Seriegull 2022/2023

Oilers er seriemester i Ishockey for 7. gang etter at de selv gjorde jobben mot MS lørdag samtidig som Storhamar tapte sin kamp. Dermed ble det medaljedryss og jubel etter en kamp der hjemmelaget var i føringen fra første dropp.

Hjemmelaget tok altså initiativet rett fra dropp og allerede etter 02.52 oppstod en situasjon foran Johnsen i MS-målet. Bordson sender Tangen-Henriksen fint gjennom og Nr 78 skjærer fint inn før han legger pucken på mål. Pucken forsvinner mellom bena på Johnsen og dommerne blåser blokkering. Rob Bordson står godt plassert og mener pucken er inne og etter noen sekunder finner dommerne ut at de må kikke på video. Her bruker de litt tid men når de kommer ut på isen dømmes det mål. Pucken er de nødvendige centimetre innenfor streken og hjemmelaget leder 1-0.

Bare minuttet senere blir det igjen hett rundt keeper Johnsen. Etter et Tommy K-skudd blir det kaos og til slutt er det Gervais som får pucken litt ute i slottet og venter lenge nok til den verste trafikken har lagt seg før han sender pucken i nettaket bak keeper Johnsen, 2-0!

Like etterpå er det gjestene som har en god sjanse når skuddet fra Simonsen på back endrer retning men Henrik Holm er lynrask og klarer å snappe pucken – selv med retningsendring underveis. Veteran Steffen Thoresen gir Holm noen velvalgte gloser i samme anledning – trolig av den positive sorten.
Oilers presser på og har mye puck men gjestene gjør en god jobb i egen sone. MS er jo kjent for å sette innsatsen i første rekke og det ser vi også i kveldens kamp.  Lefebvre skyter en styrepuck som Berg-Paulsen nesten klarer å sette og Karlsen drar til men pucken går klokkerent i stanga, og også Kissel prøver seg kjøkkenveien men heller dette gir uttelling.  Litt over halvveis ut i perioden bryter det ut jubel i Dnb Arena. Som ild i tørt gress spres nyheten om at Storhamar har tapt sin kamp og dermed er det opp til Oilers selv om de vil bli mestere allerede i kveld.

De fortsetter trykket og Tommy K er nære på – faktisk for nær for han klarer ikke få pucken rundt keeper. Bordson finter seg også fint frem men det blir ikke skudd og heller ikke returen klarer Berg-Paulsen å omsette. Med vel minuttet igjen å spille må Henrik Holm igjen gjøre en kvalifisert redning når Bryhnisveen prøver seg.
Det ebber ut med 2-0 til hjemmelaget og hele 12-3 i skudd men faktisk var Ms sine avslutninger av en slik karakter at Holm måtte ta fram gode redninger. I motsatt ende fikk Johnsen det travelt og måtte altså tidlig se to pucker gå bak seg.

Oilers gikk i 2.periode ut på samme måte som i første.  Full gass og Rokseth får to muligheter før minuttet er spilt men keeper er med.  Også rekka med Dineen-Kissel og Søberg får til mye småpent men denne rekka har ikke vært fremtredende i poengstatistikken i det siste og småspillet fører ikke frem nå heller. Etter tre minutter hever dommer armen for en avventende MS-utvisning og Oilers får utpå en sjette utespiller.  Det blir mye småpent spill men MS forsvarer seg godt og til slutt er det Østby som avslutter på en slik måte at dommeren blåser og utvisningen kan effektiviseres. Nå viser Oilers sin effektivitet i overtall. Først får gjestene klarert sin sone men når Lefebvre er bak å henter puck så sender han Strandborg videre fra egen sone med pucken. Strandborg går over midtsonen og inn i Ms- sone mens han hele tiden leter etter alternativer, bak mål og fra rundvant ser han Lefebvre står ledig i kjent posisjon på blå. Pucken slippes ut til nr 40 og når han fyrer av er både Tommy K og Ludvig Hoff foran keeper mens Strandborg er på vei inn i slottet han også og når Tommy K skyter på Lefebvres retur går pucken via leggskinnet på keeper og ut til venstre der Strandborg har posisjonert seg, 3-0!

Like etterpå er det radarparet Berg-Paulsen og Bordson som er nære på, og nå er gleden på tribunen så stor at vi får se bølgen på tribunen. Det er vel noen år siden sist!

Etter en Søberg-utvisning som ikke gav mye grunn til uro men idet Søberg entrer isen og Oilers er fulltallige så blir det en liten tellefeil hos gjestene og Ludvig Hoff kan plutselig trampe helt upresset inn i sonen, men skuddet hans er Johnsen med på.

Minuttet etterpå tar det fyr i Dnb Arena. Etter en blokkering mener Tommy K at gjestenes Kristoffer Tapper er noe hardhendt og gir ham en krysstakling som dommeren umiddelbart hever armen på. Tapper er ingen smågutt og med både noen centimetre mer og kilo mer blir det en hard fight for Tommy. De ender i bakken begge to og da griper linjedommerne inn. Og selv om man ikke skal glorifisere slossing på isen så er det noe fint med at slåsskjempene idet fighten er over, gir hverandre en «takk for kampen» etterpå.
De håper nok at det skal holde med en 2+2 på begge med en ekstra på Tommy K for krysstaklingen men materialforvalter Finn har sett en del hockeykamper og har allerede åpnet døra til garderoben lenge før dommernes dom faller.  Det blir resten av kampen på begge to.

Dermed overtall til gjestene og muligheter for å få nettkjenning. Dette øker halvminuttet senere når Tangen Henriksen får en tominutter for en boarding på Steffen Thoresen. Thoresen hyler høyt når han får en dytt inn mot vantet og dommeren hever armen.  Heldigvis er Thoresen en hardhaus og var raskt på isen igjen.

Med spill 3 mot 5 blir det vanskelig for hjemmelaget å holde unna – og de klarer det i et knapt minutt. Da rapper interessante Lucas Loob Trygg til fra ute i slottet og Henrik Holm må gi tapt. Målet kommer rett før Oilers får en spiller utpå isen og det betyr at det kun er førstemann som får entre isen.
Resten av perioden er litt frem og tilbake. Begge lag får noen skudd og det er hjemmelagets som er de farligste. Gervais kommer for nær keeper så han klarer ikke løfte pucken. Dineen oppdager også at ingen møter han på blå og kan avansere noen meter før han skyter – på keeper.

Og nå kjører hjemmelaget på en måte bortelaget sliter med å holde følge. Og da kommer det utvisninger. T.Thoresen må ut for andre gang i dag etter en tripping. Det første som skjer da er at Lefebvre på en uvanlig måte til han å være mister pucken på offensiv blå slik at teknisk gode Mathias Trygg kan komme helt alene med Henrik Holm. Trygg finter og finter men Holm legger igjen en fot og der skyter Trygg.  Like etterpå fyrer Anders Tangen Henriksen av men pucken treffer keeper Johnsens maske og da blåser dommeren.

Vi nærmer oss neste pause men med halvannet minutt igjen å spille og mens T.Thoresen fortsatt sitter utvist er det Steffen Thoresen sin tur å synde. En høy kølle sender han ut i to minutter og dermed skal hjemmelaget få sjansen i spill 5 mot 3 i over minuttet.   Å spille med to mann mer gir ofte en følelse av å ha god tid og ikke forhaste seg. Pucken går fra mann til mann men ikke fort nok og til slutt klarer gjestene å få pucken unna.  Lefebvre tar med seg pucken inn igjen og etter litt småkludring i rundvant tar Kissel med seg pucken ut mot blå før han vender og blir ikke presset. Dermed kan han sikte og prikkskyter pucken helt oppe i krysset.  Når i tillegg Rob Bordson står helt foran keeper så ser han ingenting og Kissel kan puste lettet ut. Mannen som i siste serierunde må gi fra seg gullhjelmen til Lefebvre har ikke glemt sine kunster og scorer et vakkert mål, 4-1!

Dermed ender perioden 2-1 til hjemmelaget og 4-1 totalt mens skuddene ble 19-6 i denne perioden. Det var i fryseboksen de store tallene var med over halvtimen på begge lag.

Tredje periode kunne blitt et antiklimaks men til det er hjemmelaget for fokuserte. Ludvig Hoff er alene gjennom. Beck skyter og hadde ikke keeper klart med spaken å slå pucken vekk kunne meget mulig Berg-Paulsen blitt målscorer.  Bortelaget er slitne nå og hjemmelaget presser. Pucken går fort fra mann til mann og plutselig kan Klave skyte men keeper er med.

Så får vi et flott bytt av rekka med Tangen Henriksen- Bordson og Gervais. Bordson legger pucken inn på mål og Gervais er bare en god redning fra å styre pucken i mål. Men man opprettholder trykket og når Gervais og Bordson spiller vegg og alle forventer at Bordson skal legge pucken inn foran mål hvor Gervais har posisjonert seg, så dukker Tangen Henriksen opp og setter pucken i mål! 5-1.

Minuttet senere er Søberg millimetre fra å nå Kissels gode legg foran mål, og like etter det er igjen Tangen Henriksen og Gervais på gang. Det samme med Strandborg-Hoff og Karlsen men gjestene spiller oppofrende til tross for at de er slitne.  Etter vel syv minutter av perioden setter gjestenes Steen-Gulbrandsen fart og passerer de fleste men Rokseth kommer han ikke forbi når denne kommer noe sent inn med en takling og da ender det med en knetakling. Heldigvis gikk det bra med den grønngule unggutten.  Ms får nå til et bra overtall og bl.a. er igjen Lucas Trygg frempå og finter seg forbi alt som er av Oilers-spillere men når han skal sette pucken mellom bena på Holm så glir pucken utenfor målet.  Like etterpå ryker Sveum på en trippingutvisning slik at gjestene får en ny sjanse i spill 5 mot 3.  Gjestene lar nå pucken gå fort fra mann til mann men hjemmelaget varter opp med strålende undertallsspill så når Ms-spillerne vil ha klare sjanser før de avslutter så blir det faktisk ingen skudd på mål i spill 5 mot 3 for gjestene.   Belønningen for hjemmelaget kommer minuttet senere.

Oilers spiller seg inn i gjestenes sone og Lefebvre spiller en nydelig vektet pasning som Ms-backen akkurat ikke klarer  å nå. Gervais derimot når akkurat pucken tidsnok til å sette den mellom bena på keeper. Nydelig spill fra Oilers på det sjette og siste målet i kveld for hjemmelaget.

Kampen er på mange måter avgjort men med tre minutter igjen å spille blir det tumulter igjen. Karlsen takler Steffen Thoresen mot vantet og det liker den aldrende Thoresen dårlig. Han river Karlsen over ende og da tenner naturlignok Karlsen til og til tross for underlegenhet i vekt så er det Karlsen som vinner klart på poeng idet linjedommerne kaster seg over kamphanene for å hindre at det eskalerer.  At begge får to minutter er den vanlige måten å gjøre det på, og gir hvertfall publikum grunn til å komme med noen mishagsytringer.

Da blir det spill fire mot fire og bedre plass. En som utnytter det er Sander Hurrød som får leke seg rundt omkring før han til slutt prøver å avslutte men keeper er med og de siste minuttene ventes det bare på at kampen skal bli ferdig.  Det blir for det meste upresset spill i midtsonen men plutselig kommer MS tre mot en idet sekundene tikker mot slutt og på 59.57 får Nikolai Olsvik æren av å score kampens siste mål, et riktig fint mål – idet han tar seg inn og setter pucken over skulderen på Henrik Holm.

Oilers vinner igjen, og med 44-14 i skudd viser de at de tar alle sine motstandere seriøst – uansett utgangspunkt. Inn mot sluttspillet er det bra å se at flere tegner seg på poengstatistikken.

Alle spillerne har mottatt medalje når kaptein Sveum får pokalen i hendene. Han hever den mot sine lagkamerater mens konfettien skytes opp i bakgrunnen. Og nok en gang er det først og fremst LAGET Oilers som vinner tittelen. Man jobber for hverandre dag ut og dag inn. Slikt gir resultater!

*** 78 TANGEN HENRIKSEN

Med 2+1 får Andy endelig betalt for den iherdige innsatsen han nedlegger i hver eneste kamp. Et skikkelig uromoment for motstanderne!