtall er ikke så verst, og det skytes hardt nok til at pucken kommer ut igjen på motsatt side av mål. Men hjemmelaget kjemper heroisk og verken Fladeby, Frøshaug eller Pedersen klarer å score på sine sjanser. Selv om det nå i statistikken går 10 minutter mellom to Oilersskudd og gjestene i samme periode har åtte skudd så sier det ingenting om spillets gang. Både Kissel, Langan og Østby har gode skudd som går like over eller utenfor.  Også Strandborg forsøker seg, kjøkkenveien men uten å lykkes.

Gran er nære på å sette pucken mellom bena på Fayen-Vestavik men keeper er med. Det samme er i aller høyeste grad Holm når en skudd skifter retning i slottet, men Holm reagerer lynkjapt og er ute med en fot. Like før pause er hjemmelaget farlig frampå to ganger. Begge gangene er det framspill fra siden og inn foran keeper. Første gang er det en god Friskback som hindrer Strandborg å sette pucken i mål. Dette skjedde når flere Friskspillere hadde kollidert med hverandre i midtsonen og det var nesten fri vei. Like etterpå er det Langan som finner Mauldin foran mål, men vår nr 24 kommer litt for nært keeper og hans skudd går i keepers leggskinn.

Med få sekunder igjen å spille provoserer rutinert Gustafsson seg til en utvisning på Bryhna. Gustafsson gir Bryhna en liten dytt som er akkurat innenfor, men nok til å få dommerens oppmerksomhet. Når Bryhna da gir en albue tilbake er veien til fryseboksen kort. Dog blir det en avventende til sirenen går og det betyr at gjestene starter i overtall i tredje periode.

Midtperioden ender målløs og 7-13 i skudd. Igjen trolig flest farlige avslutninger fra hjemmelaget til tross for statistikken.

Tredje periode og bortelaget åpner i overtall. Det virker ikke som om bortelaget har helt troen på det de holder på med for det vil seg ikke og når pucken glir helt inn til Holm i mål, så legger han den via vantet og ned i gjestenes rundvant. Bra boxplay. Gjestene etablerer seg igjen men det kommer alltid en Oilerskølle i veien og heller ikke nå går det harde skuddet til Dame-Malka inn. Oilers presser på i rundvant og når Kissel i egen sone slipper pucken til Trettenes så kan han ta pucken med seg ut i midtsonen mens to Friskspillere er på han.  Han gjør noen dragninger og plutselig skjærer han inn foran keeper uten at noen klarer å følge på. Om han får avsluttet eller ikke skal være usagt men plutselig ligger pucken der rett foran han, og keeper Fayen-Vestavik ligger å svømmer på isen. En kjapp backhand, 4-0!

Målet kom to sekunder etter at hjemmelaget var fulltallige slik at CDA oppe i restauranten kunne puste lettet ut og konstatere at Kissel ikke nærmet seg rekorden hans i antall powerplaypoeng. Med Kissels 192 er det likevel relativt stor sannsynlighet for at CDAs 194 ryker om kort tid.

Nå virket det hvertfall som om bortelaget gav opp. En så tidlig baklengs er ikke bra når man skal gjøre et siste forsøk på å hente opp en 3-0 ledelse. Like etterpå står nærmest Kissel, Watson og Karlsen i kø for å skyte før sistnevnte får skutt – rett i magen på Fayen-Vestavik.  Langan og Mauldin er også farlig frempå og når Trettenes finner Watson nydelig litt innenfor blå kan Nr 25 fyre av men bare for å se at også den er Frisks keeper med på.

Frisk har lite å komme med nå og hjemmelaget spiller uten altfor stor risiko. Når gjestenes Christiansen skyter gjestenes nest siste skudd for kvelden er han såpass frustrert at han sekunder senere rapper kølla til Higson på en slik måte at han får utvisning. Han viser sin frustrasjon med å slå i plexi i boksen men det er nok ikke for utvisningen men for kampen sett under ett.  Like etterpå er det en annen rutinert spiller som mister det. Han mener klart at Langan skal ha utvisning for en slashing men får ikke det og tar seg ta tid til å skøyte mot dommeren for å gi beskjed om dette. Slikt kalles usportslig og dermed får Oilers sjansen i spill fem mot tre i nesten halvannet minutt.

Strandborg taper droppen men Watson er dyktig på blålinjen og klarer å holde pucken i sonen. Og til slutt er det Christoffer Karlsen som står der han stod når han sikret sudden i tredje finalekamp mot Storhamar i forrige sesong (vant på sudden). Pang og pucken sitter utagbart oppe i nettaket bak Fayen-Vestavik. Det var faktisk ingen Oilersspillere foran mål der og keeper Fayen-Vestavik er rasende på sine spillere som ikke gjør jobben foran seg.

Dermed så ender det 2-0 i denne perioden med 8-5 i skudd. Totalt 5-0 og 30-28 i skudd.  For hjemmelaget er det en bekreftelse på at det defensive sitter godt. En smultring for Holm er aldri feil. Offensivt er det en jobb å gjøre men med tre kjappe mål så ble kanskje kampen litt preget av det. Gjestene var aldri i nærheten.  Mens hjemmelaget kan se tilbake på en grei kamp så er det mye som skurrer for gjestene. De har vært svært uheldige med skader så langt men antall scorede mål er også bare så vidt bedre enn bunnlagene så det er liten tvil om at Roy Johansen har en jobb foran seg som må gjøres. Nykommer Dame-Malka endte opp med flest skudd(4) hos gjestene men var også en av spillerne som var mest utpå ved baklengs.

Hjemmelagets defensiv var veldig bra i kveld. Savnet etter Bourque ble ikke et tema og Holm fikk god hjelp av alle fem foran seg på hvert eneste bytt.

13 Bjerke scoret sitt første mål for Oilers i kveld. Selve målet var ikke av de vakreste men det teller like mye uansett. Ikke minst var det nok godt for Sondre selv å få sette den første. Smilene etter scoringen viste hvertfall at dette var det flere som likte!