Tap etter straffedrama

Oilers hadde marginene imot seg da de tapte kveldens kamp mot Lillehammer etter straffeslag. Oilers hadde sjanser nok til å avgjøre, og også i sudden death hadde de noen enorme sjanser men vi sitter igjen med ett poeng, mot LIKs to.

Man mangler litt på å være i den flytsonen man var i, og det er klart at skadeforfallene hvertfall ikke gjør det lettere men det er også bra å se at ungdommene som får sjansen griper den. Sander Hurrød skaffet to utvisninger i dag og scoret et nydelig mål i straffekonken.

Første periode var av det jevne slaget men gjestene viste tidlig at de hadde skumle hensikter da de tidlig i perioden skar inn foran Henrik Holm men de fikk ingen avslutninger på Oilers`sisteskanse.  Allerede etter 02.24 kom kveldens første utvisning når Jeppe Meyer får en tominutter for tripping.  Og Lillehammer kan være gode i overtall.

Det måtte straffeslagskonkurranse til for å skille Oilers og Lillehammer lørdag. Her setter Ben Holmstrom inn den avgjørende pucken på Lillehammers sjette traffe. (foto: Oddmund Sola)

Gullhjelminnehaver Cangelosi og NHL-kjempen Andreas Martinsen er vonde å skubbe seg på og de er også involvert når gjestene tar ledelsen. Det er førstenevnte som får sette pucken i mål men like før scoringen får David Morley seg en karamell og blir liggende i slottet og det gjør at Cangelosi får all den tid han trenger før han setter pucken i mål – nesten i spill 5 mot 3.

Like etterpå er det hjemmelaget som får sjansen i overtall når Homdrom får to minutter for holding på Talge.  Men hjemmelagets overtall er tynn suppe. Først får Ellis forsøke seg og like etterpå holder Andreas Martinsen på egenhånd 3-4 Oilersspillere unna før han kan sende pucken tilbake til egen back og sekundene går. Oilers bytter til sin andre PP-oppstilling og da skjer det fort. Bryhna sender Søberg inn i sonen med pucken og samtidig har Brassart skøytet fra sin oppasser og når passet fra Søberg er så bra som det er så setter Brassart kølla frem og da ligger pucken i mål, 1-1!

Nå er det Oilers som kjører kampen og de får mange gode overganger. Ungdomsrekka med Strandborg, Wetteland og Husebø har god fart på skøytene men blir litt ivrige og går i offside når sjansen byr seg. Også rekka med Vikingstad,Kissel og Morley viser frem mye fint. Servitør er som oftest Morley. Nevnte Hurrød vil også vise seg frem og etter en flott finte på blå får han muligheten alene mot keeper men er på backhand og avslutningen blir ikke farlig.

Etter 12.22 får hjemmelaget nok en mulighet i overtall når Andreas Martinsen får nettkjenning men det er ikke pucken han sender i mål, men Nicolay Bryhnisveen! Og når pucken er langt unna blir det interference.  Oilers spiller nå et bra overtall hvor pucken går fort fra mann til mann men det er dårlig med avslutninger, faktisk bare en. Når LIK blir fulltallige derimot, så får Oilers noen store sjanser men Partanen i LIK-målet er god og avverger fra så vel Søberg som Vikingstad.

Oilers spiller på slutten av perioden kanskje sin beste hockey i kveld. Andre Strandborg får sjansen men også her er pucken på backhand. Talge dundrer på i rundvant og viser muskler og til slutt må ex-Oilers ta en krysstakling på Hurrød for å nøytralisere ham. Den godeste Spencer skjønner ingenting på vei ut til fryseboksen.  Igjen et greit powerplay av hjemmelaget men kun et eneste skudd på mål, av Kissel fire sekunder før pause.

Midtperioden starter med en god Søberg-sjanse men bortelaget har tydelig hatt en god prat i pausen for de er betydelig mer på hugget nå enn rett før pause. De neste fem minuttene har Oilers ingen skudd på mål og mesteparten av spillet foregår i hjemmelagets sone. Når Simen Talge går ned å tekker et knallhardt skudd er det unison jubel fra hjemmelagets spillerboks. Slikt liker man!

Gjestenes Nystuen er plutselig gjennom alene men Henrik Holm er fint nede med leggskinnet og redder. Og like etterpå får plutselig David Morley sjansen mot en enslig LIK-back. Som servitører flest venter Morley på noen å spille til men det kommer ingen så det ender med at han må skyte selv men Partanen parerer igjen.

Etter 6,29 av perioden er Hurrød utpå igjen og Ellis må ty til en slashing for å stoppe ham. Nytt overtall og mye bra men lite skudd. Når Ellis er tilbake på isen åpner det seg likevel opp og hjemmelaget får noen enorme sjanser. Den største har Markus Søberg som istedenfor å sette pucken  i det åpne målet, brekker kølla når han skal skyte.  Rett etter dette er det kvelden for gjestenes Stein Hagen og Simen Talge. Etter et Sveumskudd som blokkeres blir det gruff som det ofte blir, men ingen av dem viste særlig vilje til å gi seg og da blir det som det blir. Først 5+video og etter video ble det match på begge to. Det fine med denne fighten hvis det er lov å kalle det det, er at når dommerne grep inn, så var det hele over. Begge to forstod også at det hadde lite for seg å sette seg i utvisningsboksen. Det ble tidlig dusj.

Hva kunne så dette gjøre med kampen ?  Tempoet var relativt høyt allerede og det ble ikke lavere etter fighten. På en høy puck ut fra hjemmelagets sone er det David Morley som reagerer kjappest og vil forsøke å nå pucken først, men Stein Tore Bakken er i villrede og gjør det sikreste i situasjonen. Han obstruerer tilfeldig Morley og i hockey blir det interference på slikt.  Enda et overtall til hjemmelaget. Det har vært mange resultatløse overtall for hjemmelaget så langt og det blir ingen skudd på mål i dette heller. Desto større bekymring blir det når Brassart ingen henger med  i svingene og tar en lett knetakling akkurat i det bortelaget er fulltallige.  For bortelaget har bare hatt et powerplay så langt i kampen – og det scoret de på.

Men Oilers kan undertall og spiller en god box så det blir med to avslutninger som Henrik Holm tar seg av. Faktisk er hjemmelaget nære på å få til noe og når Brassart har sonet ferdig kommer de nesten i overtall men Søberg som tror han er alene Oilersspiller tar først pucken med seg inn i sonen men via en finte er pucken en liten tur i midtsonen og da har i mellomtiden Brassart kommet inn i sonen så den gode overgangen ender i en offside.  Det bølger nå begge veier. LIK har et skudd i stanga og Vikingstad er også på hugget på en Morleypasning men klarer ikke s

Idet vi begynner å forberede oss på neste pause så scorer plutselig Oilers!  Tommy Kristiansen som var kvikk i vendingene i kveld er akkurat det når han får pucken bak gjestenes mål, og med en god vending blir ex-Oilers Jørgen Kvål liggende på etterskudd og da er det mange Oilersspillere foran mål når Tommy legger pucken inn. Brady Brassart er den som er hissigst på grøten og setter sin egen retur i mål før to LIK-spillere kaster han over egen keeper. Dommerne signaliserer scoring men tar for sikkerhetsskyld en kikk på scoringen uten å finne noe galt, 2-1!

Da var det eneste som betydde noe å holde ledelsen til pause. Men det kunne bli vanskelig når Bryhna får en tominutter for slashing bare ni sekunder etter ledermålet. Han forstod heller ingenting men dommeren var sikker i sin sak. Innstillingen til firer-boxen er det ingenting å si på, de ofrer seg og får pucken ut av egen sone og det hele gir ingen overtallsskudd for gjestene før neste pause.

Tredje periode starter da med overtall til gjestene og Joey Martin gir dem en håndsrekning når han må ut for slashing allerede etter 21 sekunder av tredje periode.  Det betyr halvminuttet i spill 5 mot 3 for gjestene.  Først får Brendan Ellis en enorm sjanse men Holm redder. Kort tid etter er Bryhna på isen men gjestene har ennå overtall og får to store muligheter til før Andreas Martinsen blir for het og må ut med en slashing. Så etter en kort periode med spill fire mot fire er det Oilers som har overtall igjen. Det blir ingen store sjanser og nå virker det som Oilers vil spille med lav risiko og la gjestene har mye puck men ta sjansene når de kommer. Og de kommer!  Morley serverer Kissel nydelig rett foran mål men han klarer ikke styre pucken i mål.

Gjestene har nå mye puck men klokka går. Fra Martinsen blir utvist går det åtte minutter før gjestene har et skudd på mål, og det blir ikke poeng av sånnt!  Men stillingen er bare 2-1 og ett skudd er nok til  å score.  Og gjestene har langt fra gitt opp. De er såpass gira nå at hjemmelaget tidvis sliter med å få pucken ut. Det ender med at trener Todd må ta en timeout vel syv minutter før slutt så guttene får summet seg.

Når vi runder 14 minutter av periode sender Humphries en fin pasning til Stormli som stormer fremover og har bedre fart en back Østby. Østby er med den lange kølla si borti Stormli som ikke får skutt og dommeren dømmer utvisning – eller straffe. Det er jo alltid litt bingo om det blir utvisning eller straffe og denne gangen ble det straffe.  En stor mulighet for gullhjelm Cangelosi og sørge for utligning.  Cangelosi setter stor fart men stopper opp en meter foran Holm og lar pucken gå frem og tilbake på kølla noen sekunder for å se om Holm gjør noe. Holm står rolig men reagerer akkurat når han skal og redder dermed skuddet Cangelosi til slutt skyter.  Stor jubel i DNB Arena!

Like etterpå utligner gjestene. Andreas Martinsen utfører en knallhard takling på Ulriksen, så hard at dommeren tar fløyta til munnen men når Ulriksen ikke blir liggende så blåser heller ikke dommeren. Og tre sekunder senere er det nettopp Martinsen som får æren av å score utligningsmålet, 2-2.

Dermed ble det så spennende som vi ikke håpet på i slutten og det er ikke slutt. Like etterpå får Kissel stå helt alene i slottet men Partanen redder. Det bølger nå frem og tilbake og redselen for å tape er foreløpig ikke større en jaget etter å vinne. Morley er frempå igjen med litt magi men igjen er Kissel uheldig og Partanen redder.  Like etterpå mener hele DNB Arena at LIK har 6 utespillere på isen når pucken sendes i området foran boksen idet det byttes, men dommerne gjør ingenting.

På tampen av kampen lar dommerne det meste gå og når Tommy K tekker et skudd 17 sekunder før slutt til stor jubel, så blir også det det siste som skjer i ordinær tid. Dermed blir det poengdeling og det skal avgjøres hvem som før med seg ekstrapoenget.

Sudden death blir alltid spennende med tre mot tre men det var liten vilje til å risikere så altfor mye her. Dan Kissel er faktisk den eneste som skyter i sudden death og det gjør han likegodt tre ganger men det blir ikke mål. Ellers så registrerer vi at Rumble vil ha Henrik Holm med i spillet og Henrik svarer med en tunnel på LIK-spilleren som presser ham….

Dermed blir det straffer og historiebøkene viser at det ikke alltid har vært det Oilers har vært best på.

De får da også en vanskelig start når Kissel bommer, og Holmstrom scorer på lagenes første straffer. Bedre blir det når David Morley tar spesialfinta si på Oilers` andre straffe. Dog tar det lang tid før pucken forsvinner mellom bena på keeper til den glir fint inn i mål!  Når så Holm redder fra Gran er man like langt.
Tredje straffe setter Joey Martin i Partanens leggskinn, men Dineen skyter utenfor så vi er fortsatt like langt.
Fjerde straffe tar Søberg og den ender også i keepers leggskinn.  Gullhjelm Cangelosi skyter for gjestene og prøver på det en ny finte men igjen er Holm med.

Femte straffe er det jammen unggutten Hurrød som får ta og unggutten scorer og legger et enormt press på Stormli som er siste skytter hos bortelaget. Stormli prøver et skudd men Holm redder! MEN, pucken går rett opp i lufta og trolig aner ikke Holm hvor den er før den faller ned rett foran han idet han forlater målet og pucken spretter likegodt rett i mål. En bisarr scoring, men den teller like mye  som alle andre!

Dermed blir det «en og en» og da er det gjestene som starter. Da er det ofte de som scoret i den ordinære straffekonken som prøver seg igjen, og derfor er Holmstrom første mann ut. Han venter Holm helt ned før han med største selvfølgelighet setter pucken opp i motsatt kryss.  Da MÅ Morley score. Han scoret også nettopp og han forsøker å sette pucken mellom bena igjen. Men denne gangen er Partanen med og det blir ikke mål.

Dermed blir det bortelaget som tar med seg ekstrapoenget tilbake til Innlandet og dermed også passerer Oilers på tabellen.  Det blir ofte tilfeldigheter som avgjør etter forlengelse men begge lag vil trolig påstå de kunne og burde avgjort i ordinær spilletid.  Lillehammer kom fra overtidstap mot MS og trengte en god opplevelse, mens Oilers kom fra bortetap mot Storhamar og trengte også å finne tilbake til rytmen de hadde.  Det er ingen krise for Oilers men det scores mindre mål nå kontra for noen uker siden. Men det er som sagt marginer. Til tirsdagens kamp mot Gruner sitter det kanskje igjen og det blir mange mål. Det positive er at innsatsen og rekkene har satt seg. Så hardt arbeid fremover er som vanlig nøkkelen til suksess!

På en dag som ikke endte som vi håpet så var det kjekt å se Hurrød ta straffe. At en U-21spiller i hele tatt får ta straffe er ikke så vanlig, og enda mindre vanlig at det er det siste og potensielt det avgjørende. Om Hurrød var nervøs vites ikke, og i så fall så gjemte han det veldig godt. Med en kroppskontroll som få andre fintet han ut Partanen såpass langt til venstre at han ikke rakk helt over når Hurrød «plutselig» gikk den veien. Flott Zuccamål!

### 14 BRASSART

Med alle målene må Brady få bestemannspremien i dag. 2 mål på 6 skudd er helt innenfor.  Gjør også manns jobb over hele banen og er en kriger.

## 37 VIKINGSTAD

Markus viser mer og mer av hva vi forventer og det skader ikke at han spiller med to gode medspillere. Involvert i mye i dag og kunne fort scoret.