Kamper

Norsk Topphockey

 

10 års tjeneste er over

Hockeynerd har han aldri vært. Men han elsker livet i garderoben. Felleskapet. Opplevelsen av å jobbe mot felles mål. Gleden av å vinne sammen med andre. Dessverre tvinger slitte skuldre, en trøblete albue og tre operasjoner frem en kjip konklusjon. Han har ikke mer å gi. 

Henrik er nemlig ikke lei av hockey. Spille med skade derimot. Nok er nok.

– Jeg har vært småskadet siden det siste året i Trondheim. Nå har jeg blitt gående uten å spille nok en periode. Men jeg har faktisk sovet gjennom noen netter uten å våkne av smerter. Det er lenge siden sist. Ære være kirurgi, men det blir ikke som før, sier Henrik Solberg til oilers.no.

Nok er nok. Ikke flere smeller for Oilers' backveteran Henrik Solberg. Her fra et oppgjør mot Kalpa Kuopio i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

Han er imidlertid fornøyd med karrieren han kan se tilbake på. Årene i Oilers har vært fantastiske. Henke har vært med på samtlige av klubbens 12 titler.

– Jeg rakk vel en av de sportslig svake sesongene før det meste begynte å gå på skinner. Det første gullet i 2010 blir selvsagt stående som et spesielt minne. Det var en utrolig lettelse for alle i og rundt klubben da vi vant den gang. Men det har vært stort å vinne også senere. Å spille finale #7 i 2015 og klare å spille vår beste hockey når det gjaldt som mest for eksempel. Det var stort, mimrer Henrik.

Han liker ikke helt å gi seg etter en svak sesong for laget.

– Jeg får ikke gjort noe med det, men det hadde vært kjekkere å gi seg etter en gullfest for å si det sånn. Nå skal det derimot bli spennende å se laget reise seg igjen. Bli gode igjen. Det neste gullet kommer til å bli spesielt. Nesten litt som det første, sier #39 litt drømmende i blikket.

18. april 2015. Oilers vinner finale #7 mot Storhamar i DNB Arena. Ett av mange høydepunkt i Henrik Solbergs karriere. (foto: Oddmund Sola)

Han synes det er vanskelig å trekke frem enkeltpersoner etter 10 sesonger i Stavanger. Mange har betydd mye. På isen er det derimot et navn han ikke kommer utenom.

– Petter Thoresen blir stående litt for seg selv. Greit at han tok klubben til mange titler, men det var også noe med måten han ledet på. Dønn ærlig. Det var liksom bare å gå ut på isen å gjøre akkurat det han ba deg om. Han betydde mye for min karriere, sier Henrik.

Petter som sjef på landslaget har derimot ikke endret Henkes syn på spill med flagget på brystet. Sotsji-OL i 2014 ble siste runde.

– Jeg skjønner det kan virke rart for mange når ennå aktive spillere sier nei til landslagsspill, men for meg ble rett og slett totalpakken hockey for stor. Jeg har ikke angret på valget. Jeg er derimot glad for årene jeg fikk med landslaget. Det første verdensmesterskapet var stort (Tyskland 2010, red. anm.). Å spille mot Sverige i Globen i 2013 var også spesielt. Å delta i olympiske leker ble selvsagt også et minne for livet. Men det handlet kanskje mer om alt rundt arrangementet mer enn det som skjedde på isen, sier Henrik.

22 kamper i Champions Hockey League og 6 i Continental Cup for Oilers, tre VM og ett OL for Norge samt totalt 33 kamper aldersbestemte landslag. Henrik Solberg kan se tilbake på rikelig med internasjonal hockey. Her fra et CHL-oppgjør i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

Veien videre får vise seg. Backveteranen påstår at han fremdeles er trønder, samtidig som han på ingen måte har hastverk med å flytte fra Stavanger.

– Cecilie (samboer, red.anm.) jobber som jurist i Skatt Vest og vi blir her foreløpig. Jeg er utdannet økonom og vil gjerne jobbe med økonomi og finans. Jeg har drevet med litt i eiendomsutvikling og fortsetter med det på kort sikt. Men jeg er åpen for jobbtilbud om det dukker opp, avslutter Henrik Solberg til oilers.no. Som alltid med lunt glimt i øyet.

Vi vil med dette takke #39 for ti fantatiske sesonger i Oilers og ønsker ham lykke til videre!

10 års tjeneste for Oilers er historie. Lykke til videre Henke! (foto: Oddmund Sola)

Fyldig statistikk fra Henkes sesonger i Oilers kan du lese på #oilersstats

Henrik Solbergs karrierestatistikk på Eliteprospects  ligger på denne linken.