Surt tap

Hjemmelaget spilte og spilte, men klarte i liten grad å omsette sjansene foran mål. Serieleder Sparta på sin side var i det effektive hjørnet og tok til slutt alle poengene med hjem til Sarpsborg. Torsdag treffes lagene igjen i Sparta Amfi.

Det var gjestene som kom best i gang tirsdag, og før tre minutter var spilt så tok de ledelsen ved sin toppscorer Kristian Jakobsson. Han blir spilt opp på venstrevingen og fra en veldig spiss vinkel skyter han et perfekt skudd over Holms leggskinn og inn via lengste stolpe.

Oilers klarer endelig å utligne syv minutter ut i andre periode. Klavestad skyter og Ludvig Hoff får stå helt alene foran Normann og styrer pucken forbi ham. Oilers er a jour, og forsetter å presse de blå.

Men helt ut av intet så slår Sparta til igjen. Pucken blir lempet opp mot Oilers blå der Selin er alene mot to Oilersbacker, men ingen av dem griper inn og Selin får gå helt upresset å gi østfoldingene ledelsen igjen.

Oilers forsetter presset i tredje periode, men igjen får de en på tryne helt ut av ingenting. Ponomarenko under press på blå lemper en puck inn i Oilers sone. Hoff prøver å stoppe den med hånden, men det gjør at pucken faller ned rett på bladet til Seling som midt i slottet setter 1-3.

Oilers tar timeout med tre og et halvt minutt igjen og spiller 6 mot 5. Det gir utslag med litt over to minutter igjen når Hoff får pucken på siden av målet og kan trykke den inn før Normann rekker å flytte over. Oilers forsetter de siste to minuttene med en mann mer og skaper noen sjanser samtidig som Sparta får flere sjanser på langskudd mot det tomme buret.

Begge lag mislykkes og Sparta har vunnet sin niende strake kamp, noe som er klubbrekord. For Oilers blir nå torsdagens bortekamp i Sarpsborg veldig viktig om man ikke skal hektes av.

Kveldens stjerner:

*** Ludvig Hoff – På isen ved alle kampens mål, men scorer også to.
** Patrick Ulriksen – Fantastiske skuddblokkeringer på livsfarlige Jakobssons powerplay skudd holdt Oilers i kampen.
* Andreas Klavestad – Hans kreativitet og offensive kvaliteter skapte muligheter mot et meget godt defensivt Sparta.

Tekst: Tobias Eiken