Kamper

Norsk Topphockey

 

Best når det gjelder?

Onsdag kveld må vi være nettopp det. Vinner Vålerenga er sesongen over for regjerende norgesmester. Kan vi slå tilbake og få en endelig avgjørende hockeytriller i DNB Arena fredag? Selvsagt kan vi det. Gutta har flere ganger tidligere vist «when the going gets tough, the tough get going» i praksis.

 

7. mars mot nettopp Vålerenga på Jordal kan være et minne å se tilbake på, selv om det den gang «bare» handlet om en ordinær seriekamp. Gutta måtte vinne for å sikre sølv og leverte en av sesongens beste kamper.

Den sjette finalekampen mot Storhamar forrige sesong er selvsagt også et nærliggende eksempel. Petter Thoresens mannskap ledet 3-2 i kamper. Vi snudde serien i mætt fjøs og vant Byttå til slutt.

Onsdag må vi nok en gang trekke prestasjoner som dette opp av hatten. Ingen hockeygarderober i Norge er i nærheten av Oilers når det kommer til spillere med vinnererfaring og titler på CV’en. Dette kan vi klare.

Høye skuldre i kongeblått?

Så blir det spennende å se hvordan Kaptein Røymark og co. løser oppgaven. De kom til DNB Arena med alt å vinne og fornyet energi etter snuoperasjonen i sudden death hjemme lørdag. Nå skal de følge opp medgangen på et Jordal som etter sigende ble utsolgt to minutter etter kamp #5 var over.

Og det er Vålerenga vi snakker om. Klubben som elsker å omtale seg som norsk hockeys egentlige powerhouse, men som faktisk ikke har spilt en eneste NM-finale på 10 år. Forventningspresset blir som å ta å føle på.

Dette blir en triller mellom to jevne mannskap. Sannsynligvis vinner laget som bruker tiden mellom kamp #5 og #6 på den smarteste måten …

Saken fortsetter under bildet.

Klarer Ludvig Hoff, Andre Strandborg (bildet) og resten av Oilers å få pucken rundt Tuben i Vålerengas mål når det gjelder som mest på Jordal onsdag kveld? Her en av mange muligheter i mandagens femte semifinale i Stavanger. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)

Følg kampen

Nedslepp på Jordal er 19.00.

Troppen

Skadefritt mannskap! .

Øvrige oppgjør

Storhamar er klare for NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i semifinalen.

Du finner alt om Oilers i NM-sluttspillet i vår egen sluttspillportal. Klikk på Andre, Matti og Anders under for å komme til forsiden.