Kamper

Norsk Topphockey

 

Drømmeoppgjøret

Torsdag er det duket for nedslepp i DNB Arena. Vi starter med Champions Hockey League. Oilers er blant gjengangerne i europeisk hockeys mest fornemme klubbturnering. Kvalifisert for sjuende gang av ti mulige. Det er vi stolte av.

 

Vårt beste resultat så langt skriver seg tilbake til sesongen 15/16, hvor vi som vinner av gruppe L avanserte til Round of 32. Her ble Eisbären Berlin hakket for sterke.

Skal vi ha «nubbesjangs» til å gjenskape den prestasjonen trenger gutta full støtte fra tribunen. Kjøp billett til premieren mot Färjestad her. 

Våre venner fra Värmland

Å møte nettopp tittelgrossistene fra Karlstad (10 svenske mesterskap totalt) i første kamp blir en spesiell opplevelse for mange i og rundt klubben.

Färjestad-legenden Gunnar Johansson satte Oilers virkelig på dagsorden i norsk hockey da han var trener i Siddishallen fra 2005 til 2007. Han inspirerte også til læring utenfor isen, blant annet gjennom å spleise den gang ferske Roughnecks med Löfbergs Arenas energiske Wolfpack.

En av nøkkelspillerne Gunnar hentet til Stavanger med fortid i Färjestad var Fredrik Sundin. Han kommer denne torsdagen tilbake til byen. Som materialforvalter for bortelaget.

Etter «Sudden» kom Marius Trygg til Oilers, med blant annet svensk mesterskap i Värmlands-klubben på CV’en. Nå er Marius som kjent Anders Gjøses assistent.

Denne torsdagen møter han to tidligere lagkamerater Løfbergs Arena: Pelle Prestberg og Thomas Rhodin. Begge tar oppstilling i borteboksen. Som assistenttrenere.

Marius Trygg og vår nytilsatte keepertrener Sakari Lindfors har faktisk også spilt sammen for en tid tilbake. Hvor? Du gjettet riktig. I Färjestad.

Kampen

Nedslepp i torsdagens oppgjør er 18.00. Dørene åpner 16.30.

Tristin Langan er eneste skadeforfall foran sesongpremieren. Martin Gran er med andre ord tilbake i spill etter skaden som satte ham utenfor i treningskampene.

Artikkelen fortsetter under videoen. 

Nytt format, krydrede regler

Sesongens CHL innledes med nytt turneringsoppsett. Du finner video med mer info på denne linken.

Også på regelsiden testes det ut et knippe endringer. Kort fortalt må et lag sone hele tominutteren ved utvisning, selv om motstander scorer.

En tominutters utvisning blir også stående selv om den dømmes avventende, og laget med ekstra utespiller scorer under avventende utvisning.

Måten å kvitte en utvisning med de nye CHL-reglene blir å score i undertall. Da kommer nemlig utviste spiller tilbake på isen.

Visste du forresten at …

… Oilers har møtt Färjestad en gang tidligere?

For lesere med teft for nostalgi kan jo videoen under være en godbit. Vi spilte bokstavligt talt sommerhockey i 2013, og reiste til Arvika utenfor Karlstad 2. august for å møte Färjestad med blant andre Anders Bastiansen i rekkene.

Kampen ble av det spesielle slaget, hvor blant annet strømbrudd i den lille hallen sørget for to avbrekk underveis.

I målprotokollen ble det bratt bakke og 9-3 til slutt for våre gutter.

La oss håpe på stabil energi og jevnere takter i torsdagens sesongstart!