Kamper

Norsk Topphockey

 

Christer stempler inn

Våren 2018 sto han i hjemmeboksen i DNB Arena to ganger. Da ble han norgesmester som trener for Frisk Asker U20. Nå er han tilbake i boksen for nye utfordringer. Av det mer varige slaget. Christer Nylund er ingen gammel mann, men tar like fullt solid erfaring fra utviklingsarbeid innen juniorhockey med seg til Stavanger. 

 

– Jeg ble far ganske tidlig og kjente på valget. Prioritere familien eller humpe rundt på buss og spille kamper i lavere finske divisjoner. Jeg landet på det første. Kjærligheten til hockey var derimot den samme. Dermed ble trenergjerningen et naturlig alternativ, forteller Christer Nylund til oilers.no.

Kanskje hadde han det i seg allerede fra start.

– Jeg liker å kommunisere. Liker å lede. Trives godt foran store grupper. Jeg er også utdannet lærer ved siden av hockeyen, så her henger sikkert flere ting sammen, sier Christer.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Christer Nylund er inne i sin fjerde sesong som sjef i garderoben til Oilers U20. Nå overlater han stafettpinnen til nye krefter. (foto: Kjetil Garvik)

1981-modell. Fra svensktalende Jacobstad på den finske vestkysten. Som guttunge ble han ikke spådd den største fremtiden på isen. Men Christer ga seg ikke.

– Det stemmer, og da jeg som senior så meg tilbake var jeg den eneste fra mitt kull på laget som fortsatt spilte. Det kan jo være til ettertanke, sier han.

Og treneroppgavene skjøt tidlig fart.

– Jeg var assistent på A-laget og hovedtrener for juniorene hjemme i Jacobstad. Etter hvert kom Frisk Asker på banen og jeg startet som trener for deres juniorer i 2011. Kort oppsummert ble det åtte år i Askerhallen, seks av dem også tilknyttet Norges Toppidrettsgymnas (NTG), forteller Christer.

Han har hatt gleden av å jobbe med mange ambisiøse talenter. Thomas Valkvæ Olsen, Christin Kåsastul, Nicolai Andresen og Viktor Granholm er eksempler på navn som klinger godt i norsk hockey.

– Så må vi ikke glemme Anders og Henrik (Henriksen og Medhus red.anm.), sier Christer og smiler.

– Henrik var kaptein på et av mine lag. Da jeg det ble klart at jeg skulle til Stavanger ringte han meg og ønsket meg velkommen. Det syntes jeg var veldig kjekt, sier Oilers’ nytilsatte juniortrener.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Jobben i Asker har gitt Christer mulighet til å jobbe med mange ambisiøse spillere. Her feirer en glad trener (til venstre i bildet) gull med Frisk U20 våren 2018. (foto: Oddmund Sola)

Han røper at han har noen personlige mål for trenerkarrieren.

– Å bli hovedtrener for et juniorlag var det ene . Videre å jobbe med et landslag, noe jeg nå gjør som assistent på det norske U18-landslaget. Tredje mål blir å trene et A-lag på toppnivå. Jeg var med litt i boksen da Janna (Jan Andre Aasland red.anm.) tok over Frisk før jul. Vi slo blant annet Oilers. Men den delen av karrieren får komme når den kommer. Foreløpig trives jeg godt med juniorarbeid, sier Christer.

På U18-landslaget er målvaktstrener Patrick Børresen som til daglig jobber i Stavanger Hockey blant kollegene. Han er en av flere kjente fra Oilersfamilien.

– Jeg kjenner flere fra før, blant annet Jørgen Forgaard og Eirik Haukali. Jeg har diskutert denne jobben flere ganger med Juha Kaunismäki. Da Pål Higson nå tok kontakt kjente jeg at tiden var den rette, forteller Christer som har et godt inntrykk av alt i og rundt klubben Oilers.

– Det virker som en sunn klubb med solid og profesjonell organisasjon. Folkene i systemet jobber virkelig for hverandre. Mottoet Sammen er vi sterke gjelder tydeligvis i praksis, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Plass i hjemmboksen i en DNB Arena for tiden uten is. Sist Christer Nylund sto der ble det NM-gull med Frisk Akser U20. Nå er det Oilers som gjelder. (foto: Kjetil Garvik)

I Stavanger går Christer inn i en bred stilling knyttet til klubbens utviklingsarbeid. Til daglig skal han være hovedtrener for Oilers U21 og sportslig ansvarlig for utdanningstilbudet Oilers Topphockey.

– Spennende oppgaver. I tillegg skal jeg ha en koordinerende funksjon for de øvrige juniortrenere. En type «coaches coach», om et slik tittel finnes. Jeg gleder meg til å bli en del av det teamet, slår den svensktalende finnen fast.

Og han legger ikke skjul på at han kommer til byen med en visjon.

– Det har blitt gjort et solid arbeid her lenge. Jeg skal videreføre dette og bidra til at Stavanger blir stedet unge hockeyspillere først retter blikket mot om de ønsker å utvikle seg videre. Alt ligger til rette for at vi skal kunne ha den posisjonen i norsk hockey, avslutter en offensiv Christer Nylund til oilers.no.