Spenning hele veien inn

Lillehammer kom til DNB Arena med en solid start i årets Fjordkraftliga under Alexander Smirnov’s ledelelse. Og kampbildet ga fort forklaringen på poengfangsten. Solid defensivt spill.  Oilers svarte med sammen mynt og det tok en liten stund før kampen tok skikkelig fyr.

Oilers tok ledelsen i slutten av første periode. Hjemmelaget fikk et solid trykk på Lillehammer målet og til SLutt var det Martin Lefevbre som tok ned et klareringsforsøk med hansken, styrte inn mot mål og satte pucken over LIK-keeper Dackells venstre skulder. Lefebvre’s første mål i Oilersdrakt.

Det endte 3-2 mellom Oilers og Lillehammer i DNB Arena torsdag kveld, etter et fyrverkeri av en hockeykamp. (foto: Oddmund Sola)

Det tente skikkelig til i andre periode. Først når ex-Oilers Spencer Humphires, assistert av Andreas Martinsen,  utligner med et langskudd som glipper mellom armen og kroppen på Henrik Holm.

Noen minutter senere er Martinsen i handlingens sentrum igjen. Han takler Kissel bakfra inn i vantet. Ingen fløyte fra dommerne, men kokepunktet nåddes fort ute på isen og kort tid etter så braker Anders Tangen Henriksen og Sverre Rønningen sammen i en aldri så liten slosskamp. Begge havner i garderoben.

Noen minutter senere får Oilers sjansen i powerplay. Christoffer Karlsen sender avgårde en suser som Dackell, godt dekket av Jarett Burton, bare hører suset av. 2-1 er stillingen ved andre pause.

Lillehammer kjemper seg tilbake snaut midtveis i tredje periode. Andreas Martinsen graver fram pucken bak mål, spiller den ut til Jonas Medbye på blå, og plasserer seg for Oilers mål. Når Medbye’s skudd kommer er utsikten til Holm svært begrenset, og pucken leter seg frem mellom flere kropper og ender i nettet.

Men fem minutter senere er Oiler foran igjen. Christoffer Karlsen kjører et lite dragningsshow ute ved vantet før han sender en presis pasning inn foran mål som Sander Hurrød styrer mellom leggskinnene til Dackell. 3-2 blir sluttresultatet og Oilers tar seg opp på en tredjeplass på tabellen.