Solid hjemmeseier

Oilers tok en meget fortjent trepoenger mot Stjernen i DNB Arena lørdag kveld. At lagene var tabellnaboer foran kveldens kamp var vanskelig å se gjennom kampen. Ingen tvil om at det er flere rødkledde lag i Fredrikstad enn fotballaget som sliter for tiden.  For hjemmelaget ser det adskillig lysere ut. De nye spillerne virker å ha funnet sine plasser og spillet som tidvis har vært fraværende er også på plass. De første fem minuttene av kveldens kamp var veldig bra, og etter dette justerte spillerne ned til nødvendig styrke, uten at innsatsen ble mindre av den grunn.

Hjemmelaget på påskrudd fra første dropp i kveld. Selve spillet som har vært etterlyst lenge og som var bra på Lillehammer var virkelig på plass i kveldens kamp. Anført av kaptein Forsberg så gikk spillerne i en krig de ofte var alene i, da motstanderen nærmest virket å ha glemt at det var kamp. Pucken gikk raskt fra mann til mann – framover. Allerede etter 02.39 kunne Medhus ha gitt Oilers ledelsen da han fikk god tid alene foran Stjernens keeper, men det ble med forsøket. Et skremmeskudd fra fjerderekka om hva som var i vente.

William Rapuzzi fornektet seg ikke og scoret også i hjemmedebuten for sin nye klubb. Med det fastsatte han sluttresultatet til 4-0 for Oilers mot Stjernen. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Om Oilers sitt overtall ikke gir uttelling men tidvis bra spill, så var gjestenes totalt blottet for begge deler. Man måtte nesten telle opp å se om det virkelig var overtall for det var egentlig jevnspilt når Forsberg satt utvist.

Halvminuttet etter at Oilers er fulltallige kommer den etterlengtede scoringen for hjemmelaget. Og det er fjerderekka som leverer. Rokseth har tatt pucken med seg inn i sonen og under press klarer han å sende pucken til Anders Henriksen som har funnet seg plass mellom to Stjernen-spillere. Og med Medhus som forstyrrende ledd foran keeper setter Anders pucken fint tilside for Tommy Johansen i mål og 1-0 til hjemmelaget.

Hjemmelaget fortsatte sitt trykk etter dette.  Tydelig i dag at backene har fått beskjed om å skyte for både Rokseth og Mostue skyter men ingen fanger opp returene. Så får Forsberg et fint gjennomspill men hans forsøk på å slippe pucken mellom bena på keeper lykkes ikke. Men nå er det nærmest ett lag på isen. Stjernen har mer enn nok med å komme seg ut av sonen og når de klarer det så er det tid for bytting så det er fint lite å si på at hjemmelaget øker sin ledelse.  Backen Gedig starter i egen sone og det virker ikke som Stjernenspillerne helt tror at han vil kjøre på, noe de selvsagt burde visst fra hans tid i Stjernen hvor han scorte mål fra alle mulige vinkler. Nå drar han seg inn i sonen, og med Djupvik med på motsatt sprer det seg usikkerhet hos keeper Johansen nok til at Gedig får det lille hjørnet han trenger på nærmeste stolpe. 2-0 og enda fullt fortjent.

Minuttet senere får Henrik Medhus to minutter for en hevntokt. Han mener selv han blir taklet hardt mot vantet, men dommeren mener den er innenfor. Da må Henrik selv ordne opp og det koster ham to minutter i utvisningsboksen.  Men igjen blir vi vitne til skrale greier fra de rødkledde. De klarer å spille icing og det eneste skuddet som blir avfyrt i dette powerplayet er av hjemmelagets Rokseth.

Dermed ender første periode med 13-3 i skudd og 2-0 til hjemmelaget. Publikum er godt fornøyd med det de har sett.

Midtperioden åpner som den første. Total hjemmedominans. Oilers har 8 skudd i perioden før gjestene får sitt første, og det er et håndleddskudd fra Røste Fossen som han skyter så han kan bytte etterpå.

Etter halvspilt kamp har gjestene skutt 5 skudd det ser dårlig ut, og like etterpå øker Oilers igjen sin ledelse.  Rokseth legger en fin pasning inn i slottet men Medhus har et dårlig mottak, som gjør at Stjernenspilleren tror han kan ta pucken men Henrik er god og heldig og beholder pucken og med fire spillere foran keeper er det hvertfall nok trafikk når Medhus skyter. Gjestenes back Nipe krysstakler Magnus Hoff ut av situasjonen men blir selv hektet av sin keeper i tumultene som oppstår og når Djupvik kommer inn skrått fra høyre er Nipe i isen og blir vel truffet av pucken slik at den gjør en liten bue over keepers spak, og i mål. Nipe har hvertfall klare meninger om målet men dommerne ser ingen grunn til å diskutere noe som helst og det står 3-0!

Fra nå av og ut perioden vil Stjernen trolig påstå at de er med i kampen. Ser vi på skuddene så er det fullt på høyde med Oilers, men imotsetning til hjemmelaget så blir det ingen mål på de røde. For hjemmelaget derimot er det fjerde målet rett rundt hjørnet. Etter et visst press fra Stjernen bryter hjemmelaget hurtig. Humphries lemper pucken via vantet mot Cornet som plutselig har nesten fri bane mot mål. Nesten, fordi Bjørsland kommer baklengs og takler både Cornet og seg selv inn i mål med den følge at pucken ligger mer eller mindre på streken. Og her dukker Rapuzzi opp og gir pucken den nødvendige dytten slik at det blir mål. 4-0! Igjen protester fra de røde men det er vanskelig å påstå at Cornet gjør noe annet enn å bli taklet mot mål av Bjørsland.

Dermed står det 4-0 og de to siste målene har kommet i gjestenes beste periode av kampen.  Skuddene 17-13 i denne perioden var lenge rått parti i favør Oilers men gjestene fikk etter hvert spilt seg til noen sjanser som det ble skudd av. Dog hadde Holm god hjelp av sine backer i dag så noen baklengs var det aldri snakk om.

Tredje periode ble i grunnen et langt gjesp. 10-7 i skudd og ingen mål . Ett overtall til hvert av lagene. Først lempet Salsten pucken over vantet i egen sone og gav gjestenes deres beste overtall i kveld, uten at det sier så mye. På slutten av kampen fikk også hjemmelaget muligheten når Brøhms med ufine midler holder Kokkala som da ikke får gjort noe med Søbergs fremspill. Heller ikke i dette overtallet ender det med mål, selv om hjemmelaget godt kunne forbedret sin overtallsstatisikk.  Soares måtte gi seg og ble erstattet av Vikingstad i tredje periode.

Oilers vinner dermed 4-0 i en kamp som bekrefter inntrykket av at laget er i fremgang. De nye spillerne har glidd fint inn og rekkene ser ut til å fungere. Innsatsen er upåklagelig og når det i tillegg blir vist fint spill blir det jubel blant de 3900 på tribunen. Når Henrik Holm holder nullen men likevel ikke er blant lagets beste sier det egentlig mest om motstanderen.  Det var ingen i kveld på Oilers som utmerket seg veldig. Det var en lagseier med enkelte momenter av gode individuelle prestasjoner.

Kveldens øyeblikk

Juryen kan fort ha hatt litt problemer med å finne dagens Stjernenspiller og da velger man det trygge, ex Oilers Petter Røste-Fossen. Kjekt av hjemmefansen og rope «Røste» etter kampen og selvsagt mye enklere å være raus når seieren er sikret. Røste Fossen takket tilbake og smilte tappert.

Kveldens stjernen

*** 51 Cornet

Cornet passer bra i spann med Soares og Rapuzzi. Sterk i nærkamp og gjør noen smarte valg. Mangler kamptrening og vil bare bli mer og mer nyttig etter hvert.

** 29 Gedig

Scorer et flott mål. +2 i dag og viser fram seg selv på godt og vondt. Utfører noen kunstløptakter på offensiv blå som får publikum til å applaudere men ti sekunder senere er han borte når Stjernen plutselig kan komme to mot en. Passer bra med # 4 som spiller mer på det trygge.

* 90 Djupvik Løvlie

Mål og assist og +3 i kveldens kamp. Jobber og sliter i arbeidsrekka med Hoff og Forsberg og får endelig betalt for innsatsen.