Viktige poeng i boks

Oilers tok like mange poeng i dag som i storkampen mot VIF. Det er det viktigste og det eneste som betyr noe i den store sammenheng. Så kan man selvsagt analysere og dokumentere hvor mye man vil men det er bare å slå fast at dette var dagen da pucken ikke ville i mål og med en ettmålsledelse så var det en form for spenning kampen igjennom.

Lørenskog kjempet som løver og gjorde det de kunne for å ødelegge for Oilers og selv om de tapte de fleste dueller så lå innsatsen langt utenpå drakten på laget som rykket opp foran årets sesong.

Oilers-Lørenskog var for få år siden et toppoppgjør i norsk hockey. Oilers har bl.a vunnet byttå i kamp mot Lørenskog, men mye har endret seg siden den gang. Nå er laget fra Romerike igjen på gang og selv om det nok vil merket kjøret utover i sesongen så er det gledelig at de er tilbake.

Kun en scoring å feire for gutta denne tirsdagskvelden. Det holdt imidlertid til seier. (Foto: Oddmund Sola)

Kveldens kaptein, Andre Strandborg vant første dropp og det mot den 17årige gullhjelminnehaver Mathias Dehli.  17 åringen er så ung at han må spille med gitter og det var visstnok noen utfordringer da gullhjelm og gitter ikke har vært et tema tidligere. Kveldens første skudd var det ex-Oilers Vegard Faret som fyrte av da han testet Jens Hoekstra som stod i Oilersmålet ikveld.  Men fra da av er det hjemmelaget som styrer det meste. Patrick Elvsveen virket tent og vil snart ha sitt første mål i Oilersdrakten. En styring utenfor er det nærmeste han kommer i åpningsperioden.  De første minuttene av kampen domineres av at Simon Bourque får tre skuddmuligheter men Haugum i buret er med.

Etter vel elleve minutter får vi en situasjon der Østby foretar en hard men fair takling på Vegard Faret. Faret er ikke helt enig i det og svarer med å ta en hekting på Østby. Med avventende utvisning får Østby sendt pucken videre til Nick Dineen i farlig sone. Den nyklipte tar nå en flott dragning på ex-Oilers Aarthun og setter så pucken på backhand via keeper og i mål, 1-0!

Hjemmelaget har for alvor festet grepet nå og gjestenes Hermanrud gjør det helt riktige når han hekter Karlsen. Uten denne hektingen kunne det meget mulig stått 2-0 men gjestene slipper unna med et undertall. Oilers har vært gode i overtall i det siste men de lykkes ikke i dette overtallet – til tross for enorme sjanser. På rekke og rad bommer Kissel, Langan (2), Karlsen (2) og Strandborg (2) når Haugum i buret virkelig får kjørt seg. Men han er ikke alene, de ofrer seg bra foran ham de rødkledde og Oilers må konstatere at det ikke ble overtallsmål denne gangen.

Resten av perioden er det enveiskjøring men Haugum holder unna og med drøye minuttet igjen og spille er det hjemmelaget som får en utvisning da Østby får for en interference han ikke skjønner mye av selv. Bortelagets overtall er bra, de flytter puck mellom seg men den avgjørende avslutningen uteblir.

De hadde lignende problemer mot Frisk i forrige kamp også.  Nærmest er faktisk Oilers når keeper Haugum står litt langt ute og skal pucken bak eget mål, men treffer stanga før pucken går bak til Kissel som får lagt ut til Langan, men da er Haugum på plass igjen og avverger.
Dermed går vi til første pause med Oilers ledelse og hele 20-2 i skudd.

Midtperioden åpner med at Greg Mauldin får en flott pasning og med et kjapt håndleddskudd setter han pucken….over mål. Farlig sjanse der bare noen få sekunder inn i perioden.  Resten av overtallet til Lørenskog ebber ut og idet Østby entrer isen er Elvsveen igjen farlig frempå men Haugum stenger mellom bena når han skal.
Lørenskog virker litt slitne allerede og det ender med en del icingpucker. De har også en icingpuck som er av typen «nesten» da et flott framspill nesten skaper en farlighet men pucken rekkes ikke og det ender med icing.

Først etter vel fem og et halvt minutt kommer Lørenskogs første skudd og det er ikke ufarlig når Hermanrud får sjansen men Hoekstra er med. Like etterpå viser Kaptein Strandborg at han er rask på skøyter når han stjeler pucken fra en rødkledd men Haugum er med på den også – til Strandborgs store irritasjon.

Evigunge Steffen Thoresen kan finne på mye uro og etter syv minutter er det kun en god jobb fra Bourque som hindrer Thoresen i å få gode arbeidsforhold foran Hoekstra.  Like etterpå viser Watson frem pasningskølla når han sender Martin Gran alene gjennom, men ingen uttelling.  Hjemmelaget kjører kampen skikkelig nå og Aarthun må gjøre en stor inngripen for å hindre hjemmelaget å score. Så kommer Østby i fart, pucken legges ut fra Hoff og Østby treffer ikke mål men skuddet er trolig kveldens hardeste – hvis det betyr noe.

Etter 33.20 får hjemmelaget nytt overtall når Dehli ikke er med når Ludvig Hoff gjør noen uventede bevegelser bak gjesteburet. Det ender med kølla i ansiktet til Hoff og 2 minutter på gullhjelmen. Langan-Kissel-Dineen-Gran og Bourque er på isen.  Hjemmelaget etablerer et enormt trykk. Kissel skyter med en gang men det reddes. Hjemmelaget fortsetter men er noe unøyaktige når pasningene kommer. Pucken skal liksom spille helt inn i målgården før det skal avsluttes og da klarer heltemodige Lørenskogspillere å stå i veien eller å hjelpe keeper sånn at når Gran får sjansen fra skrått hold er keeper på plass.

Neste oppsetting på powerplay som er Karlsen-Strandborg-Hoff-Henriksen og Watson får også noen sekunder i overtall men heller ikke de klarer å få uttelling.

Like etterpå oppstår en situasjon hvor Thomas Higson plutselig kommer utpå isen som sjettemann og tar noen tak før han oppdager at det ikke var så lurt. Heldigvis for hjemmelaget var det ingen andre som la merke til det og sekundet senere sender Strandborg pucken fra blå rett i mål!  Dommeren viser mål på isen men viser raskt at det skal kikkes på video.  Dommerkvartetten står en stund ute på isen og diskuterer før det blir tittet på video. Videoen viser klart at Ludvig Hoff har høy kølle når han prøver å styre pucken, men om – og hvor på kølla pucken treffer er vanskelig å se. Dommerne er klare i sin dom – og det dømmes høy kølle.

Dermed står det fortsatt 1-0. Like etterpå er igjen gjestenes Thoresen frempå men Hoekstra er med og returen settes utenfor.  Nå på slutten av perioden er det faktisk hjemmelaget som virker noe slitne samtidig som det virker som om isen også er blitt ganske dårlig. Det siste som skjer i perioden er at dommerne sjekker et stolpetreff fra Lørenskog – men de konstaterer fort at den aldri er inne.

Dermed ingen tellende mål i denne perioden,  23-4 i skudd og totalt 43-6 etter to perioder.

Var stolpetreffet til Lørenskog et skremmeskudd foran tredje periode ?? Svaret må bli nei. Oilers fortsetter å ha stor innsats – som de har hatt hele kampen. Calik er første mann som tester Haugum i denne perioden før også Langan får sjansen når Kissel har godt overblikk og ser at Nr 23 står helt alene i slottet, men noen finter senere ligger pucken i snappen til Haugum.

Lørenskog sliter nå med å komme seg ut av sonen og det hjelper lite å spille både en og to icing-pucker men Mauldin skyter i magen til Haugum når han får sjansen rundt trette Lørenskog-spillere.

Like etterpå er gjestene farlig nær å komme to mot en, men Ludvig Hoff ofrer seg og seiler rett i målstanga etter å ha klarert en puck på veg inn i farlig sone. Like etterpå mener Christoffer Karlsen at det får være nok. Han tar med seg pucken og passerer det som er av spillere. Det liker Vetle Indrelid dårlig og tar en slahsing på Karlsen idet han skal til å avslutte. Oilers beholder pucken med avventende utvisning men det går lang tid før Hoekstra forlater målet og vi får en ekstra utespiller.  Til slutt blåses det og det er klart for nytt overtall.

Med slitne spillere på begge lag blir det med Kissels skudd i dette overtallet. Også hjemmelaget begynner å bli litt slitne nå så  det er mye rart på tampen av kampen.  Med vel åtte minutter igjen av kampen får plutselig gjestene overtall når Langan er hard mot hode til en Lørenskog-spiller. Ikke hardere enn at det blir en tominutter men det virker litt unødvendig å invitere gjestene inn i kampen på dette tidspunkt.  Rett fra dropp er det Gloppen som forsøker seg men en udekket Hoekstra har ingen problemer med den.  Minuttet senere er det Opsahl som vender i slottet og får skutt men igjen er Hoektra med på notene.

Like etterpå er Elvsveen på farten igjen men nok en gang er det stengt mellom bena til Haugum. Oilers rir det hele av og nå virker det litt som om luften går ut av gjestene for rett fra undertall virker det som om hjemmelaget spiller i overtall selv om man er like mange på isen. Bryhnisveen fyrer fra blå mens Strandborg også får muligheten.

Gjestene har mer enn nok med å forsvare seg og har kun sporadiske visitter i midtsonen. På en av disse får vi enda en utvisning på hjemmelaget. Anders Tangen Henriksen har gitt alt lenge å isen inkludert en icing og er nok sliten idet han hekter Steen-Gulbrandsen på veg fremover. Med to minutter og tyve sekunder igjen å spille kan dette bli skjebnesvangert for hjemmelaget.  Bortelaget tar samtidig timeout og legger en plan.  Oilers som har spilt 16 undertall uten å slippe inn mål i år har nå muligheten til å forlenge den streaken og det er lovende det som vises når droppen går. De klarer å holde gjestene ute i rundvant og klarer også legge den inn i gjestenes sone flere ganger.

Når gjestene slår pucken inn bak Hoekstra så stikker også Haugum av isen og dermed skal bortelaget spille 6 mot 4 i inntil nesten ett minutt.  Med en utvist spiller trenger ikke hjemmelaget tenke på å unngå icing. Mer Watson, Ulriksen, Mauldin og Dineen har vi noe av det mer rutinerte undetallet og disse guttene kommer med en kølle akkurat i siste liten og det ender faktisk med Nicolai Eliesens skudd 22 sekunder før slutt.

Kampen er definitivt over for gjestene når Gloppen med 12 sekunder igjen av kampen velger å krysstakle Ulriksen rett i vantet. Kaptein Strandborg og Watson er raskt på pletten for å avhøre Gloppen og dommerne må ta en titt på video for å se om dette kan være mer enn en tominutter.  De konkluderer med at det er det ikke og kampen ender da 1-0 til hjemmelaget med 13-3 i skudd i siste periode og 56-9 totalt. Dette gav gjestenes keeper en redningsprosent på 98% noe som må sies å være veldig bra.  Laginnsatsen til gjestene var upåklagelig og de kan returnere østover med hevet hode.

I motsetning til Storhamar som hadde en lignende kamp mot Lørenskog for kort tid siden – og tapte, så holdt hjemmelaget nullen og da holder det med ett mål. Spill og innsats var tilstede hele kampen og derfor slapp ikke Lørenskog særlig mye til. Effektiviteten kan bare bli bedre og det trenes det nok på daglig.

I en kamp uten mange høydepunkter kan veteran Dineens flotte dragning på ex-Oilers Aarthun stå igjen som et øyeblikk. Sekundet senere har han scoret det som utrolig nok skulle vise seg å bli kampens eneste.

***  1 HOEKSTRA

Får en smultring i sin første kamp fra start og selv om det ikke ble så mange skuddene er det en tålmodighetsprøve å være påskrudd gjennom 60 samfulle minutter!

** 78 TANGEN-HENRIKSEN

For en innsats. Dundrer på i hundre om det er spilt 1 eller 59 minutter. Sender ofte seg selv i vantet før han er raskt oppe igjen.  En kriger

* 26 ELVSVEEN

I samme kategori som Nr 78. Fortjener mål nå. 5 skudd i kveld og iherdig jobbing kampen igjennom.

Tekst: Anders Vegstein.