Kamper

Norsk Topphockey

Straffeseier i seriepremieren

Oilers kopierte poengfangsten fra fjorårets seriepremiere da de tok to poeng med hjem fra Askerhallen tirsdag kveld. Det sto 4-4 på måltavla etter tre perioder.

Spilleforlengelsen endte målløs, og dermed måtte det straffer til for å kåre en vinner.

Her scoret kun Oilers’ Mark Van Guilder og sørget med det for GWG i kampen og seier til bortelaget.

Heftig midperiode

Det var i midtperioden det virkelig tok fyr i tirsdagens oppgjør.

Oilers skapte mest og ledet med ett mål etter 1. periode. Når så gjestene puttet tre raske i åpningsminuttene av den neste trodde vel de fleste at kampen var avgjort.

Medhus vs Frisk
Henrik Medhus sørget for et av målene mot gamle lagskamerater da Oilers serieåpnet i Askerhallen. Denne torsdagen møtes lagene på ny. (foto: Oddmund Sola)

Opphenting i overtall

Hjemmelaget ga seg derimot ikke. Første redusering kom i spill 5 mot 3. De neste to overtall 5 mot 4.

Da var det vel nesten som skrevet i manus at også det fjerde målet i overtall skulle komme. Som også skjedde da hjemmelaget utlignet til 4-4 åtte minutter ut i tredje periode.

Finne balansen

Det var en sånn passe fornøyd Pål Gulbrandsen som snakket med hjemmesiden etter kamp.

– Første periode var for så vidt grei, uten at vi helt finner fasongen i det vi foretar oss. Starten på midtperioden er derimot meget bra. De viser laget at de har et meget høyt bestenivå inne, sier Pål.

Han måtte derimot se hjemmelaget spille seg tilbake i kampen.

Etter 0-4 ble vi en blanding av tilfredse og klønete. Frisk brukte mulighetene de fikk i overtall og hentet oss opp. Det må vi lære av. Det handler mye om å finne balansen i angrep og forsvar. Alt i alt er det greit med to poeng når kampen ble som den ble, men vi skulle selvsagt klart å hente alle poengene etter fire måls ledelse, avslutter Pål Gulbrandsen til oilers.no.