Kamper

Norsk Topphockey

 

Best av tre…

Sluttspillserier er fascinerende saker. Da finalen mellom Oilers og Frisk startet 1. april handlet det om best av syv. Det gjør det ennå, men lagene har ved å vinne annenhver kamp i praksis redusert serien til best av tre. Første slag står i DNB Arena søndag 18.00.

Det lagene derimot tar med seg fra de fire første kampene er masse dramatikk. Dueller mann mot mann. Rekke mot rekke. Best av syv handler selvsagt om først å vinne fire kamper, men på veien handler det også om å vinne mellomrommet mellom kampene.

Hvem av finalistene som til slutt kan heve kongepokalen avgjøres langt på vei av hvem som i de siste kampene best mesterer kombinasjonen varme hjerter og kalde hoder. Fascinerende og definitivt indrefilten av hva en hockeysesong kan by på. Me e heldige!

God historie

Apropos sluttspillserier låst 2-2. Oilers har god historikk fra å være i den situasjonen. Av 13 tilfeller har vi kommet ut med seier i 12. Eneste gangen det har gått galt så langt var da vi møtte Petter Thoresens Storhamar i semifinalen 2007.

Om dette og og mye annet i vår solide medieguide på denne linken, som alltid ført i pennen av Trygve Svendsen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

En engasjert Pål Gulbrandsen fikk se sine spillere levere en solid kamp i Askerhallen fredag kveld. Dessverre ble det med nesten... (foto: Lars Opstad/kladd.no)

Troppen 

Dennis Sveum står over kamp #5 på grunn av karantene. Han er klar til tirsdagens sjette finale i Askerhallen. Ut over dette stiller Oilers uforandret fra fredagens oppgjør.

Gleder seg

Coch Gulbrandsen ser frem til den femte finalekampen i DNB Arena.

– Skjegget er langt nok nå, sier en blid trener, som synes Oilers gjorde en solid kamp i Asker fredag.

– Jeg synes nesten vi var bedre der borte enn da vi slo dem 5-1 hjemme i kamp #3. Men det er små marginer som avgjør og vi står igjen igjen med ingen ting. Det må vi takle, slår oilerstreneren fast.

Han tror den femte finalekampen vil ligne på det vi har sett så langt i serien.

– Frisk kjemper hardt og forsvarer seg bra. De vil jakte overganger på oss og være ute etter å omsette om de får sjansen i overtall, sier Pål.

Han er optimist på vegne av eget lag.

– Jeg synes vi har spilt bra i serien så langt, om vi ser vekk fra den første kampen i Askerhallen hvor vi mistet huet og var svake. Nå er det best av tre som gjelder. Vi har hjemmebanefordel og går på isen for å vise at vi er det beste laget, avslutter Coch Gulbrandsen til oilers.no.