Seier mot Lillehammer

Nok en gang ventet Oilers til siste periode med å avgjøre men når man bestemte seg for å ta jobben foran mål kom belønningen og gjestene ble sendt hjem på nattoget med 1-3 i sekken. Med flere spillere tilbake etter skade kunne hjemmelaget stille fire fulle rekker for første gang på lenge.

Det var ingen tvil om at det var høy tenning fra kampstart. Før halvminuttet var spilt var Ludvig Hoff i en heftig diskusjon med en av dommerne på vei ut for å bytte. Neste rekke med Langan, Dineen og Mauldin viste også godt igjen fra start hvor sistnevnte hadde to gode muligheter idet vi passerer minuttet spilt.

To minutter senere tar hjemmelaget ledelsen. Etter vedvarende press fra førsterekka så overtar andrerekka og Klavestad holder pucken på blå. Backkollega Bourque er mer offensiv på motsatt side og har en skuddmulighet når han får pucken fra Klave – litt skrått ute i slottet. Men Nr 74 velder heller en dragning inn og er plutselig helt alene i slottet og kan backhande pucken i mål, 1-0!

Simon Bourque sto for den første scoringen og ble kåret til hjemmelagets beste da Oilers slo Lillehammer i DNB Arena torsdag kveld. (Foto: Oddmund Sola)

Dette tidlige målet imot virket ikke å påvirke gjestene i stor grad og minuttet senere skyter Ellingsen i stanga. Men også hjemmelaget har sine sjanser og Nick Dineen misbruker sin når Trettenes finner han på vei inn i slottet men den tidligere Oilers-keeperen de Vries Rooseboom er med på notene.  Nå går spillet raskt i begge retninger og Gerards og Eidsa kommer to mot en men bra backspill gjør at det hele ender i ingenting.

Perioden er nær halvveis når Langan jobber seg ut fra vantet og med en fin dragning er han på skuddhold men igjen er keeper med. Førsterekka er snart frempå igjen men Kissel som kommer i full fart får aldri styrt pucken i mål når han mottar den noen meter foran målet. Deretter er det tredjerekka med Strandborg, Elvsveen og Tangen Henriksen sin tur til å vise seg frem. Elvsveen med stor fart på skøytene prøver seg kjøkkenveien og får nok en sjanse når Strandborg finner ham. Sekunder senere er det tredjemann Tangen Henriksen som prøver men felles for dem alle er at keeper er på rett plass. Perioden avsluttes med et visst LIK-press slik at skuddene for perioden ender uavgjort 9-9.

Midtperioden åpnes klart best av hjemmelaget. Fra dropp er Klavestad frempå og sekunder senere prøver Langan å lure pucken mellom bena på keeper men nei. LIK er også med og kun en sterk Mauldin hindrer at rødkledd å komme alene med Holm etter 01,10 av perioden.

Minutter senere er det Watson som roter i egen sone men er heldig og får ryddet opp før det blir en farlighet.  Langan,Mauldin og Dineen har et tungt skifte etter to minutter og slitne LIK-spillere har mer enn nok med å holde seg på bena. Elvsveen får også en ny mulighet når han skjærer inn foran keeper men igjen er det keeper som seirer. Når vi nærmer oss halvspilt kamp kommer plutselig Homdrom alene i slottet men heldigvis for hjemmelaget setter han skuddet over mål. Men sekunder senere utligner gjestene og det skjer etter at hjemmelaget ikke klarer å få pucken ut i midtsonen til tross for «gode» sjanser. Bortelaget klamrer seg fast og etter et minutts spill i Oilers sone kommer uttellingen. Virtanen fyrer av fra backen og det ser ut som pucken er innom en Oilersspiller og Henrik Holm er utspilt, 1-1.

Hjemmelaget fortsetter å være det førende laget i en kamp som så langt ikke har hatt noen voldsom temperatur.  Duoen Trettenes/Hoff forsøker seg og noe etterpå er Langan, Dineen og Mauldin tungt inne i gjestenes sone når Reichenberg har mistet kølla. Hjemmelaget spiller nærmest overtall og trykker på men igjen klarer man ikke sette pucken i mål. Minuttet senere er Lindroos farlig frempå men Holm er med.

Perioden vil neppe gå inn i historien som en av de mest innholdsrike men gjestene får sin lille periode hvor de presser på og Holm må i aksjon fire ganger på noen få sekunder. Nærme er også tredjerekka når Tangen Henriksen skyter og Elvsveen er alene foran mål på returen men keeper er ute og redder igjen.  Like etterpå vil Tristan Langan ha det som kunne blitt bortelagets eneste undertall i kveld da han blir utsatt for en tripping i rundvant.  Med 16-11 i skudd viser det nok en gang at hjemmelaget skyter mest men effektiviteten står ikke i stil.

I tredje periode gikk det 22 sekunder før ledermålet satt til hjemmelaget. Gjennom hele kampen var det lett å se at man ofte valgte de løsningene som gjorde minst vondt, men når var det plutselig alle mann på mål og puck inn.  Kissel stjeler pucken fra Lindroos og prøver seg kjøkkenveien men pucken glir av kølla. Ludvig Hoff danser også foran mål og pådrar seg flere rødkleddes oppmerksomhet slik at når pucken kommer Trettenes sin vei kan han bare sette kølla til, 2-1!

Og nå virket det som om hjemmelaget var enige om å gjøre jobben som gjør vondt for nå ble det sendt pucker på mål og rekka med Mauldin, Dineen og Langan lagde kalibalik flere ganger foran gjestenes mål – oftest med flere liggende spillere og Mauldin som eneste oppegående. Og så lenge pucken er fri vet man aldri.

Førsterekka var også aktive i kveld og Ludvig Hoff skyter over fra god posisjon mens Dan Kissel rapper pucken og får en stor mulighet. LIK virker rådville og selv med syv utespillere noen sekunder klarer de ikke å legge mye press på gjestene. Så får plutselig Sondre Bjerke kveldens eneste utvisning når han tripper

Gerads bak egen keeper.  En unødvendig utvisning og dette kunne virkelig være sjansen bortelaget trengte for å komme inn i kampen. Riktignok får LIK to skudd fra blålinjen men Holm er med og utover det jobbes det veldig godt i undertall noe en icingpuck fra bortelaget er et godt bevis på.

Tiden går og når Oilers er fulltallige er det bare under fire minutter igjen av kampen. Hjemmelaget spiller nå med lav risiko men med såpass press av bortelaget sliter med å få tatt både timeout og keeper ut. Til slutt går keeper mens bortelaget har pucken bak eget mål. Så bygger de opp bakfra med en mer utespiller men aggresive Oilersspillere og Gabin Ville mister pucken når han endelig skal forsøke å etablere noe i Oilers sone. Dermed stormer hjemmelagets spillere fremover. Ulriksen legger til Langan som ser Kissel på motsatt. Kissel har bare Christian Fosse mellom seg og målet og da er løpet kjørt – for Fosse. Kissel gjør som han har gjort så mange ganger, han setter pucken i det tomme buret og hjemmelaget leder 3-1.

Det siste som skjer i kampen er at Ulriksen prøver å få en assist når han mister pucken på egen blå og gjestenes Martin Ellingsen kommer alene med Holm, men Holm lar foten stå igjen når Ellingsen prøve å finte og der kommer også skuddet så det blir ingen trøstemål idet kampens siste sekunder ebber ut.

Hjemmelaget vinner 3-1 og man kan alltids forvente mer effektivitet når man scorer 3 mål på 36 skudd, men selve rekkene var godt påskrudd i dag.  Førsterekka med Hoff, Trettenes og Kissel gjør mye riktig på hvert eneste bytt. Rekka med Dineen, Langan og Mauldin er tunge å møte og skaper mange sjanser. Tredjerekka, eller duracellrekka med de to viltre Elvsveen og Tangen Henriksen sammen med den litt mer tenkende Strandborg er også tunge å møte.  Fjerderekka med Wick Karlsen, Gran og Klungtveit gjorde seg heller ikke bort. Klungtveit taklet Meyer så hardt at kølla forsvant mellom to glass i rundvant med påfølgende pause for å fikse opp. Gran har vært skadet og trenger kamptrening.

For gjestene var det mye stjernespillerne som måtte vise seg frem. De spilte også mye i kampen med endte opp med minus i statistikken. Uansett så var det spennende til siste slutt når det ene laget kun leder med ett mål.

Allerede 22 sekunder ut i siste periode kommer det forløsende ledermålet. Nok en gang har hjemmelaget begynt på en god tredjeperiode og nok en gang endte det med mål i tomt bur!