Kamper

Norsk Topphockey

 

Tap tross fargerik lørdag

Pride kamp i DNB Arena der viktig sak fremmes og veldig viktige poeng står på spill på isen. Oilers har sakte men sikkert spist opp Vålerengas forsprang på tabellen, men noen feilskjær de siste kampene har gjort denne kampen spesielt viktig. Hjemmeseier ville føre Oilers helt opp i ryggen på gjestene, mens med motsatt resultat vil luken bli fryktelig stor med tanke på hvor få kamper der er igjen.

 

Det går til tøft fra første dropp og det er gjestene som kommer best i gang. Mesteparten av spillet foregår i Oilers sone og fire minutter ut i kampen så åpner gjestene kontoen for kvelden. Solbergs skudd fra blå blir reddet av Holm, og når ingen rydder unna returen gjør Holm det selv og rett på køllebladet til Dostie som kan sette pucken i mål fra kort hold.

Oilers kommer sterkt tilbake og treffer stolpen kort tid etter, og etter litt over halvspilt periode er man á jour. Vålerengas klarering langs vantet blir stoppet av Kissel og når ingen legger press på ham så kan Kissel ta med pucken inn mot midten av isen og skyte. Ludvig Hoff har tatt plass foran Breivold i VIF’s mål og sperrer sikten fullstendig og pucken suser inn mellom leggskinnene til sisteskansen.

Det ble en fargerik hockeyfest i DNB Arena da Tristin Langan (til venstre) og Mathis Olimb barket sammen i DNB Arena lørdag kveld. Pride Week EHL er definitivt kommet for å bli. (Foto: Oddmund Sola)

To minutter senere tar Oilers ledelsen. Igjen blir en Vålerenga klarering langs vantet stoppet, denne gang av Patrick Ulriksen. Han får som Kissel sist veldig god tid til å komme i skuddposisjon og til å få trafikk foran målet. Skuddet hans blir styrt av Greg Mauldin høyt i slottet og går inn helt oppe i krysset bak en dekket Breivold.

Oilers med ledelsen etter første altså, men det skal ikke vare lenge. Før minuttet er spilt av andre periode er det balanse i regnskapet. Partanen med en fin pasning inn foran mål der Mathis Olimb totalt uforstyrret kan skyte pucken opp i nettaket fra kort hold. Midtveis i perioden er kampen snudd. Vålerenga vinner en dropp i Oilers sone tilbake til Taimi på blå. Skuddet hans blir stoppet av Holm, men returen blir liggende foran ham og Dostie, igjen fullstendig alene, kan enkelt ta pucken og sette den i nettaket uten en Oilersback i samme postkode.

Oilers har mesteparten av spillet i tredje periode og presser kraftig på mot slutten med Holm på benken, men Breivold og Vålerenga står i mot og et powerplay med sekunder igjen fører heller ikke frem, og gjestene tar et langt skritt mot hjemmefordel i en eventuell semifinale.

Kveldens stjerner

*** Greg Mauldin – Scorer Oilers andre mål, gjør en kjempejobb i rundvant og skaper rom for rekkekamratene.

** Dan Kissel – Alltid farlig og på scoringslisten igjen.

* Andreas Klavestad – Poengene har uteblitt i det siste, men spillemessig på gang.

Tekst: Tobias Eiken