Tap til slutt

Det er en stund siden Oilers og Vålerenga møttes til toppkamp, men med 2. mot 3. plass på tabellen så føltes det hvertfall som en toppkamp selv om sesongen er veldig ung.

Det smalt i alle nærkamper fra første dropp og tempoet var høyt. Det var etterhvert gjestene som tok kommandoen spillemessig, men litt mot spillets gang var det hjemmelaget som scorte først. Talge forechecket hardt og fikk satt Vålerenga fast dypt i egen sone. Lorentzen kom til og fisket ut pucken som han serverte til kaptein Forsberg som hamret den i mål.

Vålerenga kom tilbake og mot slutten fikk de utligningen sin. Oilers hadde ridd av et undertall men Vålerenga fortsetter å presse. De kommer til tre kjappe avslutninger fra kort hold som Holm på mirakuløst vis klarer å holde ute, men på den fjerde returen så får Stene satt in 2-2 målet.

Andre periode blir mer av det samme. Stort tempo, hard taklinger, og dessverre med Vålerenga som det førende laget. De scorer litt før midtveis i perioden det man dessverre må innrømme er en veldig pen scoring når klikk-klakk mellom Røymark og Ahlholm ender på kølla til Lindström som dessverre knappest kan bomme.

Bittert hjemmetap for Oilers mot Vålerenga. Gjestene vant 3-4 i DNB Arena. Foto: Oddmund Sola

Tredje periode ser lenge ut til å bli en opptur. Oilers kommer langt mer med i spillet og er det førende laget i lengre perioder. Det begynner i et overtall som henger igjen fra 2. periode. Morley setter opp Johannessen på blå, og hans knallskudd går via Lagacé og forbi Søberg i VIF-målet.

Midtveis i perioden er stemningen i DNB Arena på kokepunktet når Vigier hamrer inn 3-2 på pasning fra Søberg. Men fem minutter senere skal det hele snus på hodet. Oilers hadde allerede fått periodens eneste utvisning på en tilsynelatende billig chargin på Djupvik. Med fem minutter igjen får Forsberg for tripping, noe han tilsynelatende er svært uenig i og tydelig beskylder Czisar for å hjelpe til med. Og det er selvsagt i sånne powerplay at det går galt. Ahlholm hamrer inn 3-3 bak Holm, og selv om håpet vekkes et lite sekund så bekrefter video at pucken var inne.

Og bare minuttet etter kommer dolken i hjertet. Thomas Olsens skudd er ikke på vei mot mål, men treffer Holm og triller sakte såvidt over streken. Det som skulle bli Oilers stormløp mot Vålerengas mål i sluttminuttene blir og brutalt revet bort når Lucia tar en udisiplinert slashing utvisning i offensiv sone. Fra 3-2 til 3-4 på 78 sekunder bare minutter før slutt. Hockey kan være brutalt noen ganger…