Seier til slutt

Det så mørkt ut lenge, men tross 0-2 ved siste pause kom Oilers tilbake og vant med et nødskrik.

Etter den strålende kampen mot Storhamar to dager før ble første perioden en stor nedtur, gjestene var fullt på talefot og det var ikke noe å si på at de tok ledelsen rett før pausen etter flere store sjanser på rappen foran Henrik Holm. Til slutt var det Christoffer Berger som satte pucken i nettet for gjestene.

Oilers tok over spillet i andre periode, men uten å sette altfor stort press på Brett Kilar i Kongsvinger målet. Gode skuddsjanser ble spolert til fordel for vanskelige pasninger og selv om skuddstatsen endte 17-4 i perioden så var som sagt ikke Kilar under for hardt press.

Kongsvinger produserte på den annen side ikke mye offensivt, men når de fikk sjansen så utnyttet de den. Mannen med gullhjelmen, Daniel Trnavsky fikk komme helt alene med Holm og gjorde ingen feil.

0-2 etter to perioder og publikum gav uttrykk for at dette var ikke godt nok ved sluttsignalet. Om det gjorde utslaget er uvisst, men et Kongsvinger som la seg i en fem manns boks foran eget mål måtte til slutt kapitulere. Tidlig i perioden fant Soares Søberg foran mål og Søberg satt pucken opp over Kilar og et lettet jubelbrøl kunne endelig slippes løs fra frustrerte Oilersfans.

Men tross presset skulle det ta sin tid før man fikk juble igjen. Først med 16 sekunder igjen av perioden, og etter at Kongsvinger to ganger hadde misset det tomme Oilersmålet, lykkes Gedig med å hamre en Soares pasning i mål.

3 mot 3 i overtid ga åpen hockey, og Kongsvinger kunne nå slippe seg mer løs med et poeng allerede i bagasjen. Begge lag hadde muligheter, men 5 minutter gikk forbi uten mål og straffer måtte til. De første fem straffene var ikke noe å skrive hjem om, men på det sjette satte Soares pucken i mål og når Holm stengte målet de to siste så var det nok til to poeng for Oilers.

Henrik Holm reddet alle Kongsvingers straffer torsdag kveld. Dermed kunne hjemmelaget til slutt juble for seier. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Kveldens oilersstjerner:

*** Josh Soares – Førsteassist på begge målene og scorer selv den avgjørende straffen.
** Even Myreng Kjellesvik – Solid defensivt og assist på ene målet.