Kamper

Norsk Topphockey

 

Banker på døren

A-laget er på full fart inn i en travel høstsesong, med både Champions Hockey League og Fjordkraft-ligaen på menyen. Tradisjonen tro banker flere unngutter fra U20-stallen på garderobedøren. I tillegg har en hjemvendt Madla-kar sluttet seg til troppen under sesongoppkjøringen.

 

Var du blant de fremmøtte på publikums kick-off i DNB Arena fikk du med deg presentasjonen av hele 10 unggutter som alle har forutsetninger for å ta neste steg årene som kommer. Fire av disse har signert juniorkontrakt med klubben inneværende sesong.

Keeper Jens Hoekstra får drakt #1, backen Thomas Higson #58, mens løperne Sander Husebø og Oliver Calik skal aksle henholdsvis #11 og #88.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Karer som banker på A-lagsdøren i DNB Arena. Vegar Faret (i midten) er på try-out i sesonginnledningen, etter seks med hockey i USA. Jens Hoekstra (fra ventstre), Thomas Higson, Oliver Calik og Sander Husebø har signert juniorkontrakter med forrige sesongsdobbeltmester. (foto: Johnny Olsen)

Tilbake på gamle tomter

For femtemann på bildet over er situasjonen en annen. Vegar Faret er fremdeles en ung mann å regne men ferdig med juniorårene i karrieren. Etter seks år med hockey i USA, de fire siste for Lindenwood University i American Colligiate Hockey Association, er han inne på to måneders try-out for plass i A-lagstroppen til Oilers.

Sportssjef Pål Higson spent på hvordan den robuste løperen med #45 på ryggen vil ta plass i laget.

– Vegars bakgrunn er litt annerledes enn hva vi er vant med, og kunnskapen om ligaene og nivået han har spilt på i USA er begrenset. Hans vei inn bli dermed litt alternativ. En try-out blir en fin måte å se saken an på, sier Pål til oilers.no.

Muskler

Som andre lokale spillere i utlendighet har Vegar trent med Oilers sommerstid ved flere anledninger.

– Sånn sett er han ikke et nytt bekjentsskap, og det ingen tvil om at han har hatt en positiv utvikling under årene i statene. Ikke minst på det fysiske planet, slår sportssjefen fast.

Oilers har dermed muligheten til å få et nytt lokalt bidrag inn i laget. Det er aldri feil.

– Vegar er typisk powerforward i stil. Kvaliteten han har lagt inn på treningen denne sommeren har vært solid. Nå blir det spennende å se ham i kamper. Avtalen med ham er å gjøre opp en mening veien videre om to måneder, avslutter Pål Higson til oilers.no.