Kamper

Norsk Topphockey

Tre poeng til slutt

Oilers forsetter å variere i prestasjonene. Etter et tamt tap på hjemmebane for Sparta slo man tilbake med en sterk borteseier på Lillehammer. Dagens kamp var nærmere den første enn den siste, med den store forskjellen at man endte opp med tre poeng denne gang.

Det begynte vel ikke så ille. Men Bamse-Bonanza så var der en ekstra forventning i luften. Det skulle ta litt tid før spenningen ble utløst. Oilers hadde allerede misbrukt en sjanse i overtall halvveis i perioden, men når sjansen bydde seg igjen med drøye to minutter igjen av perioden løsnet det.

Soares fant Cornet nede ved siden av målet, og Cornet prikket inn åpningsmålet på nærmeste stolpe. Keeper og ex-Oilers Tommy Johansen hadde problemer med sideforflytningen og lot der være en for stor glipe som en skarpskytter som Cornet vet å utnytte.

Andre periode er mindre positiv. Det meste av det som var positivt i første er borte og gjestene på kvallikplass er fullt med i kampen. Oilers har en kjempesjanse til å øke ledelsen midtveis i perioden, men i møljen som oppstår foran mål ser en desperat Dan Nygård seg nødt til å blokkere pucken med hånden i målgården.

Det har bare keepere lov til å gjøre og Oilers får dermed sjansen på straffeslag. William Rapuzzi får ansvaret, men Johansen er med på finten hans og redder greit.

I det påfølgende angrepet krysser dommeren armene over hodet igjen. Denne gang er det Stjernen som får straffeslag. Villiam Strøm bruker ulovlige midler for å stoppe Hällström. Hällström setter stor fart mot Holm i Oilersmålet. Sistnevnte prøver seg med en poke-check, men når den misser pucken har han åpnet seg opp og Hällström har en smal sak med å styre pucken mellom skinnene og i mål.

Tredje periode har et visst Oilers overtak, men det varer og rekker før man klarer å utnytte det. Til slutt blir det en overtalls situasjon som avgjør det. Rett etter at Stjernen har spilt med en mann mer uten suksess får Oilers sjansen. Og mot slutten av overtallet har Oilers stort trykk på mål.

Pucken spretter ut fra møljen til en umarkert Rapuzzi som setter pucken enkelt i mål. Stjernen klarer ikke legge særlig press på Oilers i sluttminuttene og Oilers rir ut en ikke veldig overbevisende 2-1 seier.

Dagens oilersstjerner

*** Henrik Holm

Det hadde ikke blitt poeng uten Holms innsats i kveld.

** William Rapuzzi

Gjør godt igjen straffemissen med vinnermålet helt mot slutten.

* Kristian Forsberg

Nesten uovervinnelig i droppsirkelen og skaper situasjon som fører til vinnermålet.

Tekst: Tobias Eiken