Solid trepoenger

Et klart spillemessig overtak ble ikke omsatt i tellende mål men motstander Frisk var heller ingen målestokk selv om spenningen alltid er tilstede når det kun står 1-0. Til slutt ble det nok en shutout på Holm og sterke 3-0.

Premissene var klare foran kveldens kamp. Oilers hadde tapt sine to siste kamper mot SIL og VIF ganske så klart selv om det spillemessig ikke var så verst. Motstander Frisk har hatt en blytung vinter og har gjort endringer i trenerkabalen siden sist. Hva ville det ha å si i kveldens kamp?

Bunnsolid av Oilers da Frisk Asker ble sendt hjem fra DNB Arena med tre baklengs i sekken torsdag kveld. Her feirer gutta kveldens andre scoring. (foto: Oddmund Sola)

Oilers stilte med fire fulle backpar og nysigneringen Christian Bull som med en morgentrening i ballast ble kastet rett til ulvene.
Hjemmelaget føk ut fra startblokkene men det var også tydelig at bortelaget hadde gjort sin defensive hjemmelekse og det var lett å se at denne leksen nok hadde gått på bekostning at det offensive for der var det stort sett relativt lite power fra de oransje fra Asker i kveld.

Den første sjansen fikk Klavestad når Dineen la fint ut i slottet men kveldens Frisk-keeper Fayen-Vestavik var med på Klaves avslutning.

Den første halvdelen av perioden var litt sånn «har hatt pause» hvor pucken spratt litt både her og der men idet vi runder halvspilt periode så smeller det.  Ex Oilers Morley og Strandborg ryker på hverandre og virker svært uenige. Samtidig gjør Hampus Gustafsson og Christoffer Karlsen det samme og dette ble begynnelsen på en utvisningsbonanza resten av perioden.

Lista låg rimelig lavt i denne perioden men rettferdig nok – for begge lag. Med lav list vil alltid Tommy K ligge dårlig an og ganske riktig. Litt ivrig og 2 minutter for roughing.  Bortelagets overtall opererte stort sett i egen sone og Dan Kissel ble et stort uromoment og såpass mye at Bonsaksen må trippe han for å unngå at han kan komme på blank goal. Dermed var man like langt – en stund.

Noen sekunder senere er det Ludvig Hoffs tur å hvile etter en interference. Bortelaget evner heller ikke nå å få til noe skikkelig overtall og Lefebvres skudd blir eneste før neste utvisning. Mauldin er rask på skøyter men ikke rask nok når han forsøker å komme før keeper på en løs puck men Fayen -Vestavik får slått pucken vekk akkurat i tide.  Vel minuttet etter Hoffs utvisning kommer neste. Denne gang er det gjestenes Pedersen som har kølla noe høyt og dermed får seg en tur i fryseboksen.
Avslutningsvis tar Tommy K sin andre utvisning for dagen med en hekting og når blir det endelig noen målsjanser.

Men det er hjemmelaget med en mann mindre som får sjansene.  Først er det Bordson som «jukser» og blir stående igjen i slottet, og det er vel Rokseth som ser dette og gir Bordson en flott mulighet, men den godeste Rob prøver en finte og to og setter pucken utenfor mål. Sekunder senere er det Kissel og Dineen som er farlig frempå men kommer kanskje litt nær keeper som er med når Dineen forsøker seg.

Like før pause er det den endelig skadefrie Østby som forsøker seg men keeper er med. På returen får Strandborg akkurat IKKE stokket på bena slik at det blir noe farlig skudd.  Perioden ender da målløs med 9-5 i skudd til hjemmelaget og stort sett god kontroll.

Midtperioden åpner som den første med et markant overtak til hjemmelaget. Gjestene slår allerede mye icing og får kjeft når de forsøker å skifte spillere. Både Karlsen og Dineen prøver seg før Gervais plutselig er alene gjennom, men når han tar en finte for å sette pucken mellom keepers ben så er det stengt. Like etterpå får også Christian Bull registrert sitt første skudd som ikke var ufarlig etter noe kaos rundt Frisk-keeperen.

Oilers har nå hele spillet men det blir litt for mange trekk og gjestene som fortsatt spiller defensivt godt klarer å holde følge.  Tangen Henriksen mottar pucken og tar en fin dragning som gjør at han kan skyte men via keeper og over – til Anders store irritasjon!

Den tidligere Oilersspilleren David Morley som var i tottene på Strandborg i første periode har i denne perioden en krangel med Markus Søberg. Men denne gang ser dommerne en annen vei – noe de gjorde hele perioden som dermed forble fri for utvisninger. Idet vi runder halvspilt kamp står det 16-6  i skudd og nå går vi inn i en kortere periode hvor bortelaget får låne pucken litt mer. Ikke mye men nok til at de får registrert sitt andre skudd i perioden – og det siste skulle det vise seg.

Bortelaget må slå mye icing nå og begynner å bli slitne. Med vel fire minutter igjen å spille er det rutinerte Bonsaksen som gjør en rar inngripen bak egen keeper – under press av Tangen-Henriksen. Dette gjør at Rob Bordson plutselig har pucken alene bak keeper og han har på forhånd orientert seg og sett Gervais på «fritt lege» foran mål. Gervais mottar pucken og med en knallhardt slagskudd er det ingen tvil, 1-0!

Jubelen spillerne imellom og på tribunen var stor, endelig satt pucken i mål! Ikke minst var det fortjent. Når vi kort tid senere gikk til neste pause kunne vi notere 13-2 i skudd til hjemmelaget i denne perioden, så ingen som helst tvil om hvor spillet stort sett foregikk.

Tredje periode og litt senkede skuldre men overhode ikke snakk om å slippe opp på gasspedalen. Med ledelsen i lommen er det viktig å holde motstanderen mest mulig unna Henrik Holm og det klarer man stort sett. Målscorer Gervais er farlig frempå men bommer.  I åpningen av tredje periode er det stort sett avslutninger fra backer som er melodien. Bull, Klavestad og Østby prøver alle før vi får periodens eneste utvisning- etter et vedvarende Oilerspress. Bovim må sette seg i boksen for en hekting idet vi har spilt i 46.40.

Kveldens første skikkelige powerplay for hjemmelaget  Kissel og Dineen spiller seg fint inn i sonen og når alle venter at Dineen skal stoppe opp for å etablere seg i sonen så skyter han litt uventet på keeper, men pucken treffer keeper og går ikke i mål. Etter dette blir det litt mye finspill og gjestene klarerer flere ganger før neste oppsetning med Tommy K, Strandborg, Hoff, Karlsen og Lefebvre skal forsøke seg.

Lefebvres skudd er som regel av den harde typen men når han lader skudd er sikten noe redusert så han legger pucken heller ut til venstre for seg hvor Strandborg er klar. Når han da legger pucken rett tilbake til Lefebvre er sikten bedre og det fyres av. Keeper er med men må gi retur og det er Ludvig Hoff som først reagerer på den løse pucken og får dyttet den over målstreken, 2-0!

Med 2-0 slipper man gjestene noe mer med – hvertfall i skuddstatistikken men Holm er på jobb og tar det som kommer. David Morley er nære på, fra trengt posisjon å styre inn en puck, men Holm er parat. Også Valkvæ Olsen tester Holm men det er stengt!

Like etterpå får Sveum sjansen og med et håndleddskudd ser keeper ingenting når pucken smeller i metallet like ved.
Så er det rekka med Strandborg-Hoff og Karlsen som lager rabalder foran Frisk-keeperen men når Hoff slipper pucken ut til Ulriksen i slottet så går det harde skuddet like utenfor!

Det skulle bli enda et mål på hjemmelaget. Etter fine kombinasjoner er rekka med Søberg, Dineen og Kissel farlig frempå. Etter litt om og men så får Lefebvre skutt men da står Dan Kissel i veien og hindrer pucken å gå i mål. Men denne hindringen blir også til en assist i det pucken blir liggende fri og da er det Markus Søberg som reagerer først og får sendt den under leggskinnet til Fayen Vestavik, 3-0! Det var mye som skjedde akkurat der så dommerne må innom videosjappa før de raskt finner ut at målet kan godkjennes.

Kampen er avgjort men gjestene har ikke helt gitt opp og vinner faktisk skuddene de siste to minuttene med 4-1.  Eneste som får nettkjenning er David Morley som selv blir sendt inn i mål, men uten at det gir tellende resultat. Holm får vist seg litt frem og helt på tampen får også Gervais enda en sjanse alene med keeper når Tangen-Henriksen sender han avgårde. Men igjen er Fayen  Vestavik med på notene og det ebber ut med 3-0 til hjemmelaget og 10-10 i skudd i den tredje perioden – totalt 32-17.

De to keeperne ble kåret til sine lags beste spillere og det er nok greit. Fayen Vestavik stod en god kamp og fikk også bra hjelp foran seg. Offensivt har bortelaget endel å jobbe med.

På hjemmelaget som kun manglet Berg Paulsen (karantene) var det godt å se fire rekker som jobber og sliter for hverandre. Med en så god defensiv trygghet så er det bare å kjøre på så kommer målene til slutt.

Det forløsende 1-0 målet til Gervais. Tangen Henriksen tvinger Bonsaksen til å gjøre en feil bak egen keeper og Bordson med øyne i nakken sender pucken frem til Gervais som bare bruker alt han har av kraft får å måke pucken i mål. Gleden etter scoringen viste at Gervais ønsker å score flere mål!

*** 38 HOLM

Holdt igjen nullen og økte sin shut-outrekord. Fikk kjørt seg litt på slutten men stort sett en rolig kveld.

** 24 MAULDIN

Galeislaven som tidvis var et undertallsangrep  alene i gjestenes sone. Jobber på alt og er et stadig uromoment for motstanderne.