Kamper

Norsk Topphockey

Solid start

Oilers hadde ingen problemer med å ta første stikk i kveldens kvartfinalekamp mot Ringerike.  Etter at Burton hadde sikret seg gullhjelmen var spenningen borte og resten av kampen ble en transportetappe.

Det var ingen tvil om at Ringerike hadde troen fra første dropp. Ja faktisk før første dropp for allerede i oppvarmingen var det tilløp til litt knuffing men selv uten dommere tilstede løste det seg fint opp. Tenningsnivået var dermed satt og det var vill jubel på bortebenken når de vant åpningsdroppen.  Og det var de første byttene bortelaget på en måte hadde sine sjanser. Før minuttet var spilt var de gjennom «to mot en» men Holm reddet Petryks skudd, og like etterpå ville Markus Søberg gi Henrik Holm enda en sjanse til å gjøre en god redning når han gav fra seg pucken rett foran egen keeper, men Eriksson evnet heller ikke å score.

Etter dette tok Oilers mer og mer over, selv om det ikke viste så mye igjen i skudd og mål så ble sakte men sikkert spillet flyttet inn i gjestenes sone og gjestenes sjanser ble færre og færre. Faktisk er Antonsens skudd etter seks minutter det siste gjestene har på mål i åpningsperioden.

Nå overtar hjemmelaget mer og mer og det blir etter hvert travelt for gjestenes gode keeper Pettersson. Nærmest er kanskje Andreas Klavestad som klinker pucken i stanga etter halvspilt periode.

Etter 13.21 ser det ut som om hjemmelaget skal få en sjanse i overtall da Markstrøms slashing gir en avventende utvisning, men innen dommerne rekker å blåse har Tommy K vært oppe i ansiktet på en motstander med sin kølle og dermed ryker også han ut i to minutter.

Med spill fire mot fire blir det bedre plass til artister som Christoffer Karlsen og Jarett Burton men igjen er keeper Pettersson med. Det er han i aller høyeste grad også når Anders Tangen Henriksen kommer alene mot ham. Først redder han skudd med leggskinner før han snapper returen ganske så vakkert rett foran vår nr. 78.

Minuttet senere er det Berg Paulsen som er nære på når han går kjøkkenveien men heller ikke nå blir det mål. Med drøye minuttet igjen å spille får hjemmelaget endelig sin sjanse i overtall når Bordson trippes av Parks i hjemmelagets sone.

Oilers stiller med sin førsteformasjon med Lefebvre, Kissel, Whitney, Burton og Karlsen.  Oilers legger hardt press på bortelaget og de tre førstnevnte i formasjonen får alle sin sjanse til å score før fjerdemann, Burton setter pucken i mål. Etter et Kissel-skudd er både Whitney og Karlsen med i mølja foran mål og Karlsen får til slutt lagt pucken ut på siden der Burton står helt alene og kan sette pucken i mål, bak en utspilt keeper, 1-0!

Klokka viste da 19.50 så det var et viktig mål i en periode hjemmelaget vinner skuddene med 20-3!  Perioden var preget at høyt tempo og svært få avblåsninger noe nok hjemmelaget tjente mest på.

Midtperioden starter med hardkjør fra hjemmelaget. Markus Søberg er tidlig ute med en takling som gjestenes Ryttar blir satt ut av. Det er ikke noe stygt men Ryttar tar en kort telling når han kommer i boksen og er tydelig rystet. Ikke gode nyheter for det som er i vente for nå setter hjemmelaget i gang med «powerplay»  selv om man er 5 mot 5. Gjestene evner ikke å få pucken ut av sonen annet enn på noen icinger og spørsmålet er hvor lenge dette kan holde.

Og i det vi nærmer oss fem spilte minutter scorer hjemmelaget. Først klarer for første gang i perioden Ringerike å få pucken kontrollert inn i Oilers sone, men fra der av glipper det fullstendig og Oilers kommer plutselig fire mot to.  Litt «klikk klakk» ser det nesten ut som det skal renne ut i sanden men Steven Whitney vet hva han gjør når han finner Dan Kissels kølleblad perfekt foran keeper Pettersson, og 2-0!

Fullt fortjent etter at hjemmelaget nærmest hadde bosatt seg i Ringerikes sone. Og det skulle bli mer. Bare 18 sekunder senere ligger pucken igjen i mål. Pucken blir lagt mot gjestenes mål der Viktor Näslund aldri får kontroll på den og når Christoffer Karlsen kommer i neste bølge er det fri vei, 3-0!

Stor jubel på tribunen og bekymring hos laget fra Hønefoss. Trener Boork må ta sin timeout for å forsøke å samle troppene som er i ferd med å bli kjempet i stykker av ivrige Oilers-spillere.

Nå følger en fem minutters periode der Oilersspillerne tar frem litt finspill og det blir mye «nesten»-farlig.

Etter åtte minutter av perioden får vi også Ringerikes første skudd og når Rokseth må ta en tominutter for krysstakling øyner man trolig sjansen blant de hvite.  Og det er slett ikke et dårlig powerplay gjestene kommer med. Rett fra dropp er farlige Perlini frampå to ganger og også Petryk får vist frem etpar ganger i overtall, men Oilers spiller oppofrende og det blir ikke mål.

Skulle man tro at gjestene fikk et visst håp etter seks skudd de siste tre minuttene, derav fire i overtall ? Ja, kanskje men dette håpet forsvant trolig når Klavestad få sekunder etter Oilers er fulltallige får pucken litt skjevt ute i slottet, ikke så langt fra droppunktet. Med god tid kan han sende et kjapt håndleddskudd ned i hjørnet bak Pettersson og stillingen er 4-0!

Oilers kjører på og når Whitney blir offer for en boarding etter 34.22 er det klart for nytt overtall.  Hjemmelaget lar pucken gå fra spiller til spiller men det sitter ikke helt og bortelaget er mer med på notene denne gang og avverger de store farlighetene. Idet vi nærmer oss pause får Oilers igjen sjansen i overtall. Først får de sjansen med 6 mot 5 når Holm forlater isen, men det blir for mange kokker og for mye søl og ender med at Ludvig Hoff prøver et skudd. Keeper redder og gjestenes Bjerketvedt kan gå å sette seg.

Foruten at Karlsen prøver et skudd direkte fra dropp så blir det med Tommy Ks skudd halvminuttet før pause. Idet sirenen går forsøker gjestenes Rosdahl å hisse på seg Tommy K med litt dytting men ender opp med at Tommy tar kølla til Rosdahl og gir den til linjedommeren som igjen gir den tilbake til Rosdahl noe sekunder senere. Tommy K passer dog på å avgi noen verbale påmindelser til Rosdahl idet de begge forlater isen for siste pause.

Tredje periode måtte vel bli en transportetappe?  Gjestene har i pausen byttet keeper da Mathias Landa har overtatt plassen bakerst hos gjestene og det første han får gjøre i kampen er å plukke ut pucken fra mål. For allerede etter 20 sekunder står det 5-0 når Mauldin sender pucken videre til en fremadstormende Patrick Ulriksen som oppildnet av TV2s kåring av årets venstreback, fyrer avgårde et skudd Landa bare hører susen av, 5-0!

Underholdningen utover i perioden ble litt mer utvisninger og litt mindre spill. Først må Sander Hurrød ut for en boarding etter 46.21.  Dette medførte at gjestene fikk sitt første skudd i perioden.  Mål blir det derimot ikke og det er tydelig at Oilers har sakket litt på farten nå – med unntak av de vanlige duracellene.

Nevnte Ulriksen er etter halvspilt periode utvist for en interference men tar samtidig en liten dans med gjestenes Ellefsen slik at begge får 2 min samt at Ulriksen i tillegg får sitte to ekstra for interferencen.  Skal bortelaget få hull på byllen ? Nei,  når Whitney går ned å tekker en knallhardt skudd med åtte minutter igjen av kampen og man leder 5-0 så er det mye som tyder på at man har lyst å unngå baklengs.

Like etterpå får gjestenes Gulbrandsen en tominutter for tripping. Unge Gulbrandsen er på listen over årets unge spillere i TVsporten og forstår lite av hvorfor han blir utvist. Men dommeren står godt plassert og viser ingen nåde.  Da blir det først spill fire mot fire før hjemmelaget får litt overtall. Plutselig er Sveum i farlig posisjon i slottet men av erfaring vet han vel at sjansen er større for scoring om han slipper pucken videre til Kissel som kommer bak. Men heller ikke Kissel får pucken på mål. Kanskje Sveum skulle forsøkt selv. Med sine fem mål i Fjordkraftligaen har han scoret uvanlig mange mål – til han å være i år!

Christoffer Karlsen setter like etterpå pucken i stanga før gjestenes Eriksson er svært nær å ødelegge Holms smultring men pucken går via Holm og utenfor.

Med under to minutter igjen å spille får gjestenes Markstrøm som for øvrig ble kåret til sitt lags beste spiller, en tominutter for slashing. Hjemmelaget kan dermed avslutte i overtall. Nok et stangskudd, denne gang fra Søberg er beholdningen når plutselig gjestenes Ellefsen får et siste forsøk med 25 sekunder igjen å spille, men Holm er med og idet publikum har reist seg og taktfast klapper de siste sekundene så tenker Christoffer Karlsen at det hadde vært gøy å avsluttet med

KVELDENS ØYEBLIKK

På pasning fra Klavestad tar han pucken med seg fra egen sone, passerer med nydelig finter det som måtte komme i veien av slitne Ringerikinger før han kontant setter pucken i mål bak Landa. Sånn gjør Årets spiller det.

KVELDENS STJERNER

*** 85 KARLSEN

Med to mål og to assist dominerer Karlsen for hjemmelaget i kveld – igjen.  Viktig at Karlsen holder målformen vedlike gjennom sluttspillet.  Gullhjelm på tirsdag.

**  11 WHITNEY

Leverer to assister og +3 i dag og tekker skudd på 5-0! Viktige egenskaper når man vil vinne «Byttå»

* 3 ULRIKSEN

Mål+assist og +2 i dag, samt 4 skudd og 4 minutter i fryseboksen. Står som eksempelet på et backkorps med full kontroll.

Tekst: Anders Vegstein