Kamper

Norsk Topphockey

 

A-lagsstallen 2023/2024 komplett

A-laget til Oilers er ferdig med lagbygget foran kommende sesong. Den canadiske backen Simon Bourque er siste mann inn i hjemmegarderoben i DNB Arena. Nå gleder vi oss til sesongoppkjøringen som for alvor starter opp mandag 31. juli.

 

Vår siste forsterkning er 26 år gammel og kommer fra Longueuil, Quebec. Han ble draftet av Montreal Canadiens i sommeren 2015 og  fikk sin seniordebut på St. John’s IceCaps i American Hockey League (AHL) sesongen som fulgte.

I 2020 valgte han å fortsette karrienen i Europa, som kaptein for Bordeaux i fransk toppserie.

Du finner utfyllende statistikk og fakta for Simon Bourque på Eliteprospects.

Siste mann i oilerstroppen sesongen 2023/2024 er dermed på plass. Pål Higson er godt fornøyd med tingenes tilstand.

– Simon kommer til oss etter to år i Innsbruck (ICEHL, høyeste nivå i Østerrike, red.anm.). En back med bra størrelse, som er god på skøyter og som liker å bli med i angrep. Rolig med puck både under press i egen sone og i PP.

Sportssjefen er tilfreds med forsvarskabalen foran kommende sesong.

Sammen med nykommer Cliff Watson har vi med Simon fått inn en back-duo som kan spille i alle situasjoner og tilføre oss kvalitet i både PP og PK, sier Pål i kommentar til oilers.no.

Under bildet kan du lese hovedtrener Anders Gjøses kommentar til en komplett oilerstropp foran sesongen 2023/2024.

Den canadiske backen Simon Bourque blir sistemann inn i laget som skal forsvare de siste to sesongers dobbeltgull. (Foto: Privat)

– Vi føler vi har et bredt og robust lag, sier hovedtrener Anders Gjøses etter å ha fått siste brikke på plass i guttas garderobe.

Han liker miksen i spillermaterialet sesongen vi går inn i.

– Stallen har god blanding av ferdigheter, kraft og fart. Vi har solid bredde og spiss i den norske stammen, samt mange spennende yngre spillere.

Nettopp det siste er en viktig del av lagbygget i følge hovedtreneren

– Vi har komplimentert laget med solide importer som i ulike roller som fyller ut helheten i laget. Samtidig har vi muligheten til å fase inn yngre/uerfarne spillere på veien, avslutter en fornøyd Anders Gjøse til oilers.no.

På denne linken finner du oversikt over en en komplett oilersstall foran sesongen 2023/2024.