Storhamar vant toppoppgjøret i DNB Arena

Oilers hadde sjansen til dele førsteplassen med Vålerenga om man slo gjestene fra Storhamar, istedet endte det med tap og det ble Storhamar som tok steget opp til topps.

Første periode var en fartsfull affære. Oilers var det førende laget til å begynne med og det var fortjent når de tok ledelsen cirka midtveis i perioden. Mario Lucia er parkert foran målet og fisker med seg en retur etter et skudd og putter den i det åpne målet.

Det blir det målmessige innholdet i perioden. Oilers med et lite overtak spillemessig og en resultattavle som viser 1-0 og skudd 9-8.

Storhamar vinner oppgjøret i DNB Arena lørdags kveld. Kampen ender 1-3 til bortelaget. Foto: Oddmund Sola

Oilers starter best i andre periode og, men mot spillets gang klarer Patrick Thoresen å krangle inn 1-1 i en mølje foran mål. Etter drøyt 13 minutter kommer situasjonen som snur kampen. Burlon og Steffen Thoresen havner i gruff, Thoresen spearer Burlon og det blir en møljekranglen rundt Storhamars mål. Det hele ender med 2 minutter til Burlon og 7 til Thoresen. Oilers får altså spille 7 minutter i overtall, men klarer ikke å utnytte det. Inspirert av sin lange penalty kill tar Storhamar over føringen av kampen.

I tredje periode fortsetter Storhamar å ta over kampen, og 5 minutter ut i perioden så får de belønning. Et skudd fra Joel Johansson finner veien forbi Holm. Resten av kampen er det Oilers som har pucken mest, men Storhamar er farlige på kontringer. Og det er en kontring som setter den siste spikeren i kista. Patrick Thoresen og Robin Dahlstrøm kommer på en 2 mot 1. Førstnevnte sender et flippass over til Dahlstrøm som knaller til på direkten og det er 3-1.

Og det er det. Storhamar stenger igjen, og rir ut resten av kampen uten noe særlig dramatikk.