VIF best i fest

Mens resten av samfunnet åpnet opp hadde VIF-keeper Breivold stengt og dermed gikk Oilers målløse av banen i en fantastisk flott kamp der akkurat målene var det som manglet for hjemmelaget. VIF scoret to mål tidlig i kampen og var særdeles gode i egen sone derifra og ut. Det er selvsagt ikke bra nok å ikke score mål men det var også mange plusser i denne kampen.

Fra første dropp var det tydelig at hjemmelaget hadde planer om å ta kommandoen men etter at hjemmelaget hadde operert i VIF-sonen i de to første minuttene kom bortelaget litt mer til hektene, og det såpass at de likeså godt scoret på kampens første skudd!  Gjestenes nye finne Partanen er i duell med Rokseth og vår nr 21 må gi tapt i duellen.

Det er den andre finnen Taimi som bare lemper pucken ut i midtsonen og det ser ut som Rokseth har kontroll men Partanen er dyktig og vipper kølla til Rokseth vekk og er plutselig alene med Holm – med Rokseth hengende på seg. Og akkurat idet det ser ut som han kommer for langt ut på siden så klarer han å slippe pucken i åpningen mellom Holm og stanga og 0-1!  Dette var en skikkelig kalddusj for hjemmelaget og ikke minst publikum som i 20 grader og sommersol hadde gledet seg til kampen hele dagen.

Det skulle faktisk gå over fem minutter før Oilers har sitt første skudd i kampen når Tangen Henriksen prøver seg.   Noen minutter er nevnte Tangen Henriksen igjen involvert når han tar en unødvendig hekting i bortelagets sone, og må sone.

Bortelagets overtall er ikke all verden og derfor bestemmer Jørgen Karterud seg for å ta ansvar. Først starter han bak egen keeper med å sende pucken på den ene siden av en Oilers-spiller mens han selv går på andre siden. Dristig må man kunne påstå. Deretter skyter han voldsom fart over midtsonen og inn i hjemmelagets sone. Her møter han såpass motstand at han ender opp med å ta en hekting.  Det betyr at hjemmelaget vil få sjansen i overtall så fort Tangen Henriksen har fullført sin soning.

Det virker som om de 24 sekundene i spill fire mot fire er noe hjemmelaget tror går over av seg selv for når bortelaget kjører opp tempoet litt er plutselig Taimi helt alene på blank goal og fra et stykke ute i slottet banker han pucken knallhardt inn bak Henrik Holm, 0-2!  Partanen og gullhjelminnehaver Olimb er også involvert i scoringen.  2 mål på 7 skudd er effektivitet.

Hjemmelaget virker lamslått og de klarer ikke å etablere noe som helst overtallsspill før det gjenstår ti sekunder av Karteruds utvisning. Da har de i tillegg gått i offside en gang og ellers vist mye rart.

Det bedrer seg litt på slutten av perioden og et Burtonskudd er bare en febrilsk VIF-kølle ifra å lage problemer for Breivold. Det skal også sies at VIF er nære på å øke til 0-3 men også her er det en kølle som kommer i veien i siste liten.

Med tre minutter igjen av perioden får Oilers nytt overtall da Partanen må ut for en slashing.  Nå våkner også publikum og dette powerplayet er av typen der man stort sett bemanner motstanders sone. Både Lefebvre, Karlsen og Hurrød har skudd og bidrar hvertfall til at skuddstatistikken for perioden gikk fra 3-9 til 7-9 på etpar minutter.

Midtperioden begynte som den første Oilers viser tæl og vilje mens gjestene jobber godt defensivt og er villige hvis sjansen byr seg. Etter 02.32 får vi en situasjon der gjestenes Brekke Henriksen tar telling på en måte vi ikke liker, og det er Klavestad som er synderen.

Klavestad er fullstendig klar over hva han har gjort og setter seg raskt i utvisningsboksen. Dommerne har rådslag før de velger å se situasjonen på video og det ender faktisk med direkte matchstraff på Klavestad som dermed må stå over hvertfall 1 kamp. Heldigvis er Brekke Henriksen raskt på isen igjen og virket ikke å ha pådratt seg noen skade.

En slik innsats fører ofte til at laget som har holdt unna får en skikkelig «boost», og det gjør Oilers og plutselig får de hjelp av VIF som er 6 utespillere på isen. Lagleder Espen Knutsen er sterkt uenig og sørger for det automatisk for temperatur på tribunen.

Dermed altså overtall for hjemmelaget og de viser gode takter men pucken vil ikke inn. Både Lefebvre og Kissel får gode sjanser men VIFs på papiret svakeste lagdel storspiller og det er mange skudd som ikke kommer frem til keeper grunnet oppofrende spill foran ham.  I det vi runder 13 spilte minutter av perioden sørger Berg-Paulsens skudd for at hjemmelaget leder skuddstatistikken for første gang i kveld – et tegn på at de for alvor er på vei inn i kampen.   Men så var det med scoringer da.  Kampen står nå å vipper… Et hjemmemål nå og kampen er vidåpen mens et bortemål mer eller mindre vil avgjøre det hele. Og begge lag prøver.

Dennis Sveum har en viktig inngripen når gjestene kommer i full fart og i andre enden er det ofte en kølle som ødelegger retningen pucken har mot mål. Like før pause setter Burton fart inn i gjestenes sone, rundlurer en back og er plutselig alene med Breivold. Men Burtons backhand er for høy og pucken går over mål. Det hadde vært et nydelig solo-angrep om pucken hadde gått inn.

Oilers vinner periodens skudd med 9-4 men gjestene leder fortsatt 0-2!

Du verden for en stemning vi skapte i DNB Arena da vi endelig spilte kamp i et gjenåpnet Norge. Scoringene var det imidlertid Vålerenga som sto for, og tok dermed alle poengene med hjem til Oslo. (foto: Oddmund Sola)

Begge lags spillere virket litt slitne nå. Oilers brukte mye krefter på å ri av fem-minutteren mens deres jag etter mål etterpå har trøtnet gjestene fra Oslo Øst.

Tredje periode åpner også med Oilers-press. Men bortelagets defensive taktikk lykkes 100% og de ofrer seg foran egen keeper som de hvertfall ikke har gjort tidligere denne sesongen. Denne kampen vil de vinne!  Selv om det ikke blir så mange tellende skudd er hjemmelaget farlig frempå mens gjestene spiller byttepucker i midtsonen – noe som kan være effektivt når du prøver å drepe en kamp du leder 0-2.

Vi registrerer at Sveum skyter i stanga etter vel fem minutter og Christoffer Karlsen har også god sikt noe senere men ender med å sende pucken høyt over mål!  Plutselig kontrer VIF og kommer «tre mot en» men iveren etter å avgjøre kampen gjør at de går i offside og publikum kan puste lettet ut.  Idet vi runder halvspilt periode får Tangen Henriksen sjansen men pucken glir av køllebladet idet han skal skyte. Like etterpå er det Tommy Ks tur å nesten score, men han står for nær keeper til å klare å presse pucken inn.

Klokka går og på en stor sjanse like etterpå hever dommer armen for utvisning. Det er Thomas Olsen som har spilt farefullt med høy kølle og Oilers får en siste sjanse til å redusere med nesten sju minutter igjen å spille. Oilers etablerer seg tungt i gjestenes sone og skuddforsøkene som kommer er gode men de skuddene som ikke blir stoppet underveis ender i magen til keeper Breivold. Og snart er VIF fullt lag.  Like etterpå er Martin Røymark gjennom og får skutt, men Holm er med og redder periodens tredje – og siste avslutning fra gjestene.

Når vi nærmer oss kampens to siste minutter forsøker Dan Kissel seg på å ta kjøkkenveien men han får aldri skutt og grunnen til det er Tommi Taimi som rutinert hekter Kissel på veg rundt og pådrar seg en tominutter.  Dermed får hjemmelaget nok en sjanse men det skal scores to mål på to minutter, noe som selvsagt ikke er umulig i ishockey, og de gjør flere forsøk. Vel tyve sekunder ut i overtallet forlater Henrik Holm målet slik at Oilers kan spille med to spillere mer enn gjestene.

Igjen er Breivold på plass nå Lefebvre, Karlsen og Ludvig Hoff forsøker seg. Og innimellom der påføres det blåmerker på flere VIF-spillere som kaster seg på Oilers-skudd.
Publikum har vært med hele kampen og prøver å ildne opp sine helter men innser når Taimi er ferdigsonet at tiden ebber ut og Kissels siste skudd to sekunder før slutt er uten betydning. 14-3 i skudd i tredje periode betyr ingenting når pucken ikke går inn.   Totalt ender det med 30-16 i skudd i favør hjemmelaget.

Hvordan skal man så oppsummere denne kampen?` Først og fremst er det gjestenes defensive innsats som står igjen som det store. Keeper Breivold viste at VIF har to gode keepere – i Steffen Søberg fravær. Framover fikk gjestene uvanlig lite til, noe som fort kan være Oilers` fortjeneste all den tid de var på dem og presset dem hjemover.

Oilers på sin side manglet goalgetter (fra treningskampene) Steve Whitney og Markus Søberg men i god Oilersånd fokuseres det på de som var med og ikke på de som ikke var med, og i dag var det ingen målscorere med.  Men det var nære på og det er små marginer i hockey.

Totalt sett var det bare målene som manglet og selv om det er det viktigste så var det mye positivt og glede seg over. At gjestene kun fikk skyte 16 skudd er bra og viser at det defensive fungerer bra.

Dommerne i kampen klarte seg greit, de tillot en del og lot det være en toppkamp med temperatur. To disiplinerte lag bidrog på sin måte.

Klavestad har gått i garderoben med sin matchstraff og fra det øyeblikket var hjemmelaget virkelig på hugget. Etter en fantastisk undertallsperiode (5 min) så vant de skuddstatistikken 22-7 resten av kampen.  Bare målene manglet…

*** 78 TANGEN HENRIKSEN

På en «nesten» kveld er det mye nesten også for Tangen Henriksen. Er nære på flere ganger og samtidig tung å møte. Forsvarer gullhjelmen enkelt til neste kamp.

** 90 JARRETT BURTON

Vinner stort sett alle dropper, noe som er svært viktig. Viste seg også frem ved noen anledninger og begynner å finne sin rolle i laget.