Kamper

Norsk Topphockey

Oilers slo tilbake

Kveldens kamp mellom Oilers og Frisk var spennende til halvminuttet gjenstod. Da satte evigunge Mauldin pucken i tom kasse og hjemmelaget kunne juble. Utover dette var det en rar kamp der powerplay var noe ingen av lagene mestret.

Et spillende Frisk ble etter hvert kjempet i senk av et Oilers som fant fram Oilershockeyen og kjempet om hver eneste puck som om det var den siste!  Slikt blir det poeng av. Med bandet Skambankt på isen entret hjemmelaget DNB Arena med god tro på å snu trenden etter tirsdagens nedtur på Nye Jordal Amfi.

Herlig åpning av hockeyfesten torsdag, da Skambankt fremførte sin signaturlåt fra isen. At gutta også vant til slutt gjorde ikke kvelden verre! (foto: Oddmund Sola)

Fra dropp var det imidlertid Frisk som kjørte og det første halvminuttet bodde de i Oilers sone. Når hjemmelaget endelig fikk pucken ut så ender det like godt med at en aldrende Bonsaksen ikke henger med i svingen når Karlsen prøver seg og dermed må han hvile i inntil to minutter.  Oilers sitt powerplay så langt i sesongen har vært «så som så», og nå er det samme leksa.

Et aggresivt Frisk har ingen problemer med å holde Oilers ute og overtallet er over halvveis når hjemmelaget gjør noe som kan kaldes å etablerer seg. Men skudd på mål blir det ikke og Frisk virker å synes dette var en god oppskrift for bare sekunder etter at de er fulltallige så sender Pedersen pucken over vantet slik at også han må ut i fryseboksen.

Også dette powerplay er under pari, men det blir hvertfall noen avslutninger og Anders Tangen Henriksen er den som er nærmest når han setter pucken over mål fra fin posisjon.  Men bortelaget rir av også dette undertallet og i spill 5 mot 5 virker gjestene å ha mer plan over sitt spill i innledningen av perioden.
Det går likevel nesten halve perioden før Andresen skyter gjestenes første skudd

Like etter er det Mauldin som snurrer rundt med en oransjekledd, nærmere bestemt Esbjørn Vold som også må ta en tripping for å komme seg ut av situasjonen. Dermed enda et overtall for hjemmelaget og nok en gang muligheter. Men når Strandborg på åpent mål skyter i løse luften og Oilers taper de fleste droppene så blir det et Henriksen-skudd som blir det eneste tellende i dette overtallet.

Like før gjestene er fulltallige ryker Paul Bittner på en krysstakling i sin for anledningen posisjon på backen. Gjestenes første overtall ser ut til å bli farlig når Morley plutselig får ta plass foran Holm, men Sveum er med på Morleys bevegelser og hindrer – i følge dommerne, Morley å få satt kølla på pucken som da bare seiler gjennom målgården. Sveum er sterkt uenig i interference-utvisningen han idømmes og vet også at det betyr over halvannet minutt i spill 3 mot 5.

Oilers har ikke sluppet inn mål i undertall i år og det virket ikke som planen var å ødelegge denne statistikken i dag. Svært oppofrende Oilersspillere renset opp foran Holm og fikk pucken ut av sonen gang på gang. Det ble faktisk med Hampus Gustavsson skudd fra slottet hvor han nærmest bommer på pucken slik at Holm lett kan ta den i snapphansken. Serieleder Frisk kan neppe være særlig fornøyd med sitt spill i denne sekvensen. Faktisk var Mauldin svært nære å komme gjennom men ble passet opp i siste liten.

Men det skjedde noe med Oilers etter dette undertallet for nå ble det oppofrelse også i spill 5 mot 5. Plutselig ble Oilershockeyen funnet frem og hver eneste takling ble fullført. Dette var tydelig noe gjestene ikke likte og selv om de fikk noen skudd på tampen så gikk vel så mange avslutninger i magen på Oilers-spillerere som kom mot dem.  På tampen får hjemmelaget noen gode sjanser hvor Strandborg prøver skudd når Tommy K også er ledig. Kissel får også muligheten men åpningsperioden ender 0-0 med 8-7 i skudd til hjemmelaget.

Pausepraten gikk og «første målet vinner» ble trukket frem som en mulighet. Det ble også ment at Frisk må være bedre enn dette og at det fort kunne bli en annen utgave som kom utpå i midtperioden.

Midtperioden skulle bli ganske så lik den første i starten men med motsatt fortegn. Ulriksen er uheldig med kølla og setter den i ansiktet på Morley som må støttes av isen. Da såg det mørkt ut for den tidligere Oilers-spilleren men i neste bytt var han på plass igjen.  2+2 for Ulriksen og til tross for undertall så vil midtperioden kunne sies å være enn større opptur for hjemmelaget enn åpningsperioden. Oilershockeyen som ble funnet frem midtveis i første periode var med fra starten av nå og gjestenes to avslutninger var at typen Holm redder hver dag.

Også Strandborg fikk sjansen  i undertall men Dahlberg var med. Men nå var hjemmelaget på gang og like etterpå er Tommy K i Gretzky-posisjon bak mål men hans pasning foran går gjennom hele slottet og ut i midtsonen.  Like etterpå bryter hjemmelaget i egen sone og Lefebvre sender Mauldin ut i midtsonen med pucken. Han slipper den videre til Thomas Berg-Paulsen og mens Frisk har tellefeil og er seks spillere på isen så benytter Thomas anledningen til å skyte et litt uventet skudd – men langt fra utagbart i motsatt – til høyre for Dahlberg og i mål. 1-0!  Litt ut av ingenting har hjemmelaget dermed tatt ledelsen.

Nå kjører hjemmelaget og like etterpå får Paul Bittner vist at han et hardt skudd men Dahlberg er med. Rekka med Mauldin, Strandborg og Tommy K kjører hardt på nå og Mauldin er like ved. Sekunder senere er det kalibalik foran Dahlberg og pucken ligger fri. Plutselig snapper Strandborg pucken og med en rask dragning er han helt på blank og kan sette pucken i mål, 2-0!  Trodde alle!  Selv om dommerne dømmer mål på isen så ser de på video at Tommy K er aktiv i nærkamp med keeper Dahlberg og selv om Tommy K får seg både en og to dytter av backen Frøshaug så velger dommerne å annulere scoringen – til stor mishagsytring fra hjemmefansen.

Etter dette blir det naturlig nok litt tenning i oppgjøret men hjemmelagets spillere holder hodet kaldt når gjestene prøver å fyre opp.  Både Strandborg, Kissel og Mauldin har gode muligheter til å øke ledelsen med Dahlberg står bra i mål i dag.

Med fem minutter igjen av perioden må Bonsaksen nok en gang gå å sette seg etter at han er altfor aktiv mot Karlsen. Rutinerte Bonsaksen har ikke fått med seg at han er utvist og er på veg til spillerboksen når han gjøres oppmerksom på hendelsen, og skjønner i så måte lite av det hele.

Powerplay for hjemmelaget og ingen skudd, men bare sekunder etter at Frisk er fulltallige forsøker Paulsen seg men Dahlberg avverger.  Med minuttet igjen å spille er Ulriksen i kamp med gjestenes måltyr Macintyre. Ulriksen får så vidt kølla på pucken før Macintyre og får etter hvert kontroll men trippes av en irritert Macintyre på en måte som gir han fryseboks i 2 min.  Med halvminuttet igjen å spille får vi kveldens første skikkelige skudd fra blålinjen når Lefebvre fyrer av men Dahlberg er med. Det er han også når Beck prøver seg sekunder senere.
Dermed går hjemmelaget til siste pause med ledelsen og skuddene i denne perioden ble 11-7.

Dermed starter hjemmelaget 3.periode i overtall og både Lefebvre og Strandborg får skuddmuligheter men Dahlberg er iferd med å gjøre seg fortjent til gjestenes beste spiller og er med på notene.  Når gjestene blir fulltallige så kommer den kanskje beste perioden deres i kveldens kamp. De neste tre minuttene er de virkelig på hugget og Holm må gjøre fem kvalifiserte redninger. En utligning ligger i luften men Oilers blir «reddet» av en utvisning på Aarthun – for øvrig kveldens klareste.  Nok en gang er powerplay noe som ikke praktiseres særlig bra og det er gjestene som ikke får det til denne gangene. Istedenfor er duracellene Paulsen og Henriksen dødelige i Frisks sone og irriterer de oransje såpass mye at de ikke klarer å sette i gang et skikkelig overtallsspill bakfra. Istedenfor er det plutselig Henriksen som er alene men verken han eller Rokseth like etterpå klarer å score i undertall.  Når Oilers er fulltallige jevner det seg litt ut og Tommy K får to sjanser på sekundet uten å lykkes.

Med halvspilt periode var det vel å vente et økende kjør fra gjestene, men Oilers er nå skikkelig i Oilershockeymodus og lar gjestene de neste åtte minuttene ikke slippe til med et eneste skudd mot Holm. Det tekkes og brytes og irriteres over hele linjen og både Kissel og Karlsen er nære på å øke ledelsen. En relativt klar tripping mot Lefebvre overses og det samme skjer når Kissel blir offer for en hard takling bak keeper. Kissel kommer seg raskt på bena og det er hjemmelaget som får fornyet energi.

Det går mot slutten og en ettmålsledelse er ikke mye å roe ned på. Når gjestenes Girard blir avblåst for en offside men likevel velger å slippe pucken forsiktig mot mål, så reagerer Ulriksen på sin måte og forteller Girard at slikt gjør man ikke. Tenningsnivået virker høyere hos hjemmelaget nå – gjestene virker mer rådville og må ta en timeout når to minutter gjenstår for å komme på noe lurt.

Nå tas Dahlberg av isen og man skal spille seks mot fem.  Droppene blir svært viktige nå og linjedommerne er også ivrige etter å fortelle hvordan de vil ha spillerne oppstilt. Frisk vinner dropp men Oilers får lagt den ut i midtsonen. Frisk spiller icing – noe man hvertfall ikke har tid til på dette tidspunktet i kampen. Like etterpå er det Mauldin som er litt for hard på kølla og pucken glir til icing.  Ny dropp – gjestene vinner den og plutselig står Morley med pucken alene ute i slottet. Det er sjelden et godt tegn å gi den mannen for god tid men skuddet hans ender i magen til Holm.  Like etterpå er Rocky Rokseth på bærtur bak egen keeper og holder på å gi gjestene en stor sjanse men det ryddes opp nok en gang.
Ny dropp og nok engang vinner gjestene droppen men det jobbes i alle ledd og når sekundene er iferd med å ebbe ut har Kissel og Mauldin forfulgt en stakkars Friskback på en måte som ender med at Mauldin på offensiv blå kan sette pucken i tomt bur, 2-0!  Da stod det 59.56 på klokken og kampen var avgjort.

Oilers vinner 2-0 og 31-23 i skudd. Fra midten av første periode var hjemmelaget stort sett det beste laget og det man satt og ventet på fra serieleder Frisk kom aldri. Med spillere som Paulsen, Mauldin, Henriksen og Faret for å nevne noen så ble det vondt for bortelaget hver gang det ble nærkamp i rundvant. Finspillet ble lagt bort til fordel for innsatsen og da er Oilers vanskelige å slå.

For gjestenes del må kampen ha vært en stor skuffelse. Ingen spillere stod frem og kun keeper Dahlberg kan få godkjent etter kveldens kamp

Kveldens øyeblikk

Før kampen møttes de to lagkapteinene for å ønske lykke til. Dennis Sveum og Anders Bastiansen.  Hvor mange år med hockey blir det til sammen ?

Kveldens stjerner

*** 24 MAULDIN

Mål og assist. Sterk som en okse. Fikser utvisninger, holder et helt bortelag i egen sone på kristiske tidspunkt. En veldig bra kamp sammen med Tommy K og Strandborg.

** 20 PAULSEN

Scorer det viktige førstemålet og jobber fantastisk gjennom hele kampen. Ofte var han i klinsj med to Friskspillere men det var Thomas som stod oppreist.
En viktig ambassadør for Oilershockeyen.