Kamper

Norsk Topphockey

 

Storseier

Etter flere store seire mot Lillehammer tvilte vel ingen på hvem som ville vinne kveldens sluttspillskamp. Det tok bare litt tid å få bekreftet det. Oilers tok taktpinnen fra start, men først når Lillehammers Homdrom dro på seg en utvisning så løsnet det.

 

Og som det løsnet. Tommy Kristiansen styrte inn et skudd fra Andreas Strandborg i powerplayet og økte til 2-0 bare to minutter senere.

Lefebvre la på til 3-0 etter en flott enkeltmannsprestasjon. Mauldin styrer inn 4-0 og Christoffer Karlsen setter 5-0 med et knallskudd i krysset med tre sekunder igjen av perioden.

Mange mål å feire for gutta i DNB Arena i den tredje kvartfinalen mot Lillehammer. Oilers har nå matchpuck til plass i semifinalen. (Foto: Oddmund Sola)

Kjøret fortsetter i andre periode og Anders Tangen Henriksen setter periodens første etter snaut to minutter. Så er det Colton Becks tur. Klavestad skyter, og Beck styrer og 7-0. Lillehammer gjør et keeperbytte og de neste 10 minuttene så holder Lillehammer nullen.

Men så melder Kissel seg på og øker til 8-0 med en fin liten dragning. Ludvig Hoff setter neste i power play med en veldig kontrollert styring opp i krysset. Og i periodens siste sekund scorer Klavestad med en lompe som skifter retning og sniker seg forbi en dekket Lillehammer-keeper.

Foto: Oddmund Sola

Kissel får stå alene foran mål og vente ut keeper før han setter nummer elleve for Oilers. Og så kommer hat-tricket til Tommy. Fire minutter ut i perioden så kjefter han inn en retur på klassisk Tommy-vis og 12-0 står det på tavlen. Gervais avslutter kvelden med å styre inn en flott Søberg pasning fra kloss hold.

Foto: Oddmund Sola

Dermed er tre kamper i boks, og lite tyder på at det ikke blir avgjort på Lillehammer på torsdag.

Kveldens stjerner:

*** Tommy Kristiansen – Hat trick og game winning goal.
** Martin Lefebvre – Årets spiller og back i Fjordkraft-ligaen fortsetter storspillet. 1+5 i dag.
* Resten av laget – Klasseforskjell på lagene og alle fikk boltre seg og vise godt igjen.

Tekst: Tobias Eiken