Kamper

Norsk Topphockey

Seier til slutt

Selv om spillet ikke er helt som det skal så klarer Oilers nok en gang å finne en vei å vinne på. Ikveld var det evigunge Dan Kissel som stod frem når det trengtes som mest, og dermed har Oilers ennå til gode å tape for Ringerike. Det gjorde heller ingenting at begge de andre topplagene avga poeng i kveld.

Oilers tok initiativet fra første dropp og de første minuttene av kampen foregikk mesteparten av spillet i gjestenes sone. Utover det så var det ingen store farligheter å spore i starten og allerede etter 01.26 fikk Tristan Langan en utvisning for høy kølle. Gjestenes overtallsspill var ingenting å skryte av og Henrik Holm stod arbeidsløs hele undertallet. Sebastian Åkesson på Ringerike hadde den største sjansen men leverte en svak avslutning.

Det virket noe dødt over hjemmelaget og det skulle gå over fem minutter før Østby fikk registrert hjemmelagets første skudd. Hjemmelaget er likevel farligst de gangene de kommer og Tangen Henriksen forsøker seg på kjøkkenveien men uten å lykkes. Idet vi runder midtspilt periode har Simon Bourque lurt seg med frem og får pucken farlig alene i slottet, men keeper Rønning er med og det samme er han når Langan prøver seg på returen.  Etter11.18 registrerer vi bortelagets første skudd på mål da skuddsterke Tammela fyrer av.

Like etterpå får hjemmelaget sjansen i overtall når Rimjans hekter en fremadstormende Tangen Henriksen. Førsteoppstillingen består av Tangen Henriksen-Kissel-Trettenes-Hoff og Bourque på backen. Oilers vinner dropp og har pucken i gjestenes sone mer eller mindre hele overtallet men pucken går sent og når skuddene kommer har bortelaget hatt tid på seg til å posisjonere seg riktig.  Selv om farlighetene uteblir så blir førsteoppstillingen stående helt til det er 8 sekunder igjen av utvisningen.

Da kommer rekka med Langan-Mauldin-Dineen-Klavestad og Watson inn og sistnevnte har sett at mangelen på direkteskudd var stor i overtallsspillet. Han får pucken servert av Dineen ute på blå og fyrer av, rett i mål, 1-0! Både Mauldin og Langan gjør manns jobb foran mål når skuddet går så keeper Rønning har nok ikke de beste arbeidsforholdene en keeper kan ha.

Med ledermål i sekken ser hjemmelaget at bortelaget får ny tenning. Nevnte Tammela får urovekkende god tid til å teste Holm og nå blir det hektisk foran Henrik Holm selv om det ikke blir så mye avslutninger av det. En av grunnene til det er når Watson tar en slashing og avverger en farlig sjanse for gjestene. Derimot blir det nytt overtall for gjestene men det første minuttet skjer det lite. Men så tenner det til.

Rimjans får pucken på skuddhold men skyter rett på Henrik Holm som blokkerer. Thomas Bækken er på Holm etter det er blåst og relativt sindige Kristian Østby må ta på seg vaktmesterrollen og forklarer Bækken at slik gjør man ikke.  Men snart er det Rimjans som overtar for Bækken og selv om alle er et hode mindre enn Østby så blir det en liten diskusjon før den raskt går over i det verbale.  Bækken som startet det hele slipper unna mens kamphanene Rimjans og Østby må hvile i to minutter for roughing.  Nå er temperaturen litt høyere og tyve sekunder senere er det Ulriksen som ryker på en tominutter for knetakling de færreste fikk med seg. Men Ulriksens protester og ikke minst Tangen Henriksens forklaring til dommeren fører ikke frem og gjestene får spille enda mer overtall.  Men nok en gang klarer ikke gjestene og omsette sjansene sine i overtall.

Bernstrøm blir satt opp i slottet men Holm er lynraskt oppe med snappen og kvitterer ut en flott TV-redning på direkten der.  Rett før pause er det Ryen som prøver seg men Holm er med men han blir liggende på isen – hansken virker å ha surret seg fast på skøyta så heldigvis at det ikke kom noen skudd de sekundene det tok før han var på bena igjen. Perioden avsluttes med et Mauldin-skudd fra egen sone som gjorde sitt til at hjemmelaget vant skuddstatistikken 10-6 i første periode.

Midtperioden starter med at gjestene fortsatt har 22 sekunder igjen med overtall.  Oilers vinner droppen og legger pucken ned i gjestenes sone. Mauldin og Dineen ligger fint i midtsonen når Tammela mottar pucken i egen sone. Han setter fart på skøytene og ser at Watson og Bjerke er veldig lave og rygger inn i egen sone. Idet han krysser blålinjen har han bestemt seg, En dragning gjør at Watson er utspilt og det knallharde skuddet hører Henrik Holm bare susen av, 1-1. Bortelaget får nå en boost og kjører på. Det er små marginer som gjør at de ikke kommer to alene mot Klavestad  og Holm må nok en gang ta fram en god redning når Ryttar plutselig står helt alene ute i slottet.

Like etterpå er det rullegardin ned i egen sone og Loob Trygg kan plutselig komme alene med Holm, men Bryhnisveen tar en hekting og hindrer en eventuell scoring. Men nytt overtall til gjestene men igjen er det ikke mye å skryte av. Derimot får Watson en god mulighet når han settes opp i slottet men keeper Rønning er med. Gjestene får ingen avslutninger i sitt overtall og snart er Bryhnisveen på isen igjen.  Da har også benken til Ringerike høylytt gitt beskjed om at Oilers skulle hatt enda en utvisning når Tammela blir hindret men dommerne hører ikke den veien.

Minuttet senere får hjemmelaget sjansen når Elvsveen på full fart fremover slashes av Bernstrøm.  I dette overtallet er det kun to skudd og begge utføres av Klavestad. Det første er et direkteskudd(!) og det andre er returen tre sekunder senere. Keeper Rønning er med.  Det er han også sekunder senere når debutant Rasmus Brekke får muligheten i sin første kamp for Oilers.

Deretter er det Ulriksen som fyrer av et skudd i stanga som dommerne må kikke på før de konkluderer med at det ikke er mål.  Men så plutselig er det bortelaget som overtar igjen. Tammela med sitt harde skudd skyter først rett over, før han sekunder senere skyter i stanga. Nå er hjemmelaget ute å kjøre og også Bernstrøm og Vold får skuddmuligheter.  Det blir ikke bedre når Sondre Bjerke direkte fra benken tar pucken lenge før han han byttet med har forlatt isen. Slik blir det utvisning av og Bourque får sone.

Det blir igjen lite å skrive hjem om det første minuttet men så tar det fyr igjen. Nok en gang er gjestene på Holm når han har blokkert og denne gang får dommerne det med seg og Dokken får dermed to minutter for slashing + 2 minutter for dansen han må ta med Ulriksen i etterkant. Ulriksen får også to minutter selv om han gjemte seg godt inne i spillerboksen. Hjemmelaget overtar litt mot slutten og både Watson og Dineen prøver seg, mens gjestene har mer enn nok med å slå icing.

Sekundene tikker og Rimjans må skyte. Holm redder med snappen men pucken går rett opp i lufta og på vei ned er Jonathan Andersen på plass med kølla og setter pucken så vidt innenfor streken.  Dommer peker på mål men markerer samtidig for at det skal tittes på video. Om dommerne skulle se om pucken var inne eller ei var ikke nødvendig men de vil nødvendigvis ha fått med seg at kølla til nevnte Andersen var altfor høy i øyeblikket han berørte pucken. Derfor kom det ikke som en stor overraskelse – til tross for lang video, at målet ble annulert.

Gjestene vant skuddene med 8-9 i denne perioden som ikke kan sies å være noen høydare for noen av lagene

Kunne så hjemmelaget ha tatt det annulerte målet som en advarsel ? Ja det kunne de, for plutselig var det et nytt lag som kom på isen i tredje periode. Allerede etter 01.21 tar hjemmelaget ledelsen når tredjerekka noterer seg for scoring. Det er Patrick Elvsveen som liggende får lagt pucken mellom bena på keeper Rønning. Minst like kjekt var det at Klungtveit og Calik noterte seg for sine første poeng i Oilers-drakten med assister på målet. Klungtveit sin pasning er klasse – til en fallende Elvsveen, 2-1!

Bortelaget er ille ute og må slå icing idet førsterekka til Oilers kommer på isen. Det er ennå ikke gått en minutt siden ledermålet og det er dropp i gjestenes sone. Oilers vinner droppen og en offensiv Klavestad tar seg raskt forbi to-tre mann i slottet men legger pucken centimetre utenfor stolpen. Kissel tar imot returen ute i rundvant og spiller ut til Trettenes på backen.  Trettenes tar noen drag innover og oppdager at Kissel har satt kølla på isen foran mål. Og etter å ha rundet etpar mann så sender han pucken direkte på køllebladet til Kissel – og i mål, 3-1!  Endelig var hjemmelaget til å kjenne igjen. To arbeidsmål og er det noen Oilers har vært gode på så er det å «drepe» kamper i tredje periode.

Gjestene tar nå timeout og virker langt fra å ha gitt opp. Like etterpå er det kølla til Klavestad som hindrer et farlig framspill og samme når Bourque brekker kølla og blir stående uten i egen sone. Men Tammelas skudd går i snappen til Holm og hjemmelaget kan puste lettet ut.  Like etterpå er en aggresiv Ludvig Hoff frempå og stjeler pucken i offensiv sone men Rønning er med. Det er han også når Bourque får to sjanser på tre sekunder – uten å score.

Score gjør bortelaget likevel noen minutter senere. Bryhnisveen blir forbigått på egen blå og Bourque må ta et valg om han skal holde Vold eller gå på puckfører Byrkjeland. Det går fort og når vår nr 74 velger puckfører så er Vold alene når han får pucken foran Holm, 2-3!

Oilers leder fortsatt men gjør mye rart på isen. Når Østby faller kommer plutselig Rimjans alene med Holm, men Ulriksen klarer å forstyrre nok til at skuddet settes i magen på Holm.  Men nå kjører bortelaget og det er faktisk ikke helt ufortjent at de utligner når Stavangergutten Jonas Haughom finner Tammela foran mål. En flott backhand senere ligger pucken i mål, 3-3!  Stor jubel blant de åtte fra Ringerike på tribunen!

Og jammen virker det som om bortelaget går for seiersmålet også. De legger et voldsomt press i Oilers sin sone og Lucas Trygg er bare en kjemperedning av Holm fra å gi bortelaget ledelsen idet vi går inn i kampens to siste minutter.  En matchvinnerredning der og i andre enden har vi en annen som liker å være på plass når det går mot slutten. Mannens navn er Dan Kissel og det skjer også i kveld.  Kissel får pucken i midtsonen og tar den med seg inn. Bak seg har han Trettenes men når gjestenes Friestad får et feilskjær så tar Kissel runden bak mål og før keeper kommer over ligger pucken i mål, 4-3.

Dermed må gjestene jage de siste sekundene og nå er Oilers gode. De holder offensiven i gang slik at gjestenes keeper ikke får muligheten til å forlate mål. Og når gjestene klarer å spille seg inn i Oilers sone så blir keeper likevel stående.  Kanskje han visste hva som var i vente ?  Dan Kissel er nemlig ikke ferdig. Oilers klarer å holde pucken borte fra egen sone og førsterekka kommer inn på isen med 40 sekunder igjen å spille.  Pucken legges bare ut i midtsonen slik at gjestene må begynne på nytt. Tiden går og snart er det bare 20 sekunder igjen og når en sliten Ryttar (Spilte mest av alle i dag) tar en sleivete pasning ut i midtsonen så sender han plutselig både Kissel, Trettenes og Hoff alene med keeper.  Hoff er bakerst og kan bare se at Kissel slipper pucken til Trettenes som på direkten slipper den tilbake til Kissel som igjen på direkten setter pucken mellom bena på keeper, 5-3!

Dermed blir det en ny sliteseier til hjemmelaget over en ikke altfor god motstander. Det er en god egenskap å vinne også mot dårlige lag! Spørsmålet er om man har det som skal til når motstanderen blir sterkere. Skadelisten er lang men de leverer bra de som er på isen.

KVELDENS ØYEBLIKK

Ringerike har utlignet og presser faktisk på for et seiersmål. Det vil i såfall være første gang i historien at de vil beseire Oilers. Men Dan Kissel vil det annerledes og med to mål på kampens siste halvannet minutt fjerner han all tvil – og rekordene hans blir vanskeligere å ta  for hver kamp som går…

Dan Kissel leverte hat-trick mot gjestene fra Hønefoss torsdag, og bidro med det sterkt til seieren i årets siste hjemmekamp. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)

KVELDENS STJERNER

*** 46 KISSEL

Avskriv aldri Kissel. Når det trengs så er han der. Rekordmannen er dødelig effektiv i kveld med 3 mål på 3 skudd.

** 38 HOLM

Må gjøre mange gode redninger i kveld. Litt vekslende kvalitet på de foran gjorde sitt til at Holm var på jobb hele kampen.