To på rad!

Det holdt hardt men for andre gang denne sesongen har Oilers vunnet to kamper på rad.

Men det begynte langt fra bra. Før fem minutter var spilt var Oilers under med to mål. Gjestene, for anledningen antrukket i Oilers U20-lags drakter dominerte åpningsminuttene og med 4.25 spilt setter Jesper Hoel inn sin egen retur fra skrått hold og sjokkerer hjemmepublikummet.  Og bare 15 sekunder senere er det to. En kjapp overgang fra MS og lagets to giftigste spillere kommer to mot en. Richards spiller over til Lindblad som ekspederer den i mål. 0-2 holder seg resten av perioden og det er ikke ufortjent.

Det blir heldigvis noe bedre i andre. Og fem minutter ut i perioden har Oilers kontakt. Humphries knaller til fra blå og Magnus Hoff styrer fra kort hold og Surek i MS’ mål må gi tapt. Snaut halvveis i perioden er MS to foran igjen. Denne gang er det den eneste spilleren på MS med sitt eget navn på ryggen som scorer. Steffen Ratejczak, som spilte med lillebror Henriks drakt, kommer alene med keeper etter at flere Oilersspillere roter seg bort og setter pucken sikkert i mål.

Men denne glippen til tross, Oilers er det beste laget i perioden og får uttelling igjen noen minutter senere. Søberg og Soares kommer i to mot en. Førstnevntes pass omsettes i mål av Soares, og etter en kort titt på video blir det bekreftet at alt gikk riktig for seg. Oilers er i ryggen på MS igjen.

Tredje periode åpner med Oilers med to tidlige Oilersscoringer. Hoff kommer inn langs venstre side og runder inn bak mål. Men han ser tydeligvis at MS-keeper Surek posisjonerer seg rart og sender pucken inn foran mål der den treffer Surek og spretter i mål. Og minuttet senere tar Oilers ledelsen for første gang. Hjemmelagets beste rekke biter seg fast i MS’ sone. Soares serverer Søberg i slottet. Hans skudd blir reddet, men Cornet står der vi husker ham fra hans første opphold i Stavanger, foran mål, og får kjeftet pucken over streken.

Men så roter Oilers det til for seg igjen. Slurv i egen sone, og det med gjestenes bestemann Peter Lindblad på isen. Han snapper opp feilpasningen og sender en suser av et håndleddsskudd forbi Holm og vi har 4-4. Oilers formspiller, Markus Søberg, er dog ikke ferdig. Han mottar en fin pasning på rød av Soares, skrur på turboen, og kommer alene med Surek. En liten finte for å åpne leggskinene og så sitter det som blir vinnermålet.

MS klarte aldri å skape noe særlig trykk på Oilerssmålet i sluttminuttene og hjemmelaget tar en svært kjærkommen trepoenger.

Magnus Hoff (t.v.) sto for to scoringer da gutta slo MS 5-4 torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)