Solid!

Oilers tok imot Stjernen i den siste i en rekke av kamper mot de andre fem topplagene. Med tre seire og et tap var fasit ganske bra så langt og det startet bra også i kveld.

Bare litt over tre minutter ut i en fartsfylt første periode vinner Christoffer Karlsen pucken dypt i gjestenes sone og finner Andre Strandborg i slottet. Strandborg setter pucken utagbart på Eliassons spakside og gir Oilers en ledelse de ikke gir fra seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oilers slo Stjernen med solide 4-0 i DNB Arena tirsdag kveld og er tilbake på toppen av tabellen i Fjordkraft-ligaen. (foto: Oddmund Sola)

Selv om skuddene i første periode var 15-5 så var gjestene helt klart med i kampen, selv om Oilers var det førende laget. Spillet bølget frem og tilbake i stort tempo med bare en utvisning til hvert lag.

I periodens sluttsekunder kommer det imidlertid en frekkis fra Andreas Klavestad som endrer kampbildet. Fra bak mållinjen skyter han pucken via Stjernen-keeperens hjelm og inn i nettet. 2-0 til hjemmelaget.

I andre periode senkes tempoet litt, det blir mer oppstykket med flere utvisninger. De fleste til gjestene som også må ty til ulovligheter når Bryce Gervias bruker farten og kommer gjennom alene. Dommer gir straffeslag, men Gervais klarer ikke å overliste Eliasson.

En av ligaens heteste spillere så langt er Martin Lefebvre og han viste ingen tegn til å kjøle ned, snarere tvert imot. En nydelig dragning ute på blå før han glir inn i slottet og skyter og dermed står det 3-0 til Oilers. En nydelig scoring.

I tredje periode har Oilers stort sett god kontroll og Henrik Holm kan kontrollere inn sin 7. shutout for sesongen. Men før den er i boks så gjengjelder Strandborg den fines assisten han fikk i første periode og setter opp en nesten ferdigscoret en til Christoffer Karlsen med under to minutter igjen.

Karlsen fastsetter dermed sluttresultatet til 4-0 og befester Oilers plass øverst på tabellen.