Ungguttene satte tonen

Etter den strålende åpningen med seier på Hamar har det gått trått for Oilers i serieåpningen. Men hjemmekamp mot nyopprykkede Ringerrike skal vinnes, og det var unggutter fra fjorårets seriemestere i U20-ligaen som førte an.

Oilers roer tidlig ned nervene til de som måtte ha tatt den tråe seriestarten litt for tungt. En utvisning i kampens første skift er sjeldent en suksessoppskrift for gjestelag. De klarer å ri av utvisningen, men før de rekker å få orden på sitt fulltallige mannskap klasker Daniel Rokseth til fra blå, og pucken suser inn nede på keepers snapside. Det blir periodens eneste mål og selv om ledelsen er liten så er spillet oppmuntrende.

Og mer oppmuntring skal det bli. Oilers leverer nemlig en veldig god periode. Igjen scorer man tidlig. I power play spiller Søberg pucken til Haglund som står umarkert ved siden av målet til gjestene. Haglund får tid og rom og bruker det til å gå rundt keeper og legge pucken i det åpne målet. Haglunds første GET-liga mål gir Oilers 2-0. Midtveis i perioden er Oilers en man mer igjen. Denne gang er det Vigier som scorer sitt første mål etter han på andre forsøk trykker pucken forbi keeper etter at Lucia’s avslutning har blitt reddet.

Det blir seier 6 - 1 i årets første oppgjør mot Ringerike Panthers. Foto: Oddmund Sola

4-0 er vel kampens vakreste scoring. Simen Talge tar med seg pucken fra vantet inn mot midten og fyrer av et håndleddsskudd som suser opp i lengste hjørne. Men etter en så oppmuntrende periode ender den bittersøtt. Brendan Burlon får en ufin takling i ryggen og svarer med en slash som dommer bedømmer, meget strengt, til å være spearing. Det betyr ferdigspilt for kvelden, og muligens karantene mot Lillehammer for Burlon. At Lane ble sendt i garderoben i første periode etter en knetakling er enda mer malurt i begeret for Oilers.

Ringerrike åpner tredje periode med powerplay etter Burlons overtramp og denne gang benytter de muligheten. Og glohete Anders Tangen Henriksen, som scorte to sist mot M/S, er den som setter pucken. Var det en DNB Arena publikum kunne akseptere at scorte så var det han.

Ringerrike får bare drøye minuttet til å suge på den karamellen. For Oilers slår fort tilbake. En strålende kontring fra Søberg som tar med seg pucken inn i angrepssonen før han legger den igjen til Magnus Hoff som kommer i andrebølgen og hamrer pucken i mål via stolpen. Fem minutter før slutt fastsettes sluttresultatet. Haglund tar med pucken inn i sonen, overlater den til Djupvik som finner Talge i slottet. Talge hamrer den inn på direkten og 6-1 blir stående på måltavla idet sirenen går.

Kveldens oilerstjerner:

*** Simen Talge – Grep sjansen han fikk og scorer to mål også bidragsyter på Hoffs scoring uten å komme i protokollen.

** Magnus Hoff – Skaper trøbbel for RIngerrike hele kampen med sin store fart. Får endelig lønn for strevet med scoring mot slutten.

* Robin Haglund – Scorer vinnermålet og setter opp det siste.

Tekst: Tobias Eiken

Du finner tall og fakta fra kampen på HockeyLive.