Kamper

Norsk Topphockey

Tre poeng i boks

Etter at Oilers våknet midtveis i kampen mot Narvik var det aldri mer spennende. Gjestene var allerede sluttkjørt og de sortkledde benyttet anledningen til å spille på seg selvtillitt foran årets sluttspill.

Første periode var den klart jevneste og Narvik virket å ha troen på det de holdt på med. Oilers virket også skjerpet men presisjon og effektivitet var på lik linje med det vi har sett de siste kampene, og derfor var det typisk at gjestene også tok ledelsen. Vi nærmer oss halvspilt periode og Oilers leder skuddene med 8-2 men når Narviks gullhjelm Murphy får sjansen alene mot Ulriksen så nøler han ikke. Det kan se ut som Murphy vurderer å utfordre Ulriksen men istedenfor skyter han fart og litt skrått ut fra Holm skyter han et nydelig skudd helt oppe i nettaket, 0-1!

Etter dette flater spillet litt ut og Narvik har et par farligheter som Holm må parere. Etter hvert er det igjen Oilers som blir toneangivende og publikum føler at målet nærmer seg – og det gjør det. Etter at både Trettenes og Kissel har forsøkt seg er det dropp i gjestenes sone. Vi har allerede merket oss at den som vanligvis tar droppene på denne rekken, Kristian Forsberg har overlatt dette ansvaret til Magnus Hoff.  Det er ingen dum erstatter for Magnus vinner sin dropp rett ut til skyteglade Rokseth som sender avgårde en suser av et skudd, og plutselig ligger pucken i mål. Forsberg har posisjonert seg foran mål og må ha blitt truffet av pucken slik at den overlister Partanen i Narvik-buret, 1-1.

Oilerskaptein Kristian Forsberg (#28) var tilbake etter skadeopphold torsdag. Da passet det jo godt med to scoringer. Her feires kveldens første. (foto: Oddmund Sola)

Noen minutter senere koker det litt. Gullhjelmen hos Narvik Murphy takler Kissel inn i vantet på noe som ligner mistenkelig på en utvisninger. Mathias Trettenes er hvertfall ikke i tvil og gir Murphy en krysstakling og DEN ser dommerne. Dermed to minutter på Trettenes mens Murphy gjør seg klar til servitørrollen i andre enden av banen.  I overtall lar Narvik pucken gå og Murphy virker ikke til å bry seg om pipekonserten som er blitt han til del. Han legger pucken på mål og der dukker Byrkjeland opp og styrer pucken bak en forfjamset Henrik Holm, 1-2!

Også Tommy Kristiansen lot seg irritere over den manglende utvisningen på Kissel og ender like før pause opp med å ta en utvisning for kryss-takling også han. Dermed avslutter gjestene i overtall men det ender med det for hjemmelaget lite flatterende 1-2 etter 14-6 i skudd.

Etter en pause med noe som nok har vært en god prat fra trener Bjørkstrand virket hjemmelaget mer skjerpet når de kom utpå i midtperioden. Etter at gjestenes Bolton hadde fått periodens første skudd var det Oilers som hadde de neste 13!  Allerede på dette tidspunkt av kampen – før vi er halvveis, virket bortelagets spillere slitne. Det høye tempoet i åpningsperioden hadde kostet og nå virker det nesten som hjemmelaget spiller i overtall.

Etter 28.29 får Magnus Hoff en stor sjanse i slottet men en korrekt utført slashing av gjestenes Åstrøm får begge dommerne samtidig til å heve armen, ingen tvil der altså.  Dermed er det klart for Oilers`første overtall for kvelden. Ett overtall som i de seneste kampene ikke har levd helt opp til det vi såg før jul.

Zajac, Trettenes, Kissel, Schwartz og Tommy K utgjør en rutinert femmer, kun supplert av Brassart som vinner dropper før han overlater plassen til Schwartz. Og det er ikke dumt for når Kissel skyter må Partanen gi retur og inn fra siden kommer Schwartz i full fart og kan sette pucken i det tomme buret, 2-2!

Etter utligningen får Narvik sine to siste skudd i perioden får fra nå av handler alt om hjemmelaget.  Bryhnisveen får god tid på blålinjen til å lade børsa, og igjen står Kristian Forsberg foran keeper. Pucken fyker inn i mål og gjestenes Partanen fyker mot dommer for å insinuere at dette må ha vært høy kølle. Dommer dømmer mål men gjør også bevegelsen for «å ringe». Dommerne ser ikke lenge på video før de ser at Forsberg oppfører seg helt fint og dermed står det 3-2 og hjemmelaget leder for første gang i kampen.

Nå skjer det fort. Direkte fra dropp går Oilers i angrep og Trettenes trippes av Hurley bare 16 sekunder etter Oilers tok ledelsen.   Nytt overtall og nye muligheter.

Igjen forlater droppvinner Brassart isen slik at Schwartz får spille i overtallsspillet. Oilers trykket godt på og Zajac får skutt og til tross for at Tommy K er på kontoret så ser Partanen utgangen, og tar skuddet som kommer. Ny dropp. Brassart igjen, og enda en gang vinner han droppen før han bytter med Schwartz. Igjen skyter Zajac og Tommy K prøver å styre den men den går ut i slottet og legger seg veldig lagelig til for Dan Kissel som kommer inn fra droppsonen. Og nå får vi se noe vi har sett mange ganger før, Dan the Man setter pucken høyt oppe i nettaket bak en udekket Partanen. Men skuddet er hardt og plassert og keeper må kapitulere, 4-2!

Like etterpå er Sveum ganske nær sitt første mål for sesongen men keeper er med. Klavestad vil også forsøke men gjestenes Berger hindrer ham med en slashing som da gir enda et overtall for hjemmelaget. Både Kissel, Tommy K og Talge prøver men mål blir det ikke og perioden ebber ut med en 4-2 ledelse til hjemmelaget. Skuddene i perioden er 27-3 og forteller vel i grunnen det meste.

Kunne tredje periode ble spennende ?  Nei, men Oilers har slitt litt og trenger å spille seg i sluttspillform så det var tydelig ikke snakk om å senke skuldrene. Etter nær fire minutter scorer hjemmelaget igjen. Tommy K og Trettenes spiller sammen bak gjestenes mål og når Kissel dukker opp rett foran mål er Trettenes` pasning perfekt og 5-2!
Idet vi runder fem spilte minutter av tredje periode får vi noe så uvanlig som et Narvik-skudd. Det er målscorer Byrkjeland som fyrer av gjestenes eneste(!) skudd i tredje periode og en som ikke liker at gjestene ypper seg litt er Magnus Hoff. Med sin enorme vilje kriger han pucken til seg i egen sone og setter fart mot Partanen. Skuddet går fint til høyre for keeper og dermed er stillingen 6-2!

Etter seks nye skudd har keeper Partanen fått nok. Vi har akkurat passert halvspilt periode når han velger å gå av og overlater plassen til Eric Frøberg som Narvik hentet fra MS for en tid tilbake siden. Og Frøberg får det travelt. De siste ti minuttene får han ni skudd på seg, og redder alle!

Særlig Mathias Trettenes har noen fine sjanser til å øke ledelsen men Frøberg er med på notene og tar det som kommer.

Det siste som skjer i kampen er at Magnus Hoff får en stygg takling mot seg i knehøyde. Synderen, Lindstrøm går fri og mens Magnus ligger med store smerter på isen har Forsberg tatt kollektivt ansvar og konfererer en lagkammerat av Lindstrøm om at sånn gjør man ikke! Dommerne ser ingen grunn til å gripe inn og kampens siste minutt forgår uten at noen viser særlig interesse i hele tatt. Heldigvis for Hoff så er han på isen når det skal takkes for kampen.

Totalt sett en fortjent seier til et hjemmelag som når de kom i gang ikke hadde noen problemer med å slå et Narvik-lag som virker sluttkjørt og tidlig i kampen virket slitne. Det er synd da de kjemper sin livs kamp for å komme til sluttspillet og har ennå sjansen all den tid M/S tapte 0-4 for Sparta i kveld. De to lagene møtes i en «finale» i Manglerudhallen i helgen.

For Oilers ble det en positiv opplevelse. Spillet i midtsonen satt bra og selv om effektiviteten (6 mål på 63 skudd) kunne vært bedre så er det viktig at grunnspillet sitter når seriespillet byttes ut med sluttspill om få dager. Fortsatt mangler det noen spillere men de som spilte i dag leverte varene og fire jevne, gode rekker blir alfa omega fremover.

KVELDENS ØYEBLIKK

Han spilte ikke et sekund i kveld, men Jørgen Kvål var som vanlig i godt humør og var raus med klemmene mot sine gamle lagkamerater etter kampen. Kjekt å se at Kvål har satt sine spor i Narvik-leiren.

KVELDENS STJERNER

*** 28 FORSBERG

Har vært skadet og unngikk dropper men scoret heller mål istedenfor. Viktig at kapteinen er klar til sluttspillet.

** 46 KISSEL

Vi har ventet litt på Kissel i hele år, og 2+1 og +2 i kampen er bra å ta med seg på 8 skudd i kveld. Kissel og sluttspill er hvertfall noe som må passe sammen skal Oilers ha mulighet på byttå i år.