Skuffende

Etter en fin 5-kampers seiersrekke kom der en nedtur mot Sparta, som noe ufortjent tok med seg to poeng fra Stavanger. I den siste kampen på en tøff kamprekke kom Manglerud Star på besøk til DNB Arena og Rosa Sløyfe kamp.

Det ville være en betydelig overdrivelse å kalle første periode undeholdene, eller velspilt. Og den manglende kvaliteten så ut til å gavne bortelaget mest. En tidlig sjanse for Jacob Lagace alene med keeper var Oilers beste bidrag. Den ble reddet av keeper Joyce. Ellers var det veldig mange sjanser som gikk til spille pga. skuddvegring, nøling og mangel på kvalitet.

Torsdagens oppgjør mot Manglerud Star endte dessverre 1-3. Vi gratulerer gjestene med seier. Foto: Oddmund Sola

Og når den tamme starten ble straffet av MS i deres første powerplay meldte det seg en uggen følelse av at dette har vi sett før denne sesongen, også mot MS. Stenersen var den som styrte inn ledermålet etter skudd av ex-Oiler Henrik Ratejczak.

MS’ ledelse etter første periode så ikke ut til å sette noe fyr på Oilers. Selv om man fikk utligningen tidlig perioden etter at Lorentzens skudd fra langt hold lette seg frem forbi mange spillere og en dekket Joyce så forble kampen jevnspilt og rotete. Og at gjestene vant skuddstatistikken i en periode der Oilers har 4 minutter mer powerplay og ikke minst godt over minuttet i 5 mot 3 var illevarslende.

Og 2:31 ut i tredje periode smeller det. På en MS kontring spiller Sander Boroczky pucken inn foran Oilers mål og Mats Henriksen styrer den inn fra kloss hold. MS i ledelsen, og tiden renner fort ut.

Sluttspurten som alle venter på uteblir, og igjen blir en (riktignok kort) 5 mot 3 sjanse misbrukt og sanden renner fort ut av timeglasset. Med to og et halvt minutt igjen tar Bjorkstrand ut keeper og satser alt fremover. Det ender med at Joachim Hermansen sender en lang ispuck over halve isen og i åpent med 19 sekunder igjen og MS tar sin andre seier i DNB Arena denne sesongen og noensinne…